Nogomet

Maribor zmlel Sežance, remi Olimpije in Domžal, Bravo slavil v Celju

Sežana, 24. 02. 2021 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
18

Nogometaši Maribora so na uvodni tekmi 23. kroga slovenskega državnega prvenstva na gostovanju v Sežani dosegli visoko zmago (0:4). Nogometaši ljubljanske Olimpije in Domžal so se razšli z neodločenim izidom (0:0), nogometaši Brava pa so zmagali na gostovanju v Celju (2:3).

Jan Mlakar
Jan Mlakar FOTO: Damjan Žibert

Mariborčani so na najboljši možen način začeli novo zgodbo po torkovih večernih kadrovskih premikih. Posloviti sta se namreč morala trener Mauro Camoranesi in športni direktor Oliver Bogatinov. Na klop vijoličastih je sedel začasni trener Saša Gajser, položaj športnega direktorja pa je zasedel Marko Šuler. S tremi točkami, prvimi v PLTS po vrnitvi Tabora med prvoligaše na stadionu Rajka Štolfe, so vijoličasti začasno skočili na vrh prvenstvene lestvice. Tam imajo točko več od Olimpije, ki bo gostila Domžale. Tabor ostaja osmi.

Prvi so na tekmi sicer zapretili domači, ko je v tretji minuti z leve strani sprožil Aldair Djalo, a precej mimo vrat Ažbeta Juga. Vijoličasti so nato prevzeli pobudo, najnevarnejši pa je bil v tem obdobju Marcos Tavares. Prvič mu je strel blokiral Klemen Nemanič, v drugo pa je njegov poskus ustavil Jan Koprivec. Mariborčani so v 18. minuti srečno povedli, potem ko je Dominik Mihaljević nespametno dovolil Gregorju Bajdetu, da sprejme podajo Jana Repasa. Bajde je iz neugodnega položaja prišel do strela, slabo pa je posredoval še vratar Jan Koprivec, saj mu je žoga spolzela pod telesom. Iz igre si obe ekipi nato nista priigrali veliko priložnosti. V 30. minuti je iz prostega strela močno sprožil Mihaljević, a bil nenatančen.

V drugem delu je po nenatančnem strelu Toma Alena Tolića v 51. in poskusu Klemna Nemaniča v 57. minuti Maribor hitro odločil tekmo. V 59. minuti je neodločnost Taborove obrambe kaznoval Jan Mlakar. Ta je v igro namesto Tavaresa vstopil le minuto prej in nato z natančno odmerjenim strelom v spodnji levi kot Koprivca povišal vodstvo gostov. Ob koncu 62. minute so vijoličasti prišli še do tretjega zadetka. V kazenskem prostoru je po dolgi podaji žogo sprejel Mlakar in po štirih minutah na igrišču s spretnim poskusom zabil še svoj drugi gol.

Domači so bili najbližje zadetku v 71. minuti. Z glavo je po podaji s strani poskusil Leon Sever, a jo je Špiro Peričić preusmeril v kot. Po njem se je mreža Maribora sicer zatresla, a je sodnik Rade Obrenović zaradi prepovedanega položaja gol Nemaniča razveljavil. Koprivec je moral nato še četrtič pobrati žogo iz mreže, potem ko je po prekrasnem strelu v 75. minuti zadel Repas. Do konca tekme so si domači prizadevali priti do zadetka, a je bil dvakrat na mestu Jug. V soboto se bodo nogometaši Tabora v gosteh pomerili s Celjem, Mariborčane pa isti dan čaka večni derbi proti Olimpiji.

Trener Olimpije Goran Stanković.
Trener Olimpije Goran Stanković. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Remi v Stožicah
Olimpija, ki je danes igrala brez kaznovanega kapetana Timija Maxa Elšnika, se bo na sobotni večni derbi podala s prvega mesta, a z istim točkovnim izkupičkom, potem ko so se z Domžalčani razšli z delitvijo točk. Slednji tako ostajajo na četrtem mestu z desetimi točkami zaostanka za Ljubljančani in Mariborčani, ki ju na vrhu lestvice loči le Olimpijin boljši medsebojni izkupiček z dosedanjih dveh derbijev. 

