Nogomet

Olimpija boljša od Gorice, Koper končal nepremagljivi niz Tabora

Ljubljana, Sežana, 19. 12. 2020 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
10

Nogometaši Kopra so na primorskem obračunu v Sežani ob polčasu vodili s 4:1, na koncu pa je Kraševcem na tekmi 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije uspelo precej omiliti končni poraz (3:4), ki je bil zanje prvi na domači zelenici v jesenskem delu prvenstva. Nogometaši Olimpije so premagali Gorico z 2:0.

Andres Vombergar
Andres Vombergar FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanska ekipa je za konec jesenskega dela sezone dobila tudi tretjo medsebojno tekmo z Gorico v tej sezoni. Po slavjih z 1:0 in 2:0 je tokrat Olimpija, ki je pogrešala kaznovanega Ivana Močinića, slavila z goloma Andresa Vombergarja ter tako petič zapovrstjo ostala neporažena. Na drugi strani je Gorica že deseto tekmo zapovrstjo končala brez zmage in bila še sedmič zapovrstjo poražena.

Ekipi v prvem polčasu nista pokazali posebej razburljive predstave, so pa bili pri tem sprva celo nekoliko nevarnejši Novogoričani, saj je moral Žiga Frelih posredovati tako po poskusu Nejca Mevlje v 11. kot Etiena Velikonja v 31. minuti. Pri domačih velja omeniti poskus Maria Kvesića iz 36. minute, ko je žogo poslal čez gol, enkrat pa se je izkazal tudi Uroš Likar po strelu Đorđeja Ivanovića. V 47. minuti je Velikonja sprožil s prostega strela malce z desne, žoga je letela proti prvemu zgornjemu kotu vrat, a se je izkazal Frelih, takoj zatem pa je po poskusu Tineta Kavčiča z glavo na golovi črti žogo izbil Matic Fink. V 52. minuti so Ljubljančani pustili do strela v kazenskem prostoru še Gorana Cvijanovića, a mu ta ni dobro uspel.

V 55. minuti so po napaki domačih v protinapad spet stekli Novogoričani, streljal je Mathias Oyewusi, a je bil Frelih uspešnejši. Gosti so obenem neuspešno zahtevali še najstrožjo kazen, ko je v kazenskem prostoru padel Velikonja. Po še enem goriškem strelu, ki ga je ustavil Frelih, so domači nevarneje zagrozili v 69. minuti, ko je Vombergar zgrešil s strelom z glavo. Olimpijin napadalec se je bolj izkazal v 72. minuti, ko je svoj sedmi gol v sezoni dosegel po podaji Michaela Pavlovića z leve strani. Vombergar je spretno z nogo preusmeril žogo za hrbet Likarja. Isti igralec je v 80. minuti podvojil prednost domačih, ko je z glavo unovčil novo, tokrat Kvesićevo, podajo z leve strani. Olimpija je tako dobila tekmo, na kateri je zadnjič sodil Andrej Žnidaršič.

Milan Srebrnič (na fotografiji) je s Koprom prijetno presenetil v prvem delu prvenstva.
Milan Srebrnič (na fotografiji) je s Koprom prijetno presenetil v prvem delu prvenstva. FOTO: Damjan Žibert

Sežanska ekipa je v zadnjem jesenskem krogu na domačem igrišču prvič v sezoni izgubila. Njen niz je prekinil Koper, ki je večino dela opravil že v prvem polčasu. Izbranci Mirana Srebrniča, ki so ostali na četrtem mestu, so se tako pobrali po dveh zaporednih porazih, Sežance, ki so šesti, pa so ugnali drugič na treh medsebojnih tekmah sezone. Prvi polčas v Sežani je ponudil kar pet zadetkov, na žalost privržencev Tabora so kar štiri žoge končale v domači mreži. Že v četrti minuti je za vodstvo Kopra zadel Maks Barišić, ko je prejel podajo Bojana Kneževića, na koncu pa v kazenskem prostoru obšel še Jana Koprivca za 1:0. Svoj drugi zadetek je Barišić dosegel v sedmi minuti, ko je sam stekel v kazenski prostor in učinkovito končal akcijo.

