Nogomet

Maribor remiziral s Koprom, Celje pa z Gorico

Celje, 24. 10. 2020 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
4

Aktualni slovenski nogometni prvaki iz Celja so v sodnikovem podaljšku proti Gorici prišli do točke, potem ko je enajstmetrovko izkoristil napadalec Filip Dangubić. Na drugi strani je tik pred iztekom prvega dela Goričane v vodstvo popeljal Nejc Mevlja, ki je prvič po povratku v mesto vrtnic začel srečanje v prvi postavi. Z identičnim izidom sta se kasneje na drugi tekmi novega kroga razšla tudi domači Maribor in gostujoči Koper.

Rok Kronaveter je priigral točko Mariboru.
Rok Kronaveter je priigral točko Mariboru. FOTO: Damjan Žibert

Vijoličasti so kljub delitvi točk začasno zavzeli vrh prvenstvene lestvice, še tretjič zapovrstjo pa so v Ljudskem vrtu ostali brez zmage. Koprčani na drugi strani brez prvenstvene zmage v Mariboru ostajajo vse od oktobra 2009, s točko pa so začasno skočili na peto mesto lestvice.

Že v uvodu dvoboja je razburjenje Mariborčanov prinesla odločitev sodnika Šmajca, ker po igranju z roko Timoteja Dodleka po strelu Roka Kronavetra ni pokazal na belo točko. V prvi polovici prvega polčasa z izjemo poskusa Mulahusejnovića za goste in Vrhovca za domače ni bilo pravih priložnosti, nato pa se je igra razživela.

V 25. minuti Dare Vršič iz sijajnega položaja ni mogel premagati Juga v vratih vijoličastih. Minuto kasneje je mimo vrat znova meril Vrhovec, v 29. minuti pa še Požeg Vancaš z glavo. V 34. minuti je obrambi Maribora pobegnil Mulahusejnović, ki ga je Mitrović spotaknil, Koper pa je prišel do enajstmetrovke. Mojstrsko, s panenko jo je izkoristil Vršič. Koper je imel prek Palčiča z glavo in Žužka z neposredne bližine lepo priložnost, da poviša vodstvo v Ljudskem vrtu, a se je obakrat izkazal Jug. Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 45. minuti, ko je po odbiti žogi Kronaveter zadel, potem ko je nespretno posredoval malce pokriti Vargić.

V drugem polčasu je prvi zapretil Kronaveter, ki je močno sprožil s prostega strela, a je Vargić v vratih Kopra odlično posredoval. Ta je bil na mestu tudi ob strelih Požega Vancaša in Mešanovića, nasploh pa je imel v drugem delu več dela od Juga, ki je bil bolj dejaven v prvih 45 minutah. V 82. minuti je z roba kazenskega prostora še enkrat poskusil Vrhovec, a je zlahka obranil Vargić. Blizu vodstvu je bil nato Koper, vendar je Žužek v 89. minuti za las zgrešil cilj. V sodnikovem dodatku je Kronaveter sicer žogo poslal v mrežo Vargića, a je Šmajc pred tem dosodil prekršek mariborskega nogometaša, kmalu zatem pa je označil še konec tekme.

V devetem krogu bodo Mariborčani 29. oktobra gostovali pri Muri, Koprčani pa bodo dan prej doma igrali proti Celju.

Gordan Petrić je s predstavo svojih fantov lahko zadovoljen, čeprav se je Gorici vse do zadnjega nasmihala celo zmaga.
Gordan Petrić je s predstavo svojih fantov lahko zadovoljen, čeprav se je Gorici vse do zadnjega nasmihala celo zmaga. FOTO: Jakob Batič

V prvem polčasu so prvi zapretili gosti. Protinapad je s strelom zaključil Chinwendu Johan Nkama, a je Matjaž Rozman s skrajnimi močmi preprečil vodstvo gostov. V nadaljevanju so sicer Celjani imeli žogo več v svojih nogah, ob koncu polčasa pa so znova pretili nogometaši Gorice. Z razdalje je sprožil Aleksandar Bjelica, ki ni bil natančen, nato pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka sprožil še Goran Cvijanović, a mu je Rozman preprečil veselje ter poslal žogo v kot. Iz kota pa je v naslednji akciji z glavo zadel Nejc Mevlja za vodstvo gostov po polčasu.

Domači so se sicer trudili, da bi prišli do izenačenja, a so bili gosti trdni v obrambi. Ko se je že zdelo, da bo Gorica vknjižila drugo zmago v sezoni, je sodnik Ponis po prekršku strelca Mevlje nad Dušanom Stojinovićem pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izkoristil Filip Dangubić in poskrbel za delitev točk v Celju.

V devetem krogu bo v sredo, 28. oktobra Gorica gostila Tabor iz Sežane, Celjani pa bodo isti dan gostovali v Kopru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bikoborec69
25. 10. 2020 08.45
+1
Pri vijolčnih se še zmeraj pozna luzersko delo milaniča.
gogi_
24. 10. 2020 21.00
-1
Pa dobr da he maribor izvlekel remi z igralcem manj. Bravo:)
degenos
24. 10. 2020 20.50
-2
toooooooooo.............. olimpija !
Nimiuseen
25. 10. 2020 19.38
+3
Toooooooooo............olimpija izgubila s Sežano!