Varovanci Dejana Djuranovića so na gostovanju v prestolnici pogrešali kaznovanega Zenija Husmanija, a vseeno imeli pobudo v prvem polčasu. V tretji minuti je bil Dario Kolobarić le malce prekratek, da bi žogo dvignil prek Žige Freliha, ki je pravočasno krenil iz vrat. V 11. minuti je na drugi strani z glavo poskušal Andres Vombergar, a je bil na mestu Ajdin Mulalić.Domžalčani so imeli novo priložnost v 15. minuti, ko je zvit poskus Senijada Ibričića v kot preusmeril Frelih. Slednji je imel še naprej več dela. V 19. minuti je poskusil še Arnel Jakupović, a je vratar Olimpije žogo potisnil v kot. Do konca polčasa sta od daleč poskusila še Jakupović in Ćorić. Prvi je v 34. s prostega strela znova ogrel dlani Freliha, Ćorić pa je minuto kasneje na drugi strani zadel le zunanji del mreže Mulalića. Ta je zlahka posredoval tudi ob strelu Matica Finka v 39. minuti.

V drugi del je Olimpija krenila bolj odločno. V 50. minuti je streljal Ante Ćorić, zadel soigralca Gala Kureža, Mulalić pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot. Blizu vodstva so bili Ljubljančani v 69. minuti, ko je Radivoj Bosić za las zgrešil vrata Mulalića, a je iz ugodnega položaja streljal zelo slabo. Na drugi strani je podobno slabo streljal Kolobarić. So pa bili v 82. minuti blizu vodstva gosti, a žoge po kotu v gneči niso uspeli potisniti v mrežo. V 87. minuti je po indirektnem prostem strelu z neposredne bližine poskusil še Ibričić, a je v glavo zadel Finka. Konca tekme po drugem rumenem kartonu ni dočakal Bosić. Olimpija bo v 24. krogu prihodnjo soboto gostovala v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan kasneje gostili Gorico.

Bravo zmagal v Celju
Ljubljančani so po tekmi preobratov in zmagi proti prvakom skočili na četrto mesto prvenstvene lestvice, na kateri imajo isto število točk kot Domžale (33). Varovanci Dejana Grabića so Celjanom, na lestvici so s 26 točkami sedmi, prizadejali še 11. poraz v sezoni, sami pa so zabeležili osmo zmago.

Nogometaši Brava so hitro prišli do vodstva. Kramarič je na začetku sedme minute prodiral po levi strani, potem pa odložil žogo Mustafi Nukiću, ki je s sijajnim strelom s 25 metrov premagal Matjaža Rozmana. V 17. minuti je Dangubić z roba kazenskega prostora le za las zgrešil vrata Igorja Vekića, 20 minut kasneje pa so bili domači še bližje zadetku, ko je po podaji Mića Kuzmanovića izvrstno pred Ivanom Božićem posredoval Vekić.

V bolj zanimivem drugem delu so bili sprva nevarnejši gosti, ki pa niso izkoristili številnih kotov in predložkov pred Rozmanova vrata. So pa bili zato nekaj minut kasneje bolj uspešni domači. Po podaji s strani Kuzmanovića je bil namreč v skoku najvišji Josip Ćalušić, Vekić pa je bil v vratih Brava brez moči. Večjih priložnosti po čvrsti igri med obema kazenskima prostoroma ni bilo do 67. minute, ko je Celje prišlo do vodstva. Po podaji Advana Kadušića se je v kazenskem prostoru odlično znašel Filip Dangubić, ki je streljal med nogama branilca in premagal nemočnega Vekića.

Nato so na igrišču prevladovali gosti. V 69. minuti je Miha Kancilija s 30 metrov močno sprožil a malenkost mimo celjskih vrat. Še bližje izenačenju je bil Milan Tučić. V 76. minuti je namreč sijajno prodrl Kancilija, ki je podal v sredino. Tam je bil najhitrejši Tučić, a žoge ni uspel preusmeriti za hrbet Rozmana. Prizadevanja gostov so se obrestovala minuto kasneje, ko je globinsko podajo v zadetek pretvoril Nukić. Rozmana je premagal od bližnje vratnice. Tri minute kasneje se je Nukić prelevil še v podajalca in odlično zaposlil Tučića, ki je lepo z levico zadel mimo nemočnega Rozmana za popoln preobrat Ljubljančanov. Domači do konca niso uspeli izenačiti in ostalo je pri zmagi gostov s 3:2. Celje bo v 24. krogu v soboto gostilo Tabor Sežano, Bravo pa bo dan kasneje gostil Muro.

