Nogomet

Mura s tremi goli 'odnesla' Olimpijo, Aluminij zabil štiri Domžalam

Sežana, Kidričevo, Murska Sobota, 03. 11. 2019 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometaši murskosoboške Mure so z izjemno predstavo v drugem polčasu deklasirali vodilno Olimpijo in na tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije poskrbeli za veliko slavje na Fazaneriji (3:1). Gol Predraga Sikimića je v Sežani globoko v sodnikovem podaljšku preprečil težko pričakovano prvo zmago velenjskega Rudarja (1:1), kar šest golov pa so videli gledalci v Kidričevem, kjer je še naprej visokoleteči Aluminij ugnal Domžale (4:2).

Proslavljanje nogometašev Mure na avgustovskem obračunu z Mariborom, ki je takrat iz Fazanerije odnesel remi (1:1).
Proslavljanje nogometašev Mure na avgustovskem obračunu z Mariborom, ki je takrat iz Fazanerije odnesel remi (1:1). FOTO: Miro Majcen

Čeprav so bili muraši v uvodu tekme v povsem podrejenem položaju, pa so predvsem v drugem polčasu pokazali svoj pravi obraz in zasluženo prišli do velike zmage ter ostali neporaženi že na osmi tekmi zapovrstjo. Točkovno so se izenačili z drugouvrščenim Mariborom, ki za zeleno-belimi, ti so bili v nizu treh zmag, zaostajajo za dve točki. Prvi polčas v Murski Soboti so bolje začeli nogometaši Olimpije, ki so kljub vnovični odsotnosti kaznovanega trenerja Safeta Hadžića imeli pobudo in tudi nekaj priložnosti, med temi gre izpostaviti 10. minuto, ko je najboljši strelec lige Ante Vukušić s slabih desetih metrov zadel vratnico.

TEKMA

V 14. minuti je Luka Menalo z glavo meril čez gol, pozneje pa je tudi Mura, ki je imela tako kot gosti kar nekaj pripomb na sojenje Damirja Skomine (morebitna enajstmetrovka po prekršku nad Stefanom Savićem), začela vzpostavljati ravnotežje. Najbližje zadetku pa je bila v 34. minuti, ko je Nino Kouter z več kot 20 metrov zatresel vratnico ljubljanskega gola. Drugi polčas je bolje odprla Mura, njeni navijači so v južnoameriškem ali silvestrskem slogu poskrbeli tudi za pravi, več kot petminutni ognjemet, kar je poneslo tako navijače kot domačo ekipo. Ta je namreč povedla v 65. minuti, ko je Luka Šušnjara z leve strani podal pred vrata, Amadej Maroša pa je s prefinjenim strelom z glavo matiral Nejca Vidmarja.

Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani po kotu iz bližine z glavo streljal Miral Samardžić, odlično pa je posredoval Matko Obradović. V 70. minuti pa nov šok za Olimpijo, po podaji z desne strani v kazenski prostor je Vidmar poletel v prazno, žoga pa je nato zadela Samardžića in končala v mreži. Piko na i domači zmagi je v 79. minuti postavil Matic Maruško, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani. V 84. minuti je vrata Olimpije ogrozil še Luka Bobičanec, a zadel le zunanji del mreže z leve strani. Zato pa je bil natančnejši Vukušić v 89. minuti, ko je unovčil najstrožjo kazen za zmanjšanje zaostanka, za svoj 14. gol sezone in za utrditev prvega mesta med strelci.

Nogometaši Rudarja ostajajo pri vsega šestih zbranih točkah v tej sezoni. Tovrstnih težav nimajo pri Aluminiju, saj so z zmago nad Domžalami "šumari" ubranili tretje mesto.
Nogometaši Rudarja ostajajo pri vsega šestih zbranih točkah v tej sezoni. Tovrstnih težav nimajo pri Aluminiju, saj so z zmago nad Domžalami "šumari" ubranili tretje mesto. FOTO: Miro Majcen

Sikimić izmaknil krvavo potrebno zmago Rudarju
Rudar, ki ga je vodil nov strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez ligaške zmage, ki traja od konca minule sezone. Vodil je še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so nogometaši Tabor Sežane izkoristili za točko. Na drugi strani je Rudar, ki je sicer prekinil niz treh porazov, 16 tekem brez zmage. V tem pogledu so rekorderji v 1. SNL Jadran Dekani iz leta 1995 (30 tekem), Potrošnik Beltinci iz leta 2000 (20) ter Kalcer Radomlje iz leta 2017 (18).

