Nogomet

Maribor z 'dvojčkom' Matka dobil štajerski obračun in ubranil vrh lestvice

Sežana, Celje, 25. 11. 2020 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
4

Štajerski derbi, vrhunec 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije, je v Celju pripadel nogometašem Maribora, ki so z zmago nad prvaki ubranili prvo mesto na lestvici (2:0). Oba gola je dosegel napadalec Aljoša Matko. Nogometaši CB24 Tabor Sežane, ki so tako suvereno začeli z novo sezono, so na prvi sredini tekmi doma remizirali z Domžalami (1:1) in zdaj na zmago čakajo že šest tekem.

Mariborčani (na fotografiji branilec Denis Klinar) so pred bližajočim "večnim derbijem" z Olimpijo v izvrstni formi.
Mariborčani (na fotografiji branilec Denis Klinar) so pred bližajočim "večnim derbijem" z Olimpijo v izvrstni formi. FOTO: Miro Majcen

Nogometaši Maribora nadaljujejo zmagovito serijo. V Celju so na derbiju lani prvo- in drugouvrščenih ekip zabeležili že četrto zaporedno zmago, s katero so se vrnili na vrh prvenstvene razpredelnice. Točke so si povsem zaslužili, na sredini in obrambi so bili zanesljivi, v napadu pa je junak tekme Aljoša Matko izkoristil dve priložnosti, obe mu je ponudila tokrat neprepričljiva celjska obramba. Obe ekipi sta takoj pokazali veliko željo po napadu, zato je bila tekma dinamična, zanimivih dogodkov pa že na začetku ni manjkalo. Prvo lepo priložnost je imel za goste Jan Repas, ki je bil po podaji Žana Kolmaniča z leve strani neoviran pred vratarjem Matjažem Rozmanom, toda celjski vratar se je izkazal z obrambo.

Celjani so hitro odgovorili, Roman Bezjak je imel lepo priložnost za vodstvo, a je streljal mimo gola, s težkega položaja je bil nenatančen tudi Dušan Stojinović, z obrata je zadel le zunanji del mreže. V 14. minuti pa so gostje povedli. V kazenskem prostoru je do strela prišel Rudi Požeg Vancaš, po njegovem poskusu je Rozman žogo odbil, njegovi soigralci je niso uspeli izbiti iz kazenskega prostora, prav nasprotno, izbili so jo še bližje golu, kjer je bil na pravem mestu Aljoša Matko, ki jo je poslal v mrežo. Deset minut pozneje bi lahko v mariborskem kazenskem prostoru bolje reagiral Filip Dangubić, proti koncu, v 41. minuti pa bi lahko vodstvo povišal Jan Mlakar, Rozman je njegov strel iz ugodnega položaja odbil v kot.

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj. Mariborčani so še utrdili srednjo vrsto, še zdaleč pa se niso pomaknili v obrambo. Še naprej so puščali boljši vtis, dosegli pa so tudi drugi zadetek. Po prekinitvi gostitelji spet niso izbili žoge na varno, do strela od daleč je spet prišel Požega Vancaša, Rozman je žogo spet odbil, na desni strani je prišla do Mlakarja, ki jo je podal pred gol, tam jo je Matko s peto z nekaj sreče spravil čez črto vrat. Podprvaki so bili tudi v zaključku nevarnejši, prvaki pa so tekmo končali brez enega samega strela v okvir vrat.

Dejan Djuranović (na fotografiji) je trener Domžal.
Dejan Djuranović (na fotografiji) je trener Domžal. FOTO: Damjan Žibert

Sežanci brez zmage tudi na šesti zaporedni tekmi, na Krasu tokrat do točke Domžalčani
Nogometaši Tabora in Domžal so se prvič v zgodovini medsebojnih prvoligaških obračunov razšli brez zmagovalca. Izid bolj kot ne nezanimive tekme brez veliko priložnosti popolnoma ustreza dogodkom na igrišču. Na začetku so bili boljši gosti, v drugem delu pa Sežanci, ki pa pobude niso kronali z zmagovitim golom, kljub temu pa v sezoni ostajajo neporaženi na svojem igrišču. Domžalčani so v prejšnjem krogu na domačem igrišču izgubili točke proti Celju, začetek tekme je napovedoval, da se navijačem nameravajo odkupiti na Krasu. Na samem začetku so izvedli ofenzivo proti golu gostiteljev, po zapravljeni priložnosti Janeza Piška, ki je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani slabo streljal, pa so premoč kronali v 13. minuti. Pri tem so imeli veliko sreče, saj je po kotu, ko je žoga preletela Slobodana Vuka, zadela Klemna Nemaniča in se odbila v mrežo.

Le nekaj minut pozneje se pred vrati Jana Koprivca ni najbolje znašel Dario Kolobarić, zato pa so domači izkoristili že svojo prvo priložnost in edino v prvem delu. Mario Babić je poslal odlično žogo za hrbet domžalske obrambe, grški napadalec Hristos Rovas je bil hitrejši od vratarja Grege Šorčana, žogo pa je z zunanjim delom stopala mimo njega poslal v mrežo. Po golu so domači vzpostavili ravnotežje, kljub temu so imeli do odmora priložnost le gosti, nekdanji igralec Tabora Predrag Sikimić je po podaji Andraža Žiniča z desne strani streljal mimo gola.

V 54. minuti je Senijad Ibričić izvedel prosti strel z desne strani, v kazenskem prostoru žoge z glavo ni najbolje zadel Kolobarić, na drugi vratnici pa je bil malce prekratek Arnel Jakupović. To je bila edina "polpriložnost" gostov v drugem delu, domači so imeli dve, strel z glavo je Babiću ubranil Sorčan, na mestu pa je bil tudi ob strelu Aldairja Baldeja od daleč.

Izidi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Celje ‒ Maribor 0:2 (0:1)
Matko 14., 58.

CB24 Tabor Sežana ‒ Domžale 1:1 (1:1)
Rovas 27.; Nemanič 13./avt.

Gorica ‒ Mura 0:1 (0:1)
Bobičanec 45.

FC Koper ‒ Bravo 2:1 (1:0)
Žužek 44., Vršič 84./11-m; Maher 61.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lupito
26. 11. 2020 16.26
Tole je že videti bolje...
madridista07
25. 11. 2020 20.50
+2
Počasi se vidi delo maura. Dobro je, lahko pa je še veliko bolje.
za bojši jutri
25. 11. 2020 19.13
+4
Gremo pubeci! Tako se igra. Bravo!
gogi_
25. 11. 2020 19.12
+3
Bravo,se pozna da igrajo mladi. Dokler ni vstopil v igro ostareli brazilec je igra lepo stekla. Skoda da ga trener se posilja v igro in s tem rusi koncept igre. Proti zmajem si take napake ne sme privosciti. Cestitke za zmago.