Prva liga, 23. krog, izidi: 
CB 24 Tabor Sežana – Maribor 0:4 (0:1)
Bajde (38.), Mlakar (59., 62.), Repas (75.)

Olimpija – Domžale 0:0
RK: Bosić (Olimpija, 90.)

Celje – Bravo 2:3 (0:1)
Ćalušić (53.), Dangubić (67.); Nukić (7., 77.), Tučić (80.)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
25. 02. 2021 19.07
+2
Kaj je pubeci, ste malo štrajkali, ali se vam samo ljubilo ni???
bojer
25. 02. 2021 20.57
Za razliko od drugih v vaše dobro Bajde, Mlakar ,..
Definbahija
25. 02. 2021 10.55
+3
Gajser, s to izjavo si samo dokazal kake bebce imate v ekipi. Nulto spoštovanje trenerja. V Sažani so ga spoštovali kot legendo svetovnega formata kateri nekaj ve, v MB je pa bil kot nepotreben trener 8lige vzhodnega Bunes Aira. Sram naj vas bo s to filozofijo!!
Realni
25. 02. 2021 08.00
+5
En klub ena čast, v dobrem in slabem. Olimpija , čakamo.
SamoPovemMojeMnenje
24. 02. 2021 21.09
-3
maribor je preveč dober za PLTS
tekač
25. 02. 2021 08.44
+0
Samo, Maribor je tretjeligaško moštvo, tako kot naša liga. To se vidi, ko naši klubi stopijo v Evropo. Včasih je še Maribor kaj naredil, ko je bil denar in Zahovič. Zdaj ni ne enega ne drugega....seveda v naši ligi biti prvi ni nevemkaj.....
morfo
24. 02. 2021 20.24
+0
Uuuu.....se že vidijo rezultati menjave. 🤔
Houdor
24. 02. 2021 18.44
+4
mogoče bi morala sam zamenjat vloge: bogatinof trener MB in kamoranezi pa direktor. sedaj pa končno naj MB že pripelje klintona bozgota
Mother Russia
24. 02. 2021 20.07
+1
motorist_mb
24. 02. 2021 18.19
+8
Naj proba Gajser bit trener!
Sortegilio
24. 02. 2021 17.59
+11
Evo pa menjava trenerja že učinkuje. Camoranesi je bil kr neki.
Mother Russia
24. 02. 2021 18.13
+6
Konec marca bo di Stanković le še preteklost Olimpije...
moare
24. 02. 2021 17.49
-19
Olimpiji res ne gre, težko pa poslušam komentatorja na rtv, ki nonstop navijajo proti olimpiji. Štajerčki, če ste dobili službo v Ljubljani, se prosim začnite malo manj navijaško obnašati. Pa nehajte že enkrat pozdravljati z zdravo. Če si na tej strani Trojan se reče ŽIVJO!!!!!!
+4
Celabuča
24. 02. 2021 18.48
+2
titomeni
24. 02. 2021 19.06
+4
Moare ti imas resne probleme.. Zaradi takih kot si ti se potem rojeva obojestransko sovraštvo. Sam sem stajerc in imam zelo veliko dobrih prijateljev iz Ljubljane, nikoli nisem imel z nikomer iz Ljubljane kaksne tezave. Ampak ko slisim pa taksne nebuloze... Ce si "clovek" si "clovek" pa ne glede od kod kdo prihaja. Pri tebi je cisto vseen ali bi bil stajerc, gorenc ali primorc...
Frasnel12
24. 02. 2021 17.32
+14
Se vidi kaj se je zgodilo ko ni več ZAHOTA🤔 za šefa Maribora.
madridista07
24. 02. 2021 16.55
+21
Gremo Maribor. V dobrem in slabem za tebe moj Maribor. 💜💜💜