TEKMA

Prvi polčas v vetrovni Sežani ni postregel z zadetki niti s prav veliko nevarnimi akcijami. Pri tem so bili sicer dejavnejši gostitelji, ki so najlepšo priložnost polčasa zapravili v 38. minuti, ko je Predrag Sikimić streljal iz prve s približno desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal z obrambo. Sicer pa je Sikimić precej manj nevarno z glavo meril že v 18. minuti, podobno nenevarna pa sta bila tudi Rodrigue Bongongui in Dominik Mihaljević. Pri Rudarju velja omeniti zgolj strel Dominika Radića iz 45. minute, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Po zaspanem uvodu drugega dela pa so Velenjčani povedli s svojim prvim strelom v okvir vrat. V 65. minuti je Ivor Horvat žogo izbil le do Radića, ki je nato zadel s 13 metrov. Le malo po zadetku pa so Velenjčani ostali brez izključenega Marka Ćosića, ki je grobo zrušil Bongonguija. V 83. minuti so imeli Kraševci na voljo prosti strel z manj kot 20 metrov, Sikimić pa je žogo poslal malo čez gol. Še bližje golu je bil Marko Ristić v 88. minuti, ko je z leve strani z močnim strelom zadel vratnico. Že v sodniškem dodatku pa je David Hrubik pred svojimi vrati igral z roko po strelu Dina Stančiča, najstrožjo kazen pa je unovčil Sikimić, za katerega je bil to enajsti gol sezone. Slednji je poskusil tudi v četrti minuti dodatka s strelom malce z desne, izkazal pa se je velenjski vratar.

Kidričani na poraz z Olimpijo odgovorili z zmago nad Domžalami
Aluminij se je hitro pobral po porazu proti Olimpiji. Po tem, ko sta se tekmeca na prvi medsebojni tekmi razšla brez zmagovalca, pa so bili tokrat Kidričani boljši tekmec od Domžal, ki so med drugimi pogrešale kaznovanega Senijada Ibričića in bolnega Dejana Lazarevića. Aluminij, ki je igral brez kaznovanega Ilije Martinovića, se je tako točkovno izenačil z Mariborom in Muro, ki za dve točki zaostajata za vodilno Olimpijo. Domžale po že osmem porazu ostajajo sedme. Prvi polčas se je končal s po enim zadetkom v vsaki mreži. Povedli so gostitelji v 20. minuti, ko je Matic Vrbanec žogo oddal naprej na desno stran do Mihaela Klepača, ta pa je nato prišel v kazenski prostor in matiral Ajdina Mulalića.

Gosti so izenačili v 43. minuti, ko je glavni sodnik dosodil prekršek Aljaža Ploja nad Matejem Podlogarjem v kazenskem prostoru domačih, z bele pike pa je bil nato zanesljiv Arnel Jakupović. Sicer pa je pri gostih dvakrat poskusil tudi Slobodan Vuk, nevarnejši je bil v 11. minuti, ko je bil tako kot v 27. minuti na mestu Luka Janžekovič. Domači pa so izpeljali še eno nevarno akcijo v 34. minuti, ko je v zadnjem trenutku nevarno podajo pred gol prestregel Tilen Klemenčič.

V drugem polčasu so v 60. minuti Kidričani znova povedli. Klepač je odvzel žogo nepazljivemu Nikoli Vujadinoviću, sam prišel pred Mulalića, a ob vratarjevem posredovanju zadel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo nato pospravil Ante Živković. Toda vsega dve minuti pozneje so Domžalčani spet izenačili, po podaji z leve strani Tonćija Mujana je iz bližine zadel Vuk. Isti igralec je imel lepo priložnost tudi v 67. minuti, takrat pa se je izkazal Aluminijev vratar, tako kot po poskusu Jakupovića v močnem dežju malce pozneje. V 71. minuti pa novo vodstvo gostiteljev, Dejan Petrovič je podal v globino do samega Klepača, ki je preigral še vratarja in zadel za 3:2. V 89. minuti je zmago domačih potrdil Vrbanec, ki je zadel iz bližine po Klepačevi podaji z desne strani.

TEKMA

Izidi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Aluminij ‒ Domžale 4:2 (1:1)

POSTAVI

Mura ‒  Olimpija 3:1 (0:0)

POSTAVI

Tabor Sežana ‒ Rudar Velenje 1:1 (0:0)

POSTAVI

Celje ‒ Triglav 4:0 (2:0)
Božić 17., Vidmajer 39., 64., Vizinger 89.

