Nogomet

Domžale brez milosti do Rožmana: Maribor utrpel boleč poraz

Celje, Maribor, 20. 04. 2021 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Simon Rožman še vedno čaka na prvo zmago v taboru Maribora, njegova prva tekma na domači zelenici pa bi se kmalu spremenila v pravcati polom. Domžale so v Ljudskem vrtu ob polčasu vodile že s 3:0, Štajerci pa so poraz do konca tekme uspeli zgolj minimalno ublažiti (1:3). Vodilna Olimpija lahko slovenskim rekorderjem na lestvici pobegne že na sedem točk prednosti, priložnost za popolno približanje Mariboru pa ima zdaj tudi Mura. Nov poraz Celja, ki ga je doma premagal Aluminij in ga zamenjal na osmem mestu (1:0).

Nogometaši Aluminija so po prisilnem premoru osvojili štiri od možnih šestih točk.
Nogometaši Aluminija so po prisilnem premoru osvojili štiri od možnih šestih točk. FOTO: Miro Majcen

Celje in Aluminij sta tekmo začela točkovno izenačena, po njej pa so bolj veseli v taboru gostov, ki so z golom Harisa Kadrića prišli do sedme zmage v sezoni. Aluminij je tako podaljšal niz neporaženosti na štiri tekme, Celje pa je že sedem tekem brez zmage, na zadnjih šestih tekmah so dosegli vsega gol. Posledično so državni prvaki padli na predzadnje mesto. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, tudi prav veliko nevarnih akcij ekipi nista izpeljali. V tretji minuti je sicer Bradley Martis s podajo z leve strani zadel vratnico, potem ko je žoga preletela Luko Janžekoviča, ob koncu prvega dela pa je dvakrat preslabo meril nekdanji igralec Aluminija Jure Matjašič.

Kidričani, pri katerih sta manjkala kaznovana Klemen Bolha in Nemanja Jakšić, so ob nekaj polpriložnostih bili še najnevarnejši v 28. minuti, ko je v kazenskem prostoru malce na desni strani streljal Gašper Pečnik, toda Metod Jurhar je bil na mestu. V 48. minuti je znova posredoval celjski vratar po poskusu Roka Prše, ki je poskusil v kazenskem prostoru, malce pozneje pa še po šibkem strelu Armina Đerleka. V 53. minuti so znova bolj po sreči Celjani zatresli prečko, takrat je po prodoru z leve strani žogo čez Janžekoviča poslal Amadej Brecl.

Statistika tekme Celje - Aluminij.
Statistika tekme Celje - Aluminij. FOTO: Sofascore.com

Dangubić v vratnico, Azemović v stičišče vratnice in prečke
V 56. minuti je bil blizu zadetka še Filip Dangubić, po njegovem strelu se je žoga od Renata Pantalona odbila v vratnico. Dve minuti pozneje pa je streljal Maj Rorič, a točno v Aluminijevega vratarja. Na drugi strani je najprej Žan Zaletel preprečil veselje Davidu Flakusu Bosilju, takoj zatem pa je po kotu Emir Azemović s strelom z glavo zadel stičišče prečke in vratnice. V 60. minuti so Kidričani povedli, Flakus Bosilj je z leve podal pred gol, tam pa je z glavo zadel  Kadrić.

V 73. minuti je Tonći Mujan zapravil novo priložnost za Aluminij, tri minute pozneje pa je s 13, 14 metrov na drugi strani za malo cilj zgrešil Anel Hajrić. V 81. minuti je v bližini gola do strela z glavo prišel Jon Šporn, toda tudi njemu ni uspelo spremeniti izida. V tretji minuti sodniškega dodatka je poskusil še Mićo Kuzmanović z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Janžekovič ohranil minimalno vodstvo svoje ekipe.

Denis Klinar (na fotografiji) je vstopil po poškodbi Ignacia Guerrica, ki je potreboval menjavo že po 25 minutah igre.
Denis Klinar (na fotografiji) je vstopil po poškodbi Ignacia Guerrica, ki je potreboval menjavo že po 25 minutah igre. FOTO: Miro Majcen
Maribor je tri gole na domačem stadionu nazadnje prejel ravno proti Domžalam, in sicer v 11. krogu aktualnega prvenstva, ko je bilo po polčasu 1:0 za goste, nato pa je sledil preobrat in zmaga vijoličastih s 4:3. Maribor je z 0:3 ob polčasu zaostajal tudi na večnem derbiju v zaključku sezone 2018/19, s tem izidom pa se je tisti obračun v korist Ljubljančanov tudi končal.