Nekaj upanja je domačim vlil Dino Stančič v osmi minuti, ko je v kazenskem prostoru odvzel žogo nespretnemu in nepazljivemu Aleksandru Rajčeviću ter zadel za 1:2. Toda domačim ni uspelo nič več, na drugi strani pa so Koprčani še nekajkrat zagrozili s Kneževićem, Barišićem in Daretom Vršičem, v 21. in 38. minuti pa so še dvakrat zadeli. Najprej je svoj deveti gol sezone dosegel Nardin Mulahusejnović po podaji Nikole Krajinovića (ta je po mnenju domačih pred tem storil prekršek nad Denisom Kouaom), nato pa je Žan Žužek za 4:1 zadel z lepim volejem z 20 metrov.

Po mirnem uvodu v drugi del so domači znižali zaostanek v 61. minuti, ko je po dolgi podaji v kazenski prostor malce z desne strani z nizkim diagonalnim strelom zadel Djalo Aldair. Gostitelji so se pričakovano trudili, da bi prišli še bližje, a jim rumeno-modri niso pustili prav veliko zaključnih strelov. V 78. minuti so sicer že razveselili tretjega zadetka, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja. V 87. minuti je pred golom do strela prišel še Stančič, a žogo poslal mimo vrat, v zadnji akciji na tekmi pa je Jakoslav Stanković s 15 metrov postavil končni izid.

Koronavirus pasica november

Izid 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

CB24 Tabor Sežana ‒ Koper 3:4 (1:4)
Stančič 8., Aldair 62., Stanković 90.; Barišić 4., 7., Mulahusejnović 21., Žužek 38.
Olimpija - Gorica 2:0 (0:0)
Vombergar 72., 80.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bukvan
20. 12. 2020 11.55
-1
Kje ste navijači Olimpije nič forca Olimpija, z tako igro ste lahko prvaki samo tako kot včeraj z pomočjo sodnikov.
omega _v6
20. 12. 2020 09.10
-1
Sodniki si delajo veliko sramoto,ko tako pristransko sodijo!! Kako jih ni sram?? Če se misli takšno sojenje nadaljevati naj več ne prenašajo tekem !! Ljudje nismo slepi še najmanj pa naivni!! Ne vem kaj so primorski klubi naredili,da jim sodniki tako jemljejo točke?? Prejšnje kolo okradli Tabor Sedaj pa Gorico!! In kaj bo naredila sodniška oraganizacija?? Nič še naprej bo dovolila tako pristranska sojenja!?
bukvan
20. 12. 2020 08.34
+3
Sramota za sodnika, ki se poslavlja in še zadnjo tekmo odsodi za Olimpijo. V prvem polčasu je bila enastmetrovka za Gorico, saj je igralec Olimpije z obema rokama v petmeterskem prostoru zrušil igralca Gorice. Prvi zadetek pa je Olimpija dosegla, ker ni sodnik piskal prekrška za Gorico ampak prekršek za Olimpijo, sram ga naj bo .
terenec 2
20. 12. 2020 08.41
+0
Sodniki so res neke pojave. Talanje kartonov pa je višek od viška. Dejanskih prekrškov pa ne piskajo. Meni že malo smrdi po korupciji. Če ne od klubov pa od ..........
boss2
20. 12. 2020 08.51
-1
terenec 2
20. 12. 2020 09.18
-1
Sem pozabil napisat, da so slovenski sodniki najšipkejši člen v ligi. Imajo pa pomembno vlogo v njej. Koliko sodnikov je bilo pod drobnogledom. Zato me ne čudi če je to neka liga, ki ni razpoznana v svetu
NESDSU
19. 12. 2020 21.24
+3
Vomberger si zasluži vpoklic v državno reprezentanco.
terenec 2
20. 12. 2020 09.18
+1
RUBEŽ
20. 12. 2020 10.58
-1
NESDSU -upam da se šališ. Kaj bo delal, nosil žoge. Ni ga pet, šest kol, potem doseže na dveh tekmah gol, pa en mesec spet nič.... In takega bi klical v reprezentanco? To je moje mnenje, seveda pa dopuščam vsakemu svoje razmišljanje.
User513426
20. 12. 2020 11.00
+1
ne v reprezentanco samo igralce iz maribora. kje se palukec skriva da ni več pisarij od njega. nekoč si ga koval v zvezde