Nogomet

Remi na ljubljanskem derbiju: Bravo še drugič vzel točki Olimpiji

Ljubljana, 13. 04. 2021 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
5

Po dolgem čakanju, reprezentančnemu premoru je namreč sledila še popolna desetdnevna ustavitev športnih tekmovanj, so spet oživele slovenske nogometne zelenice. Vodilna Olimpija je v zaostali tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije še drugič zapored remizirala z mestnim tekmecem Bravom in zgolj minimalno povečala naskok pred najtesnejšim zasledovalcem Mariborom (1:1).

Elšnik (na fotografiji z žogo) med "večnim derbijem" v Mariboru.
Elšnik (na fotografiji z žogo) med "večnim derbijem" v Mariboru. FOTO: Miro Majcen

Po skoraj enem mesecu so oživele slovenske nogometne zelenice. V zadnji oziroma zaostali tekmi 27. kroga sta se v ljubljanskem derbiju Olimpija in Bravo razšla brez zmagovalca. Bežigrajčani imajo na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije dve točki prednosti pred Mariborom in šest pred tretjeuvrščeno Muro, Šiškarji pa po enajstem neodločenem izidu ostajajo na sredini razpredelnice.

Prvi polčas je razburjenja oziroma priložnosti ponudil šele v drugi polovici. Roke gostujočega vratarja Igorja Vekića je v 19. minuti ogrel Đorđe Ivanović, ki je z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini. Deset minut kasneje se je Bravo veselil vodstva. Martin Kramarič je s podajo lepo zaposlil Žana Trontlja, ki je stekel proti vratom Olimpije, se pri tem otresel Jana Andrejašiča in Antonia Delamee Mlinarja ter članskega reprezentančnega vratarja Žigo Freliha ukanil s strelom med nogama.

Mojstrovina Elšnika, Bravo v drugem polčasu zapravil več priložnosti za zmago
Olimpija je izenačila v 36. minuti. Timi Max Elšnik je lepo preigral Luko Žinka ter z osemnajstih metrov z levico močno in natančno zadel mrežo vratarja mlade slovenske reprezentance Igorja Vekića. Slednji je v izdihljajih tekme rešil goste zaostanka, saj je z neposredne bližine ubranil strel Andresa Vombergarja.

Drugi polčas ni bistveno spremenil razmerja sil na igrišču, tako da sta se na koncu ekipi razšli z najbolj pravičnim izidom glede na prikazano na zelenici. Gostje so imeli dve lepi priložnosti za zadetek, obe pa je zapravil Milan Tučić. Prvo v 60. minuti, ko je bil na mestu Frelih, ter drugo, še lepšo, v 85. minuti, ko je z dvanajstih metrov udaril visoko preko vrat. Na drugi strani je Olimpija v zaključku tekme, čeprav je zadnjih deset minut igrala z enim manj, potem ko je bil zaradi prekrška točno na robu kazenskega prostora kot zadnji branilec izključen Andrejašič, dvakrat ogrozila Vekića: streljala sta Ivanović in rezervist Enrik Ostrc, vendar se čuvaj mreže Brava ni pustil zmesti in obakrat izbil žogo izpod prečke, ob poskusu Ivanovića tudi s pomočjo okvirja svojih vrat.

Koronavirus pasica nova

Izid zaostale tekme 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Olimpija Ljubljana ‒ Bravo 1:1 (1:1)
Elšnik 36.; Trontelj 28.
RK: Andrejašič 81. (Olimpija)

Postavi:

Olimpija: Frelih; Korun, Savić, Delamea Mlinar (od 89. Maksimenko), Fink, Andrejašič, Kapun (od 61. Pungaršek), Elšnik, Perović (od 61. Ostrc), Ivanović, Vombergar (od 89. Boakye).

Bravo: Vekić; Spanring, Križan, Drkušić, Trontelj (od 45. Matko), Kurtović, Žinko, Kirm (od 89. Maružin), Nukić, Kramarič, Tučić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
14. 04. 2021 08.13
+1
Močvirniki nočejo prvenstva,gremo MB 😁
kozmonavt123
14. 04. 2021 08.21
Maribor je daleč najboljši. Se vidi na lestvici!
SamoPovemMojeMnenje
13. 04. 2021 21.17
+1
in olimpija se ima za "kakovostno ekipo"!
Glavič
14. 04. 2021 09.39
darkokontrabas
13. 04. 2021 19.49
+1
Odličen zapis tekme, tako kot vse v sloveniji, ko gre za prave o spornih situacijah niti besede. Bravo novinarji. Še dobro, da lahko kakšno stvar vidimo sami in ocenimo.