Neuspešen domači debi Rožmana, ki so mu jo zagodle 'njegove' Domžale
Simon Rožman je v Ljudskem vrtu kot trener Maribora pričakal svojo nekdanjo ekipo, ki jo je vodil med septembroma 2016 in 2019. Sicer pa sta zadnji dve tekmi med tekmecema postregli kar s 13 zadetki, tako da so bila pričakovanja pred novim obračunom velika, kar zadeva gole. Svoj del naloge so opravili Domžalčani, ki so že v prvem polčasu prišli do dovolj visoke prednosti za 11. zmago, s katero so se utrdili na četrtem mestu. Maribor ostaja drugi, a mu Olimpija lahko v sredo pobegne že za sedem točk, če bo doma premagala Koper.

Domžalčani so obenem tekmo izkoristili tudi za izraz nestrinjanja z ustanovitvijo nove superlige evropskih klubskih velikanov. "Solidarnost, enotnost, nogomet za vse," pa je bil napis, ki je krasil njihove majice pred začetkom obračuna. Gosti, pri katerih so manjkali Slobodan Vuk, Gaber Dobrovoljc in Tibor Gorenc Stanković, so prvi na tekmi zagrozili, ko je v četrti minuti Dario Kolobarić prodrl v kazenski prostor, streljal malce z leve, Ažbe Jug pa je bil dobro postavljen.

Statistika tekme Maribor - Domžale.
Statistika tekme Maribor - Domžale. FOTO: Sofascore.com

Matko v prvi postavi po prometni nesreči
Še lepšo priložnost so v enajsti minuti zapravili Mariborčani, ki so igrali brez Aleksa Pihlerja, Nemanje Mitrovića, Gregorja Bajdeta in Ivana Sušaka. Povratnik v postavo po prometni nesreči, Aljoša Matko, je bil tudi glavni protagonist prve resne mariborske akcije, ko je sam stekel proti Ajdinu Mulaliću, na koncu pa žogo poslal malce mimo oddaljenejše vratnice. Domžalski vratar pa je bil glavni junak v 20. minuti, ko so domači nogometaši štirikrat zapovrstjo streljali, predvsem iz bližine, Mulalić pa se ni pustil premagati.

Zato pa so v 29. minuti zadeli Domžalčani, po kotu, ki ga je izvedel Senijad Ibričić na levi strani, je pred golom najvišje skočil Sven Šoštarič Karić in z glavo matiral Juga. V 34. minuti je še enkrat poskusil Kolobarić, takrat je Jug dobro posredoval. Toda v 38. minuti je mariborski vratar znova pobiral žogo iz svoje mreže. Kolobarić je prodrl po levi strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je Arnel Jakupović učinkovito dokončal akcijo za 2:0. Le malce zatem je na drugi strani iz bližine poskusil Matko, znova pa je Mulalić dobro posredoval. V 44. minuti pa nov šok za Mariborčane. Martin Milec je zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ibričić za 3:0. Zaradi protestov, Milec je bil namreč zadnji branilec, a glavni sodnik Roberto Ponis domačega kapetana ni izključil, je rumeni karton prejel gostujoči strateg Dejan Djuranović.

Rožman je takoj na začetku drugega polčasa opravil tri menjave, a to ni posebej pomagalo pri iskanju preobrata. Maribor je bil pričakovano več pri žogi, a bolj ali manj povsem nenevaren. So pa v 64. minuti znova zagrozile Domžale, znova je streljal Jakupović, toda Jug se takrat ni pustil premagati. V 72. minuti je nekaj upanja domačim vlil Ilija Martinović, ko je po kotu z glavo znižal zaostanek na 1:3. Malce pozneje je zgrešil Jan Mlakar, slednjemu pa je nov poskus v 86. minuti obranil Mulalić.

Koronavirus pasica nova

Izida 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Maribor ‒ Domžale 1:3 (0:3)
Martinović 72.; Karić 29., Jakupović 38., Ibričić 44. (11-m)

