9°C

Sežanci v drugem polčasu napolnili mrežo Gorice

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /J.K. /T.Š. /
KOMENTARJI
2
Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3. Vsi trije goli so bili doseženi v drugem polčasu, za goste je dvakrat zadel Hristos Rovas.

Po tem, ko je že kazalo, da se Gorica pobira, saj ni izgubila na zadnjih dveh tekmah, jo je na domačem igrišču ugnal sežanski Tabor, ki pred tem na dveh tekmah ni zmagal. Kljub zmagi Tabor ostaja sedmi, a se je oddaljil od klubov z dna lestvice, tudi od povsem zadnje Gorice, ki po 16. porazu zaostaja osem točk za Celjem in Aluminijem ter že 14 za Taborom.

Prvi polčas je zaznamovala kar enakovredna igra, kljub večji novogoriški posesti žoge pa so vse omembe vredne strele sprožili gostje. V 14. minuti je Djalo Aldair streljal z 18 metrov, Darko Marjanović pa je uspešno posredoval, v 28. je Dominik Mihaljević sprožil malo mimo gola z leve strani, v 38. pa je spet poskusil Aldair, takrat z bližine in malo z desne strani, spet pa je bil na mestu domači čuvaj mreže.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

V 50. minuti pa so domači imeli na voljo najstrožjo kazen, potem ko je Mihael Briškiv kazenskem prostoru za dres povlekel Lamina Colleyja. Za strel se je odločil Til Mavretič, a je Jan Koprivec prebral njegovo namero in ohranil mrežo nedotaknjeno. Sedem minut pozneje so trije igralci Tabora prišli pred kazenski prostor Gorice, a preveč zapletli položaj, tako da ni bilo prave nevarnosti za vrata domačih. So pa Sežanci povedli v 64. minuti, ko je Hristos Rovas "v ogenj" poslal Fahda Ndzengueja. Ta je sam prišel pred Marjanovića in ga rutinirano ugnal za 1:0. Pozneje so pritiskali Novogoričani, večinoma niso bili nevarni, v 81. minuti pa je do strela z glavo prišel Žan Vipotnik, ki je za malo zgrešil cilj.

So pa v 85. minuti še drugič na tekmi zadeli Kraševci. Po podaji z desne domačim branilcem ni uspelo izbiti žoge izpred svojega gola, borbeni Rovas je prišel do nje in jo z bližine poslal v mrežo za pomembno zmago. To je grški napadalec v prvi minuti sodniškega dodatka le še potrdil z bele pike, potem ko je Edin Šehićstoril prekršek nad Mihaljevićem.

Gorica bo v 28. krogu 3. aprila gostila Olimpijo, Tabor pa bo 6. aprila gostoval v Kopru.

Statistika tekme Gorica - CB24 Tabor Sežana
Statistika tekme Gorica - CB24 Tabor SežanaFOTO: Sofascore.com

Koronavirus pasica nova

Izidi 27. kroga Prva liga Telekom Slovenije:
Gorica ‒ CB24 Tabor Sežana 0:3 (0:0)
Ndzengue 64., Rovas 85., 90./11 m)

Koper ‒ Celje 1:1 (0:0)
Palčič 43.; Dangubić 84./11-m

Mura ‒ Maribor 0:0

Aluminij‒ Domžale 1:0 (1:0)
Jakšić 17.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke