Nogomet

Premierna epizoda nove spletne oddaje: Ni nogometa, je pa Fuzbal!

Ljubljana, 28. 04. 2020 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nataša Gavranić, Božidar Bulat, Tomaž Lukač
Komentarji
7

Kdaj se bo vrnil nogomet in kakšna bo nova nogometna realnost, se sprašujemo vsi. Sta tekmi Atalanta ‒ Valencia in Liverpool ‒ Atletico Madrid res pripomogli k širjenju covida-19 in zakaj se je Liga prvakov prekinila v najbolj neprimernem trenutku za naša zvezdnika tega tekmovanja, Josipa Iličića in Jana Oblaka? O tej in še veliko drugih temah smo govorili v novi spletni oddaji Fuzbal!, ki si jo boste lahko ogledali vsak torek na spletni strani 24ur.com.

11. marca, torej pred 48 dnevi, so odigrali zadnji tekmi v Ligi prvakov, večina ligaških tekmovanj se je prekinila še nekaj dni prej. Novi koronavirus je dodobra pretresel svet nogometa, ki še nekaj časa ne bo takšen, kot smo ga poznali doslej. Vsi se sprašujemo, kdaj bomo spet lahko gledali imenitne predstave največjih nogometnih zvezdnikov, predvsem Josipa Iličića in Jana Oblaka. Prav Slovenca sta bila ključna igralca ob napredovanju svojih moštev v četrtfinale Lige prvakov. 

Če le ne bi prišla ta prekinitev, smo Božidar Bulat, Tomaž Lukač in Nataša Gavranić razmišljali vsak pri sebi doma. Zato smo se odločili, da se dobimo na svežem zraku, najbolje kar v nogometnem okolju in (na "koroni primerni distanci") debatiramo o tem, kaj se dogaja z nogometom ta hip. Med drugim smo se pogovarjali o tem, zakaj si Uefa tako močno prizadeva nogomet čim prej vrniti na zelenice in kako bodo videti tekme brez gledalcev. 

Božidar Bulat, Nataša Gavranić in Tomaž Lukač so se pogovarjali o aktualnih temah, ki so povezane s svetom nogometa.
Božidar Bulat, Nataša Gavranić in Tomaž Lukač so se pogovarjali o aktualnih temah, ki so povezane s svetom nogometa. FOTO: 24ur.com

Rubrika z vprašanji za Tomaža Lukača
"Na lanskem finalu Lige prvakov v Madridu je dogajanje popestrila gospodična na igrišču," je Lukač v šali odgovoril na vprašanje, kako popestriti tekme pred praznimi tribunami. Pokomentirali smo tudi "obsodbe", ki sta jih deležni tekmi osmine finala Lige prvakov med Atalanto in Valencio ter Liverpoolom in Atletico Madridom ter dodali naše osebne izkušnje s terenov v Bergamu in Madridu le nekaj dni pred izbruhom koronavirusa. Seveda nismo mogli niti mimo Oblaka in Iličića in še marsičesa ... Vse to v naši prvi spletni oddaji Fuzbal!

Veseli bomo tudi vaših predlogov za debato v naslednjih oddajah, ki jih lahko pošljete na Instagram ali Facebook profil 24ur.com. Prav tako lahko sodelujete v rubriki "Sem Tomaž Lukač. Vprašaj me karkoli!" in od komentatorja najelitnejšega evropskega nogometnega klubskega tekmovanja izveste vse, kar vas zanima iz prve roke. Sicer pa: se gledamo ob torkih!

Fuzbal! pasica
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1834343
04. 05. 2020 20.32
+2
Tooo delajte še več takih oddaj pa prosim če so lahko malo daljše. ⚽⚽⚽⚽
radoljna
28. 04. 2020 20.26
+4
Zelo dobro,ampak saj malo daljše skušajte naredit,lepo pozdrav!
dark horse
28. 04. 2020 20.18
-10
Tomaž zapiti real Lukač
ferdoo111
28. 04. 2020 15.52
-4
Dobro ampak prekratko. Podcasti so minimalno nekje 45min.
bik123
28. 04. 2020 15.44
+28
dobra dobra...mislim novinarka, ne oddaja
Ševko
28. 04. 2020 15.35
-3
Najprej prosim. če pogledate kaj pomeni Podcast... To je bolj pogovorna oddaja, intervju mogoče? Kdorkoli, je to poimenoval ne pozna točno koncepta podcastov. Zanimivo, ne rečem, ampak to ni to. Obstajajo drugi PRAVI nogometni podcasti v Sloveniji.
Trend01
28. 04. 2020 21.24
+3
Podcast ali poslovenjeno poddaja je digitalna vsebina, ki jo je mogoče s spleta v obliki avdio ali video datotek prenašati na računalnik ali prenosno napravo. Podobno kot pri blogih se vsebina nalaga periodično, edina razlika je, da je ta posneta in ne zapisana. @ševko - vzemi to tako, kot da bi bili vsi trije kot en sam. Pa imaš tipični podcast... :-)