Celje ‒ Aluminij 0:1 (0:0)
Kadrić 60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User2062886
21. 04. 2021 09.53
+1
Igralci naj SABOTIRAJO TA NESPOSOBEN DVOJEC IZ ŠTOR TAKO KOT SO NA RIJEKI IN POTEM BO SAM ODŠEL!
Bigbadjohn
21. 04. 2021 09.13
Smešno, kako se vsi čudijo kot kura glisti-"Senzacija!"..."Sramota!"..."Škandal!"-kot da je Mb nekakšen superklub, á la RM, ali L`Pool. Vsi naši prvoligaši so isti šmorn, le da so eni bolj, drugi pa manj pocukrani...
Marjan Krajnc
21. 04. 2021 08.21
+2
Sramota za nogomet predvsem pa vi ste nogometaši Maribora vi ste navadne p.... vlečete samo denar to vam je kruh za katerega delate tako.Nagnati je treba vse vzeti mlade igralce pa bo trajalo 2 do 3 leta pa bo nogonet ko ga je Maribor igral ne pa zvezde slovenskega nogometa,ki pa tako niti v obdravski ligi nebi mogli igrati.Zamislite se malo nogometaši igra se za barve kluba ne pa kateremu lepše stoji dres na tekmi ,ne pa da dirjate po terenu gor in dol kot fijakerski konji,ko so pobegnili z ograje.Zamislite se malo morda pa boste v naslednjem stoletju dobri nogometaši.
Dany75
21. 04. 2021 08.07
+2
To je to...od tega kadra ne mores pricakovat vec..zal... rabijo boljso obrambo,in vsaj dva vrhunska vezista,ter napadalca ki ho znal zabit gol iz najmanjse sanse.... tudi Rozman je premalo...denarja pa itak baje ni...
gogi_
20. 04. 2021 21.59
+4
tavares je grobar mb
JAZsemTI
20. 04. 2021 21.59
+1
Maribor je v slepi ulici. Povsem so izgubili "špuro"...
pepe D bolcev
20. 04. 2021 21.58
Stajerc. Dej si ti mal poglej kako dobro je ta tvoj udarni dvojec vodil klub zadnja leta. Se zdi, da mas mal tezave s spominom..
pepe D bolcev
20. 04. 2021 21.55
+1
Olimpija je s tem Rozmanom zadela v terno
Realni
20. 04. 2021 21.45
+2
En klub ena čast. Ni predaje.
User2062886
20. 04. 2021 21.22
+1
Največja Štorovska PROVOKATORJA.Če je kaj pošten bi že daness moral odstopiti!
najram
20. 04. 2021 21.04
+10
kaj si ti ja nor...kak so nas nažgali
zabuko
20. 04. 2021 21.00
+7
kaj sem kaj zamudil? kaj je Rožman pomočnik trenerja Domžal? 😉
AVTOHTONsLOVEnc
20. 04. 2021 20.55
+4
OLIMPIJA PRVAK! <3
Stajerc22
20. 04. 2021 20.52
+3
Pa če se že menimo....aktualni državni prvak Celje se bori za obstanek v ligi.
gogi_
20. 04. 2021 20.52
+3
Ha ha bravo vrhunska predstava. Moras biti res talent da v 68 minuti vstopis v igro v 71 ze dobis rumeni karton,potem pa do konca tekme ubijes vse upe na dober rezuktat. ta debeluscek iz Brazilije je naredil v zadnjih letih toliko skode klubu da bo kmalu pozabljeno da je bil vcasih koristen za klub. Rozman ne more nic dokler bo imel ukazano da mora ta ostareli pocasne igrati na vsaki tekmi. Adijo naslov ce mas takega negativca v ekipi. Mladi dobri igralci ne dobijo priloznosti i upam da tavares mlajsi ne dobi mesta v ekipi ker ga nihce ne mara ker je isti kot oce. Dokler se ne vrnec Zlatko ,v mariboru ne bo zlata v vitrinah.
Stajerc22
20. 04. 2021 20.42
+4
Rožman OUT! Milanič&Zahovič sta bila bog i batina NKMB. Od igre je bilo bore malo, toda točke so se pridno nabirale, naslovi so se osvajali BREZ DVOMA, igrala se je liga europa, liga prvakov,...denarci so prihajali
Stajerc22
20. 04. 2021 20.43
+7
Mimogrede..Milanič je z Bratislavo postal Slovaški državni prvak z 10timi točkami prednosti.
pepe D bolcev
20. 04. 2021 21.57
-1
Mimogrede. slovan je toliko boljsa ekipa od ostalih, da bi bil tudi Kek prvak.
bububu123
20. 04. 2021 20.40
+1
Rožman rabi čas! Ne more spremeniti igre čez noč! Vsi ki ga sedaj šinfate, ga boste naslednje leto tega časa slavili... Drugače pa MURAA
blazter
20. 04. 2021 20.40
+7
No, malo sem gledal, pa kot ,da ne bi vijolični razumeli igre. Ni žara....
Mekenzi
20. 04. 2021 20.38
+1
Rozman bolje da bi treniral v drugi , hrvađki ligi kot v Sloveniji Maribor ,adijo pamet , z politiko varstva Maribora , s tem nogometašem , ne bodo , prvaki.
cekin11
20. 04. 2021 20.35
+5
Rožman eno še fališ pa boš letel....te poznam iz osnovne šole,vedno si bil nadut kot,da samo ti znaš igrat fuzbal...