Nogomet

V zadnjem času vroči Aluminij zmlel še Bravo

Kidričevo, 18. 05. 2021 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
4

Nogometaši Aluminija so v prvi tekmi 35. kroga Prve lige nadaljevali s sijajno formo in na domači zelenici s 3:0 ugnali ljubljanski Bravo. Četa Oskarja Drobneta si je tako bolj ali manj že zagotovila obstanek med elito.

Statistika tekme Aluminij - Bravo
Statistika tekme Aluminij - Bravo FOTO: Sofascore.com

Kidričani so tudi peto tekmo zapovrstjo končali brez poraza, tokrat so vpisali novo zmago, ki jih je pripeljala na rob obstanka v ligi. Zdaj imajo 42 točk, toliko kot tokratni tekmec, ki pa je zamudil novo priložnost za potrditev obstanka, za kar bi danes potreboval točko. Oba pa si lahko zagotovita dokončen obstanek v sredo, če bo Gorica odvzela točke Celju, ki s tekmo manj za omenjenima tekmecema zaostaja za pet točk.

Izbranci Oskarja Drobneta so povedli v četrti minuti, po kotu in neodločnem Andražu Kirmu pred lastnimi vrati je do žoge prišel Tonči Mujan in iz bližine zadel za 1:0. V šesti minuti podobne neodločnosti iz bližine ni uspelo kaznovati še Roku Prši, ki je žogo poslal mimo vrat.

Ljubljančani, ki so pogrešali kaznovana Mitjo Križana in Mustafo Nukića, so imeli v 14. minuti priložnost za izenačenje, toda Martin Kramarič je žogo v boju z Luko Janžekovićem poslal mimo vrat. V 21. minuti so domači podvojili prednost, Armin Đerlek je z desne strani podal pred gol, kjer je Prša s strelom iz prve matiral Igorja Vekića. Prša je poskusil tudi v 32. minuti, takrat je žogo po strelu od daleč Bravov vratar ujel.

Kidričani so tudi v drugem polčasu konkretneje začeli, v 59. minuti pa še povišali prednost, potem ko je Aljaž Krefl z leve strani podal pred vrata, kjer se je dobro znašel Nemanja Jakšić in iz bližine zadel za 3:0. Šele v 87. minuti so Ljubljančani sprožili prvi strel v okvir vrat, malce z leve strani je poskusil Miha Kancilija, a je boj z njim dobil Janžeković. Ta je zatem uspešno posredoval še pri enem strelu od daleč.

Aluminij bo v soboto v zadnjem, 36. krogu gostoval v Domžalah, Bravo pa bo gostil Olimpijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral
18. 05. 2021 21.54
+2
Trim liga prodanih duš!
Anticripstoned
18. 05. 2021 19.56
+3
Sovražim prodane tekme?????
Anticripstoned
18. 05. 2021 19.53
+3
sem zgubo 509€....sem stavu da kljub temu da se prodajo za 5€...en gol bodo pa dali
ehjaehja
19. 05. 2021 11.36
+1