Nogomet

Maribor na nori tekmi prek Domžal, Koper slavil v Stožicah, remi Mure

Ljubljana, Sežana, Maribor, Nova Gorica, 07. 11. 2020 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
8

Mura, vodilna ekipa Prve lige TS, je še na drugi zaporedni tekmi remizirala brez zadetkov, tokrat na gostovanju v Sežani (0:0). Muraši v zaključku niso izkoristili izključitve v domačih vrstah, njihovega spodrsljaja pa na drugi sobotni tekmi niso izkoristili nogometaši Olimpije, ki so doma izgubili s Koprom (1:2). Primorci so jih s tremi točkami tudi prehiteli na lestvici, tako kot Maribor, ki je na neverjetni večerni tekmi premagal Domžale (4:3).

Prekmurci so v prejšnjem krogu doma brez golov remizirali z državnim prvakom Celjem.
Prekmurci so v prejšnjem krogu doma brez golov remizirali z državnim prvakom Celjem. FOTO: Aljoša Kravanja

Vodilna Mura je gostovala v sežanski "trdnjavi", kjer domača ekipa doslej ni oddala niti točke. A ta niz se je končal, Prekmurci so namreč osvojili točko in se vsaj začasno obdržali na vrhu lestvice. Tabor, ki je izgubil prvo medsebojno tekmo sezone z Muro, ostaja peti, je pa že tri tekme brez zmage. Ekipi sta v prvem polčasu prišli do kar precej strelov (domači pet, gosti sedem). Medtem ko so bili pri Muri z izjemo enega, ki ga je sprožil Žiga Kous (ta je tudi v 34. minuti za malo zgrešil od daleč), vsi premalo natančni, pa so bili nevarnejši sežanski poskusi.

Že v tretji minuti je Matko Obradović moral posredovati po sicer prešibkem strelu iz bližine Dominika Mihaljevića, v 20. po poskusu Djala Aldairja, v 35. Maria Babića, ki pa je streljal precej z desne, in tudi v 38. po dotlej najbolj nevarnem strelu Aldairja. Po mirnejšem uvodu v drugi polčas je Nino Kouter v 56. minuti malce z leve zadel zunanji del mreže domačih vrat, v 58. je bil od daleč nenatančen Kevin Doukoure Grobry, v 62. pa je Jan Koprivec brez posebnih težav ustavil poskus Žana Karničnika.

Šest minut pozneje je imela Mura eno lepših priložnost, ko je Amadej Maroša s preigravanjem lepo prišel do strela s 13 metrov, izkazal pa se je domači čuvaj mreže Koprivec. V 80. minuti so se domači po odbijanju in izbijanju veselili zadetka, ki ga je dosegel Mihael Briški, a je bil ta v prepovedanem položaju. V 82. minuti pa je Tabor doživel nov udarec, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Marko Ristić, ki je s komolcem udaril Kaija Cipota. Številčne prednosti pa v zadnjih minutah Muri ni uspelo unovčiti.

Koprčani z zmago v Ljubljani postali prvi zasledovalci Mure
Koprski nogometaši so v Ljubljani prišli do velike zmage, s katero so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z Muro. Zanje je bila to druga zmaga v gosteh v tej sezoni, hkrati pa so Olimpiji, ki je med drugimi pogrešala kapetana Mirala Samardžića in Anteja Vukušića, zadali prvi poraz na domačem igrišču. Olimpija je sicer tretjič v sezoni ostala praznih rok in zdaj za vodilnima zaostaja za točko. Prva na tekmi je zagrozila Olimpija, potem ko je v osmi minuti Andres Vombergar s strelom z glavo oplazil vratnico. Izjemno priložnost pa so pet minut pozneje imeli Koprčani. Najprej je malce z desne poskusil Matej Palčič, Žiga Frelih je žogo odbil, a le do Stefana Stevanovića, ki pa je povsem neoviran s približno desetih metrov streljal previsoko.

Po novih neuspešnih poskusih Vombergarja in Uroša Koruna je ljubljanski napadalec v 27. minuti znova s strelom z glavo zadel le vratnico, na drugi strani pa sta zgrešila Dare Vršič v 40. in znova Stevanović ob koncu polčasa. Koper pa je povedel v 52. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović levo od vrat obšel neodločnega Freliha in podal pred gol, kjer je Nikola Krajinović žogo le še potisnil v mrežo. Šest minut pozneje je domača ekipa izenačila, Đorđe Ivanović je z desne strani kazenskega prostora z malo sreče podal pred gol, saj se je žoga tja odbila od Žana Žužka, v skoku pa je bil tam najvišji Luka Marin.

Koprčani, ki pa so še naprej kazali resne namere glede zmage, so bili ekipa z več ideje in v 75. minuti so tudi povedli. Vršič je poslal dolgo podajo do Žana Beširja, ta je podal z desne do Claudia Spinellija, ki je z glavo žogo podaljšal do Stevanovića, ta pa je nato zadel s približno desetih metrov. V 82. minuti je Marko Perković poskusil s strelom z glavo pri Olimpiji, a neuspešno, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je Stevanović prestregel podajo Freliha, vendar je ta nato ustavil lob Koprčana.

Pred Olimpijo sta na lestvici skočili ekipi Kopra in Maribora (na fotografiji napadalec Jasmin Mešanović).
Pred Olimpijo sta na lestvici skočili ekipi Kopra in Maribora (na fotografiji napadalec Jasmin Mešanović). FOTO: Miro Majcen

Maribor na tekmi preobratov kontroverzno do vseh treh točk
Nogometaši Maribora in Domžal, slednji imajo v zadnjih tednih veliko težav z okužbami z novim koronavirusom in jim je tudi tokrat manjkalo šest igralcev, so pokazali zelo zanimivo predstavo, polno preobratov. Domžalčani so dvakrat vodili, a prednosti niso znali zadržati do konca, na koncu je zmaga, druga zaporedna, pripadla Mariboru, v 85. minuti mu jo je iz sumljivega položaja zagotovil Aljoša Matko. Mariborčani so z novimi tremi točkami zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice, imajo toliko točk kot Mura in Koper, a boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih.

Pred začetkom tekme je Maribor podaril tekmecem darilo za 100. rojstni dan, Domžalčani so dobili 100 nogometnih žog. Po prvem polčasu in tudi nekaj časa v drugem je kazalo, da bodo gostje poleg žog domov odnesli tudi točke, pred odhodom v slačilnice so vodili z 1:0. Povedli so v 11. minuti, ko je Sven Šoštarič Karić z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, pred prvo vratnico je njegovo natančno podajo izkoristil Dario Kolobarić, žogo je poslal pod prečko.

Drama do zadnjih napadov
Isti igralec je imel v zadnjih trenutkih prvega dela še eno lepo priložnost. Vratar Ažbe Jug mu je nespretno podaril žogo, toda ko je že bilo videti, da bo domžalski napadalec napako tudi kaznoval, jo je domači vratar popravil, žogo je zaustavil, še preden bi prečkala črto vrat. Gostitelji so imeli v prvem polčasu terensko premoč, več so streljali na gol, imeli nekaj "polpriložnosti", prave pa ne. Zato pa so bili konkretnejši na začetku drugega dela. Rezultat so hitro spreobrnili v svojo korist, najprej je po natančni podaji z desne strani Martina Milca žogo v mrežo spravil Rudi Požeg Vancaš, nato pa se je v kazenskem prostoru odlično znašel še Jan Mlakar, ki je podajo Vancaša lepo sprejel, nato pa jo z obrata poslal za hrbet Ajdina Mulalića.

Toda veselje vijoličastih ni dolgo trajalo. V 58. minuti so gosti izenačili, Tonći Mujan je z leve strani, ko so vsi pričakovali podajo v sredino, streljal, Jug pa jo je na prvi vratnici izpustil za črto. Zagotovo gre gol tudi na njegovo "dušo". A to še ni bilo vse, kar se tiče domžalskih golov. V 66. minuti so bili spet v prednosti, ko domači obrambi v gneči ni uspelo izbiti žoge, ki je prišla do Kariča, po njegovem strelu je bil Jug nemočen. Na podoben način, kot so Domžalčani drugič povedli, so domači drugič izenačili, ko se je v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel Špiro Peričić. Končni izid je v 85. postavil Matko, ki se je znašel sam pred vratarjem, nekateri menijo, da tudi v nedovoljenem položaju, in ga premagal. Do konca sta imeli ekipi še po eno priložnost, toda strela z glavo Mlakarja in Kolobarića nista prinesla nove spremembe izida.

