Nogomet

Maribor s preobratom proti Taboru za hrbet Olimpiji, Celjani klonili v Šiški

Ljubljana, Maribor, 04. 05. 2021 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
7

Nogometaši Maribora so na tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije po preobratu na domači zelenici premagali sežanski Tabor ter zmanjšali zaostanek za vodilno Olimpijo na vsega dve točki (2:1). Branilci naslova iz Celja so izgubili na gostovanju pri Bravu, ki je slavil z dvema goloma v drugem polčasu, potem ko je gostujoči napadalec Filip Dangubić v prvem zapravil tudi najstrožjo kazen (2:0).

Jan Mlakar (desno) in Jan Repas (št. 15) sta prinesla zmago Mariboru v Ljudskem vrtu. Sledi "večni derbi" v Ljubljani.
Jan Mlakar (desno) in Jan Repas (št. 15) sta prinesla zmago Mariboru v Ljudskem vrtu. Sledi "večni derbi" v Ljubljani. FOTO: Miro Majcen

Mariborčani, ki so pogrešali kaznovana Denisa Klinarja in Aleksa Pihlerja, spet pa niti v zapisniku ni bilo Amirja Derviševića in Alexandruja Cretuja, so prišli do pomembne zmage in lepe popotnice pred "večnim derbijem" v naslednjem krogu. Štajerci so do treh točk prišli po boljši igri v drugem polčasu, zdaj imajo na drugem mestu dve točki zaostanka za Olimpijo, ki jo v sredo čaka gostovanje v Domžalah. Uvod tekme ni ponudil posebej razburljivih dogodkov v Ljudskem vrtu, so pa v 23. minuti povedli gosti, potem ko je zadel Mihael Briški. Ta je bil sicer ob podaji Djala Aldairja v prepovedanem položaju, a se sodniki niso oglasili.

Statistika tekme Maribor - Tabor Sežana.
Statistika tekme Maribor - Tabor Sežana. FOTO: Sofascore.com

Gostje pa so morali v 35. minuti poseči po prvi menjavi, saj se je v dvoboju z Blažem Vrhovcem, ki zaradi rumenega kartona ne bo igral v prihodnjem krogu na derbiju z Olimpijo, poškodoval Dino Stančić. V 42. minuti so prvič rahlo zagrozili tudi domači, najprej prek Vida Kodermana, nato pa še prek Rudija Požega Vancaša, ki je precej zgrešil iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru. V 47. minuti je imel pri domačih izjemno priložnost Jan Mlakar, ko je prišel do neoviranega strela v osrčju kazenskega prostora, toda izkazal se je Jan Koprivec.

Mlakar je imel v 49. minuti nov dvoboj ena na ena s Koprivcem, spet pa je bil uspešnejši sežanski vratar. So pa domači v 52. le izenačili, ko je Mlakar unovčil enajstmetrovko po igranju z roko Klemna Nemaniča. Za Mlakarja je bil to deseti gol sezone. V 56. minuti je Ilija Martinović pred sežanskimi vrati zgrešil žogo ob poskusu strela z glavo, šest minut pozneje pa je Jan Repas izkoristil podajo Felipeja dos Santosa za hrbet gostujoče obrambe za vodstvo z 2:1. V 72. minuti pa so po dolgem času zagrozili tudi Sežanci, najprej je Antoine Makoumbou streljal, Ažbe Jug je toliko preusmeril žogo, da je ta zadela vratnico, pozneje pa je bil neuspešen še Marko Krivičić. V 81. je na drugi strani vratnico zadel še Mlakar s strelom z desne strani.

Celjani (na fotografiji branilec Denis Marandici), sicer branilci naslova, so vknjižili že 17. poraz v sezoni.
Celjani (na fotografiji branilec Denis Marandici), sicer branilci naslova, so vknjižili že 17. poraz v sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Za Celjane v Šiški čisto nič odprtega
Ljubljančani so v dvoboju s Celjem prekinili niz osmih tekem brez zmage, potem ko so v drugem polčasu pokazali precej boljšo predstavo kot v prvem. Bravo ostaja trdno na sredini lestvice, Celjani pa so pod vodstvom novega trenerja Agrona Šalje doživeli prvi poraz in so predzadnji. Domači nogometaši v prvem polčasu niso pokazali veliko – proti vratom Celja niso sprožili niti enega strela. Nevarnejši so bili gostje, ki so sicer pogrešali kaznovanega Esterja Soklerja.

Že v tretji minuti je po kotu Dušan Stojinović s strelom z glavo zadel prečko, v 27. pa so imeli Celjani na voljo celo najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Andraž Kirm, toda Igor Vekić je ubranil strel Filipa Dangubića, ki je streljal po sredini. Velja omeniti še dve posredovanji Vanje Drkušića – ta je namreč najprej v 21. minuti blokiral nevaren poskus Celjanov, v 45. pa je izbil žogo tik pred črto vrat po strelu Jakoba Novaka.

Statistika tekme Bravo – Celje.
Statistika tekme Bravo – Celje. FOTO: Sofascore.com

Po celjski prevladi dva boleča udarca
V 52. minuti so vendarle prišli do strela tudi domači, Milan Tučić je poskusil v kazenskem prostoru, a zgrešil cilj. V nadaljevanju sta ekipi igrali bolj ali manj med kazenskima prostoroma brez priložnosti, je pa v 63. minuti nenatančno meril še Mustafa Nukić. Pet minut pozneje pa so domači povedli, po podaji Žana Trontlja je z glavo zadel Mitja Križan. V 73. minuti je z roba kazenskega prostora Loren Maružin meril malce premalo natančno, v 81. pa je bil natančnejši Martin Kramarič, ko je prodrl v sredino in s približno 14 metrov zadel za 2:0.

Matjaž Rozman je malce pozneje ustavil nov poskus Maružina, v 89. minuti pa je Sandi Orginec takoj po vstopu v igro neoviran v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol.

Koronavirus pasica nova

Izidi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Maribor ‒ CB24 Tabor Sežana 2:1 (0:1)
Mlakar 52. (11-m), Repas 62.; Briški 23.

Bravo ‒ Celje 2:0 (0:0)
Križan 68., Kramarič 81.
Filip Dangubić (Celje) je v 27. minuti zapravil enajstmetrovko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gogi_
05. 05. 2021 11.41
Koncno zmaga,cim ni tavaresa v ekipi stvari stecejo. Upam da ga ne bo vec treba gledati na igriscu kako dela sramoto klubu. Cestitke za zmago.
RUBEŽ
05. 05. 2021 09.27
Da pa spregledaš tak prepovedan položaj je kar nekaj možnosti : - ne poznaš pravil - se delaš da ne vidiš - sodiš tako KOT MORAŠ - nisi sposoben za sodnika, ker si prepočasen Pete variante jaz ne vidim.
BOLFORUNO
04. 05. 2021 20.58
-3
rožica spet skoz šivankino uho
SamoPovemMojeMnenje
04. 05. 2021 21.37
+2
SamoPovemMojeMnenje
04. 05. 2021 19.51
+3
sojenje na nivoju 4. lige
User2062886
04. 05. 2021 19.48
-1
Rožnan še ni pokazal nič novega.Danes je imel veliko srečo da je zmagal.Škoda NEZASLUŽENO!!
bukvan
04. 05. 2021 19.05
-1
Sodniki so rak rana slovenske lige