Nogomet

Maurov Maribor začel z visoko zmago, Domžale slavile v Celju

Celje, Maribor, 12. 09. 2020 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Na prvi tekmi z novim trenerjem Maurom Camoranesijem so nogometaši Maribora na zelenici domačega Ljudskega vrta visoko premagali Bravo (4:1). Ljubljančani, ki so pred meseci pomagali "odstaviti" trenerja državnih podprvakov Darka Milaniča in športnega direktorja Zlatka Zahovića, so bili tokrat prva ovira za prenovljeni strokovni štab, ki je bil lahko od 30. minute naprej še kako zadovoljen s prikazanim. Manj veseli so v Celju, kjer po porazu z Domžalami državni prvaki ostajajo pri vsega eni točki (1:2).

Legendarni italijanski reprezentant Camoranesi (na fotografiji) se je v Maribor preselil po uspešnem vodenju sežanskega CB24 Tabora.
Legendarni italijanski reprezentant Camoranesi (na fotografiji) se je v Maribor preselil po uspešnem vodenju sežanskega CB24 Tabora. FOTO: Aljoša Kravanja

Italijansko-argentinski strokovnjak Mauro Camoranesi je na mariborski klopi v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral z zmago. Čeprav je opravil nekaj sprememb v primerjavi s predhodniki, v napadu sta, denimo, začela Marcos Tavares in Jasmin Mešanović, zunaj kadra pa so med drugimi ostali Luka Zahović, Blaž Vrhovec, Kenan Pirić in Felipe Santos, so njegovi varovanci že v prvem polčasu odločili tekmo z neugodnim Bravom. Zaradi poškodbe ni bilo sicer niti Gregorja Bajdeta, zaradi bolezni pa Jana Repasa, a tudi to ni preprečilo Štajercem skoka na vrh lestvice. V prve pol ure so bili v Ljudskem vrtu celo konkretnejši Ljubljančani, najnevarnejši poskus pa so gosti sprožili v 16. minuti, ko je Ažbe Jug dobro posredoval po strelu Mihe Kancilije.

Potem pa so sledile minute Maribora, ki je v šestih minutah dosegel tri zadetke. Prvega je v 34. minuti dosegel Aljoša Matko, ki je v prejšnji sezoni tresel mreže še v dresu Brava, ko je s približno 20 metrov malce z desne strani močno sprožil in lepo zadel z diagonalnim strelom. Tri minute pozneje se je med strelce vpisal Jasmin Mešanović. Po kotu so gosti slabo izbijali, tako da se je žoga znašla pri Mešanoviću, ki je nato prav tako zelo lepo zadel iz obrata s približno desetih metrov. V 40. minuti pa je po kotu z glavo zadel še Nemanja Mitrović. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj Rudija Požega Vancaša, a pozneje odločili, da ni vplival na igro (oziroma da se na črti vrat ni dotaknil žoge), in priznali zadetek mariborskega branilca.

V drugem polčasu Ljubljančanom precej časa ni uspelo resneje ogroziti mariborskega vratarja, so pa med 60. in 70. minuto prišli nekajkrat do obetavnega položaja, a ostali brez pravega zaključka. Prav v 70. minuti je Rok Kidrič poskusil z glavo, toda Jug je bil zbran in ukrotil žogo. Bravo je še naprej neuspešno poskušal zmanjšati zaostanek, v 79. minuti pa je Mustafa Nukić malce z leve iz bližine le premagal Juga za 1:3. Minuto zatem je Andrej Kotnik na drugi strani žogo že dvignil čez Igorja Vekića, a je Almin Kurtović tik pred črto vrat žogo izbil. Že v 81. minuti pa je Maribor spet zadel, po podaji Mitje Vilerja z leve strani je z glavo prvič po povratku v domovino zadel Jan Mlakar in postavil končni izid.

Težave državnih prvakov se nadaljujejo
Predstave prvakov še naprej niso na ravni lanske sezone. Po treh krogih namreč ostajajo brez zmage, z vsega eno osvojeno točko. Na Areni Z'dežele so namreč Domžalčani dosegli prvo zmago v sezoni. Celjani so v minuli sezoni dobili tri medsebojne spopade z Domžalčani, na svojem stadionu pa so se drevi od samega začetka mučili z varovanci Dejana Djuranovića. Ti so bili v prvi polovici prvega polčasa večkrat nevarni po podajah v kazenski prostor, a je manjkala pika na i. Najbližje je bil Dario Kolobarić, ki pa mu je slabši strel z desetih metrov Matjaž Rozman v 23. minuti obranil. Dobro minuto kasneje pa so nato Domžalčani zasluženo povedli. Po podaji Senijada Ibričića s kota je najvišje skočil Damjan Vuklišević, pred vrati pa je nato Matej Podlogar z glavo preusmeril žogo za hrbet Rozmanu.

V 29. minuti se je mreža domačih znova zatresla. Mat v treh potezah je uspel Podlogarju, Janezu Pišku in Kolobariću, ki je zadel tretjič v sezoni po natančnem strelu mimo nemočnega Rozmana. Domžalčani so v nadaljevanju prepustili narekovanje ritma domačim, sami pa so prežali na hitre protinapade. Čeprav so v prve četrt ure drugega dela Celjani napadali, so dvakrat okvir vrat zadeli Domžalčani. Kolobarić je bil po hitrem prodoru malenkost nenatančen v 59. minuti, le nekaj trenutkov kasneje pa je okvir vrat s strelom od daleč stresel še Ibričić. Kolobarić je bil sedem minut kasneje še enkrat nenatančen z leve strani kazenskega prostora.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 69. minuti, ko je po podaji s kota Mitje Lotriča zadel Žan Zaletel. To je bil sploh prvi zadetek Celjanov v tej sezoni. Prvaki so v 73. minuti po drugem rumenem kartonu ostali brez Josipa Ćalušića, v zadnjih 20 minutah pa z igralcem manj niso našli poti do izenačujočega zadetka. Še več, po strelih Do-hjun Kima in Ibričića so bili bližje tretjemu zadetku gosti, ki pa so domov vseeno odnesli tri točke. Celjani pa so še na drugi domači tekmi vknjižili poraz.

Izidi Prve lige Telekom Slovenije, 3. krog:

Celje ‒ Domžale 1:2 (0:2)
Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.
RK: Ćalušić 73./Celje

Maribor ‒ Bravo 4:1 (3:0)
Matko 34., Mešanović 37., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

majsta
13. 09. 2020 12.28
+3
Letos mormo bit prvaki , brez zajebancije!
User513426
12. 09. 2020 20.14
-9
kaj drugega za pričakovati od sodnika juga.