'Uspavanka' v Novi Gorici za nameček še brez golov
Gorica in Bravo sta na zadnji tekmi kroga ostala brez zadetkov, še več, tudi pravih priložnosti je bilo zgolj za vzorec, tako da sta končni rezultat in točkovni izkupiček z obračuna kar precej realna slika dogajanja v novogoriškem športnem parku. Bravo, ki je štiri tekme brez zmage, ostaja sedmi, Gorica pa se je pri repu lestvice točkovno izenačila z Aluminijem, od katerega ima tekmo več, in Domžalami, ki imajo dve tekmi manj. Prvi polčas v Novo Gorici ni postregel s posebej razburljivo predstavo, posebej Bravo je bil precej anemičen, brez priložnosti, na drugi strani je Gorica v statistiko vpisala šest strelov, od tega je imel tri obetavne poskuse Semir Smajlagić, enega pa Etien Velikonja, a niti eden ni bil res nevaren za Igorja Vekića.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili domači podjetnejši, med drugim je v 52. minuti znova poskusil Smajlagić, ki je zgrešil z glavo, na drugi strani pa je iz bližine eno redkih priložnosti gostov zapravil Sandi Ogrinec s slabim strelom iz bližine. V 68. minuti je David Brekalo zapravil najlepšo priložnost tekme, ko je po podaji s prostega strela pred vrati zgrešil s strelom z glavo. V 72. je streljal tudi Michele Šego, domači vratar pa je brez težav žogo odbil. Nadaljevanje je bilo manj dinamično, ne ena ne druga ekipa nista več ogrozili tekmečevega vratarja, tako da sta se zasluženo razšli brez zadetkov.

Izidi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Gorica ‒ Bravo 0:0

Maribor ‒ Domžale 4:3 (0:1)
Požeg Vancaš 48., Mlakar 54., Peričić 75., Matko 85.; Kolobarić 11., Mujan 58., Karić 66.

Olimpija Ljubljana ‒ Koper 1:2 (0:0)
Marin 58.; Krajinović 52., Stevanović 76.

CB 24 Tabor Sežana ‒ Mura 0:0
RK: Ristić 82./Tabor

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franc Petrovi? 1
08. 11. 2020 13.25
-2
RES,SREČNA ZMAGA,NE VEM KAJ DELA JUG V VRATIH,ZAME PIRIČ DOSTI BOLJŠI VRATAR,PRIŠEL JUG KOT OKREPITEV,PRAVA RUPA,DVA GOLA SIGURNO NJEGOVA,TO SE BRANI,JUG NI VRATAR ZA MARIBOR,ČE BI BIL KVALITETA IN KAK PRESEŽEK NEBI GREL KLOPI V FRANCIJI,ŠE HANDA BOLJŠI,ČE BI BRANIL,NE VEM ALI BI DOMŽALE SPLOH DALE KAKŠEN GOL,TOREJ TRENER ZAKAJ NE POISKUSIŠ S Piričem,slabše ne more biti.
Thomasb
08. 11. 2020 11.41
+0
maribor ima več sreče kot pameti,sploh nima obrambe,kot njegov navijač me je strah vsake tekme
Uporabnik1421433
07. 11. 2020 21.46
-5
Tukaj nemore biti Maribor prvi ker ni vse gol razlika.V medsebojni tekmi je bila Mura bolša in je potemtakem Maribor za Muro.Tisti ki je to napisal si naj malo pravila pogleda.
Ajgor mb 1
08. 11. 2020 09.57
+6
to velja samo po zadnji tekmi prvenstva.. do takrat pa goli...
glavni Baja
07. 11. 2020 20.27
+9
oj Safete sajo, prid nazaj v Olimpijo 😎
RUBEŽ
07. 11. 2020 20.02
+7
Maribor 3 pike, kar je najbolj pomembno. LOLIMPIJA - spet sramota. Bo menjava trenerja? Kdo bi vedel.
tigrcek
07. 11. 2020 18.49
+12
Sramota od Olimpije. Tokrat upam da zamenja trenerja, ko je menjal Biščana, Safeta je brcal v temo, tokrat definitivno ne bo.