Nogomet

Celjani spet tik pod vrhom, Tabor ustavil pohod Brava

Sežana, Kidričevo, 27. 06. 2020 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Na prvi sobotni tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije so nogometaši CB 24 Tabor Sežane doma brez golov remizirali z ljubljanskim Bravom, sosedom na lestvici, potem ko so dobrih 40 minut igrali brez izključenega Maria Zebića. Večerni štajerski derbi je v Kidričevem pripadel nogometašem Celja, ki so se s tekmo več spet le na točko približali vodilni Olimpiji (2:0).

Trener Celjanov je Dušan Kosić (na fotografiji).
Trener Celjanov je Dušan Kosić (na fotografiji). FOTO: Damjan Žibert

V Kidričevem sta se merili doslej četrta in tretja ekipa z lestvice. Precej bolje se je tokrat izšlo za izbrance Dušana Kosića, ki so hitro prišli do lepega vodstva in ga obvarovali vse do konca tekme. S tem so prekinili niz dveh tekem brez zmage, hkrati pa so v sezoni proti Kidričanom neporaženi (dve zmage in dva neodločena izida). Vsaj začasno so Celjani skočili na drugo mesto na lestvici, Aluminij pa ostaja četrti, a ga lahko v nedeljo prehiti Mura. Čeprav so Celjani v Kidričevo prišli precej oslabljeni, in sicer brez Ivana Božića, Žana Benedičiča, Metoda Jurharja, Žana Flisa in Dušana Stojinovića, so hitro prišli do zajetnega vodstva.

Že v četrti minuti je zadel Dario Vizinger, a je bil v prepovedanem položaju. Za 1:0 pa je nato zadel kapetan Mitja Lotrič, ki je sprožil s prostega strela z več kot 30 metrov in žogo mojstrsko poslal ob levi vratnici v mrežo za svoj 15. zadetek sezone. V 17. minuti se je med strelce po dolgem času spet vpisal tudi Vizinger, ki je z glavo unovčil podajo Lana Štravsa s prostega strela z desne strani in tako prišel do 19. gola sezone in prvega mesta med strelci. Sledila sta nevarna strela na eni in drugi strani, prvega je ustavil Matjaž Rozman v celjskih vratih, avtor drugega pa je bil Jakob Novak, ki je z roba kazenskega prostora meril malce previsoko.

Po mirnem uvodu v drugi polčas so domačini, ki so v obrambi pogrešali Ivana Konteka, nekajkrat prišli do polpriložnosti, tudi Mihael Klepač v 61. minuti in Ante Živković v 66., a v 63. je imel Vizinger zaključno žogo, ko je bil sam pred Luko Janžekovičem, a je žogo poslal točno vanj. V 82. minuti je bil še Novak v ugodnem položaju za strel, vendar je slabo zadel žogo, ki je tako končala mimo vrat. S podobnim učinkom se je končala tudi akcija Jureta Matjašiča v 84. minuti. Štiri minute pozneje je Rozman ustavil še poskus Marcela Čermaka.

Nogometaši Brava (v rumenih dresih) so v zadnjih štirih krogih nanizali ravno toliko zmag in se dvignili vse do šestega mesta.
Nogometaši Brava (v rumenih dresih) so v zadnjih štirih krogih nanizali ravno toliko zmag in se dvignili vse do šestega mesta. FOTO: Damjan Žibert

Tabor z igralcem manj zdržal za točko
Na Krasu sta se še zadnjič to sezono pomerila novinca v Prvi ligi Telekom Slovenije. Razšla sta se brez zmagovalca, kar pomeni, da so Ljubljančani, ki so sicer skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem več, še vedno neporaženi v tem letu, a so prekinili niz šestih zaporednih zmag. Ekipi še naprej zasedata šesto in sedmo mesto na prvenstveni lestvici. Tekma se še dobro ni začela, ko je moral Mauro Camoranesi poseči po prvi menjavi zaradi poškodbe Dina Stančiča. Kljub temu so bili Sežanci tisti, ki so bili dobršen del polčasa boljši tekmec in imeli tudi nekaj priložnosti. Igor Vekić v vratih Brava se je moral izkazati predvsem v 19. minuti, ko je z 18 metrov malce z leve sprožil Rodrigue Bongongui. Ta je za Tabor odigral zadnjo tekmo, saj se seli v Izrael k Hapoelu Haderi.

Sicer je pred tem v osmi minuti poskusil tudi Mario Babić, v 22. še Klemen Nemanič, ki je s strelom z glavo le malce zgrešil cilj, v 23. minuti pa so domači nanizali tri strele, a se tudi takrat izid ni spremenil. Gosti, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Martina Kramariča, Almina Kurtovića in Matevža Matka, že v prvem polčasu pa sta zaradi poškodb iz igre morala še Andraž Kirm in Marko Klemenčič, v drugem pa tudi Žan Trontelj, so v 28. minuti v eni svojih redkih nevarnejših akcij celo zadeli prek Mustafe Nukića, a je bil ta v prepovedanem položaju.

V 47. minuti je novo lepo priložnost za domače zapravil Stefan Stevanović, ki je žogo iz bližine poslal čez gol, a že v 49. minuti so gostitelji ostali le z deseterico, saj si je drugi rumeni karton in posledično rdečega prislužil Mario Zebić. V 61. minuti pa je Bravo zapravil svojo prvo pravo priložnost, ko je Aljoša Matko poskusil z glavo, David Šugić pa je toliko spremenil smer žogi, da je ta zadela prečko. V 80. minuti pa so bili spet nevarni tudi številčno oslabljeni Sežanci, s približno 20 metrov je Denis Kouao zadel vratnico. To pa je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Izidi Prve lige Telekom Slovenije, 30. krog:

Aluminij ‒ Celje 0:2 (0:2)
Lotrič 11., Vizinger 17.

CB 24 Tabor Sežana ‒ Bravo 0:0
RK: Zebić 49./Tabor

Rudar Velenje ‒ Triglav 0:1 (0:1)
Milanović 19.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
28. 06. 2020 16.23
+3
Čestitke Celje !!