Nogomet

Olimpija z golom Perovića do zmage nad Celjem in prvega mesta

Ljubljana, Sežana, 07. 03. 2021 17.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
3

Ljubljanska Olimpija je po treh zaporednih remijih izkoristila sobotni zdrs Maribora v Novi Gorici ter se z zmago nad Celjem na stadionu Stožice vnovič zavihtela na vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije (1:0). Na prvi nedeljski tekmi 25. kroga sta se CB24 Tabor Sežana in Bravo razšla brez zadetkov.

Olimpija (na fotografiji levo napadalec Đorđe Ivanović) beži najhujšemu rivalu Mariboru na vrhu lestvice PLTS.
Olimpija (na fotografiji levo napadalec Đorđe Ivanović) beži najhujšemu rivalu Mariboru na vrhu lestvice PLTS. FOTO: Miro Majcen

Olimpija, ki je tokrat pogrešala kaznovanega Michaela Pavlovića, je Celje pričakala neporažena spomladi, a v nizu treh neodločenih izidov. Državni prvaki, pri katerih je zaradi kartonov manjkal Jakob Novak, pa so prišli v Stožice s slabšo popotnico, saj so spomladi enkrat zmagali in štirikrat izgubili. Kljub temu so izbranci Jirija Jarošika predvsem v drugem polčasu pokazali dobro igro, a ne dovolj konkretno za kaj več od minimalnega poraza. Ljubljančani so v drugem polčasu na trenutke "viseli", a tudi z borbeno predstavo prišli do 13. zmage v sezoni in znova do vrha lestvice, na kateri imajo dve točki več od Maribora. Celjani ostajajo osmi.

Prvi nevarnejši strel na tekmi je v 13. minuti pri domačih sprožil Timi Max Elšnik, ki pa je bil premalo natančen. Tudi v nadaljevanju ob bolj ali manj enakovredni igri, sicer z ljubljansko pobudo, ne eni ne drugi ekipi ni uspelo priti do resnih priložnosti, v 36. minuti pa je Jan Andrejašič poskusil s 15 metrov malce z leve strani, a žogo poslal dober meter mimo bližnje vratnice. V 37. minuti pa so domači povedli, ko so sprožili sploh prvi strel v okvir vrat na tekmi. Elšnik je opravil večino dela na desni strani, v kazenskem prostoru iz igre vrgel še enega celjskega branilca, podal pred gol, kjer je žogo pod prečko poslal Mihailo Perović.

Malce zatem je na drugi strani Žan Benedičič poskusil srečo s strelom od daleč, a je iztržil le kot, po katerem pa niso bilo več nevarnosti. V 40. minuti je streljal še Ester Sokler, a z diagonalnim strelom z desne strani žogo poslal mimo vrat. Drugi polčas so odločneje začeli Celjani, ki pa niso zares ogrožali Žige Freliha, so pa v 72. minuti zadeli vratnico po lepi akciji prek Ivana Božića. Celjani so poskušali priti do zadetka, iskali poti skozi ljubljansko obrambo, a na drugi strani v 77. minuti pustili domačim hitro akcijo, ko je Ante Ćorić lepo našel Đorđeja Ivanovića, čigar strel pa je obranil Metod Jurhar. Kljub temu "opozorilu" so Celjani še naprej iskali vsaj točko, a je zeleno-belim uspelo zadržati vse nalete, ki se praviloma niso končali s streli.

Trener Brava Dejan Grabić (na fotografiji v ozadju) je lahko proslavljal novo točko.
Trener Brava Dejan Grabić (na fotografiji v ozadju) je lahko proslavljal novo točko. FOTO: Twitter

'Status quo' med sosedoma na lestvici
V Sežani sta se srečala soseda s prvenstvene lestvice, pri čemer je domača CB24 Tabor Sežana brez kaznovanega Mihaela Briškega poskusila zmanjšati razliko do Brava, ki je pred tem krogom znašala štiri točke. Čeprav sta ekipi imeli nekaj priložnosti, pa se mreži nista zatresli. Uvod na Krasu ni bil posebej razburljiv, izjema je bilo nekaj strelov od daleč domačih, a brez posebne nevarnosti. Po podobnem scenariju, brez posebnih priložnosti, je potekalo tudi nadaljevanje polčasa, malce bolj vroče je bilo v 37. minuti, ko je po podaji Andraža Kirma pred vrata Antonio Azinović izbil žogo pred Milanom Tučićem. Dve minuti pozneje je do strela z leve strani na drugi strani prišel Aldair Djalo, Igor Vekić pa je bil na mestu. Tik pred koncem je poskusil še Azinović, a za malo zgrešil cilj.

V 59. minuti so v uvodu drugega dela tekme odločnejši domači izpeljali hitro akcijo, ki jo je zaključil Erik Salkić malce z desne strani, Vekić pa je dobro posredoval. Bravo je v drugem polčasu prvič zagrozil v 64. minuti, ko je z glavo poskusil Mustafa Nukić, a žogo poslal malce čez gol. Isti igralec se je znašel v ugodnem položaju tudi v 67. minuti, ko je stekel proti vratom domačih, a si je slabo oziroma premočno podaljšal žogo, tako da je ta končala pri Janu Koprivcu.

V 72. minuti je Tom Alen Tolić poskusil premagati Vekića s strelom z roba kazenskega prostora, ampak je žogo poslal po sredini, tako da vratar Brava ni imel veliko težav. Tudi njegov kolega pri Taboru, Koprivec, je v 77. minuti zlahka ustavil poskus Tučića, je bil pa nevarnejši strel iz bližine Hristosa Rovasa v 83. minuti, toda Vekić je bil na mestu. Nukić pa je pri Bravu v 88. minuti poskusil tudi z lepim volejem iz obrata z roba kazenskega prostora, še enkrat več pa mu je veselje preprečil sežanski čuvaj mreže.

Koronavirus pasica november

Izidi 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Olimpija Ljubljana ‒ Celje 1:0 (1:0)
Perović 37.

CB24 Tabor Sežana ‒ Bravo 0:0

- že odigrano:
Koper ‒ Domžale 0:2 (0:2)
Vuklišević 17., Ibričić 33.

Gorica ‒ Maribor 1:1 (1:1)
Colley 24.; Mlakar 11.

Mura ‒ Aluminij 2:0 (1:0)
Kouter 30., Bobičanec 76.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Optimisty
07. 03. 2021 19.12
+3
super zmaga ampak toliko zapravljenih kontranapadov.....res katastrofa
tekač
07. 03. 2021 18.38
+1
No Peroviča je trener že zamenjal....Kapuna tudi. Oba sta igrala katastrofa. Perovič od svoje veličine še pogledal ni trenerja. Ponujeno roko komaj sprejel. Jaz ga nebi dal v igro vsaj tri tekme, da uredi glavo. Skratka buta.....t nogometaš.
tekač
07. 03. 2021 18.31
+2
Čeprav je dal Perovič gol je eden najslabših igralcev Olimpije. Sebičen, važen , da ne govorim..tehnično slab. Izgublja žoge na sredini igrišča, ne podaja, itd in td...