Nogomet

Prtiček z Messijevem podpisom prinesel 890.000 evrov

London, 18. 05. 2024 08.34 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so v petek pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov oziroma 890.000 evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spletna dražba je potekala med 8. in 17. majem, pri Bonhams so pričakovali, da bodo iztržili največ pol milijona funtov, a je končna vrednost to mejo presegla za četrt milijona. "To je prtiček, ki je spremenil tako zgodovino Barcelone kot Lionela Messija, ko je začrtal svojo pot do najboljšega nogometaša na svetu," so ob koncu dražbe sporočili iz družbe Bonhams. Messi je prtiček podpisal leta 2000, doslej pa ga je skrbno hranil Horacio Gaggioli, ki je takrat zastopal mladega igralca. Na prtičku sta še podpisa tedanjega tehničnega direktorja Barcelone Carlesa Rexacha in iskalca talentov Josepa Marie Minguelle. Strani so dogovor sklenile med kosilom v restavraciji v Monjuicu v Barceloni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V Barceloni, 14. decembra 2000, ob tu prisotnih sklepamo pogodbo z igralcem Lionelom Messijem ob vnaprej dogovorjenih pogojih," med drugim piše na prtičku, ki velja za prvo pogodbo bodočega največjega zvezdnika svetovnega nogometa. Messi je bil takrat star šele 13 let, Barcelona pa je kljub talentu tedaj celo nekoliko tvegala s podpisom, saj je potreboval zdravljenje z rastnimi hormoni zaradi zaostanka v rasti. 

V Argentini se je zaman obrnil na klub Rosario, v Kataloniji pa so mu prisluhnili in finančno pokrili zdravljenje, pozneje pa se je sodelovanje nadaljevalo dve desetletji, v katerih je med drugim Messi zbral 35 lovorik za katalonskega velikana in dosegel 672 golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2021 je Messi odšel v francoski PSG, lani pa k ameriškemu klubu Inter Miami.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
18. 05. 2024 10.39
+5
Kollerik
18. 05. 2024 09.58
+2
Spodaj takoj spet dva težko stravmatizirana pacienta.... Lionel Messi... car, legenda, najboljši med najboljšimi!!!
Natoforever
18. 05. 2024 09.32
+6
jaz bi ga kupil..pa si z njim obrisal najvecjo misico na telesu...toliko mi to pomeni.
cripstoned
18. 05. 2024 09.15
+4
Zakaj ga ni kupil klub in ga postavil v muzej saj gre za zgodovinski kos sploh ker bodo staro solo la masie preuredili v muzej messija kolikor vem...še en dokaz da pri Koruptiloni delujejo amaterji...mogoče pa res nimajo denar in bodo po novem spet morali pisati pogodbe na robckih LOL...