Bravo ‒ Maribor 0:1 (0:1)
Kronaveter 24.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
04. 11. 2019 16.41
+2
Ljubljančanom v pouk , kako je treba s svojo prisotnostjo na igrišču pokazati svojo pripadnost klubu . Toliko ljudi ,kot jih je bilo včeraj na tekmi ,jih v Stožicah ne vidiš niti na tekmi Olimpije proti Mariboru .
drimtim
04. 11. 2019 12.06
-16
ob poštenem sojenju mura ne bi videla zmage
engar
04. 11. 2019 10.39
+9
Če bi sodili spet kotlinski navijači bi vse "Savič - Menalo" padavice bile piskane in bi šla tekma v drugo smer. Tako kot je to že usklajena praksa v naši prvi ligi. Čim pa je normalno sojenje, in se jim ne dopusti vsega je pa 40% manj igre pri Zelenih.
Franz verli?
04. 11. 2019 10.19
+12
Pa na vsaki tekmi dobi Olimpija enajstmetrovko, na vsaki.....! Ne moreš verjeti. Oni Savič je več na tleh kot da igra. Glumac. Moral bi izbrat drug šport - ne pa nogomet.
Mungos2
04. 11. 2019 09.23
+1
Rožman, vrni se !!!!
RedRooster
04. 11. 2019 09.22
+14
Čestitke Muri, zaslužijo si zmago tudi zaradi publike! Olimpijo je pokopal trener z napačno postavitvijo v 2.pol. in zgrešenimi menjavami! Če bi zadeli v 1.pol. bi bila slika lahko obrnjena, sicer pa to je nogomet, zmaga tisti, ki da gol več in gol več so dali fantastični navijači Mure, svaka jim čast:)!
Viejo cabron
04. 11. 2019 07.43
+12
Mura odplavila Žabo!
helij
03. 11. 2019 21.18
+12
ne vem zakaj v Murski pravijo Vidmarju super Malalan...
helij
03. 11. 2019 21.17
+16
smajser1
03. 11. 2019 20.55
+18
BRAVO MURASI! LEPO STE JIH NATOLKLI!
Miss YAY
03. 11. 2019 20.54
+4
Mungoss a si zgrešil portal? Who for the spirith is D ? Domzale or Dinamo.
Mungos2
03. 11. 2019 20.46
-7
Rožman, prosim, vrni se !!!!!!!!!!!!
Miss YAY
03. 11. 2019 20.43
-5
Vse čestitke muri, ki je bla dans predvsem v drugem polcajtu boljša od nas. Upam da bo safet vedel v bodoče motivirat ekipo, ker smo v drugem polcajtu delovali prec nebogljeno proti ekipi, s katero v normalnih pogojih ne bi smeli imeti nobenih težav. A vam je jasno sedaj, kako lahko ena vaška ekipa tko povozi en prvorazreden klub, kot je to olimpija in to sam v drugem polcajtu ? Jutr bom vprašala safeta, mogoč bo že vedu.
helij
03. 11. 2019 21.12
+9
?rnogled
04. 11. 2019 08.42
+10
Ne podcenjuj "vaških"klubov,ker je tudi Laibach samo ena malo večja vas v globalnem smislu,sicer pa so vsi veliki športniki v večini doma z vasi.Tisto o velikem,prvorazrednem klubu,pa bi mirno lahko izpustila.
degenos
03. 11. 2019 20.42
-36
mura še slabša …..sam doma na svoji njivi ji gre včasih
Viejo cabron
04. 11. 2019 07.42
+14
Tvoj komentar pove več o tebi kot bi jaz želel sam o tebi napisati, revež!
?rnogled
04. 11. 2019 08.46
+7
Sicer se na take komentarje,kot je ta(degenos)ne splača odzvati,si mu pa lepo napisal,10 točk.
Chaparral M
03. 11. 2019 20.39
+16
A zdaj je sodnik kriv? Mogoče Hađić? Nič od tega, enostavno, slabi so! Pa novega vratarja naj poiščejo .....
degenos
03. 11. 2019 20.26
-26
tut muri sebo ustavlio …...pa svojo njivo nej zamenajo za boljšo podlago !!!
perko36
03. 11. 2019 20.20
+21
Milanič Idi malo v šolo simundzi da boš vido kak se igra fuzbal ne pa tvoja žalost tabor Sežana bravo vas muči in mamo same zvezde v klubu pri bravotu igrajo za sendvič napram vašim plačam pa če nebi bilo golmana bi zgubili sramoto delaš nam Mariborčanom
degenos
03. 11. 2019 19.53
-26
olimpija !!! tut brez miljonov prva
Miss YAY
03. 11. 2019 20.20
+12
Dagenos, prosm da več ne komentiraš in sramotiš naše olimpije, ker pojma nimaš, saj se je v OL obrnilo več milijonov, kot v katerem kol slo klubu in prav je tko, saj s pretokom kapitala se ustvarja klub. Tudi sama navijam za olimpijo, ki pa me je dans prav razočarala z nestrokovnim pristopom v drugem polcajtu.
helij
03. 11. 2019 21.14
+8
degenos
03. 11. 2019 19.38
-35
skomina spet ni pokazo na belo piko ….prekršek nad savićem !!¨!! tekma bi šla sigurno v drugo smer
Miss YAY
03. 11. 2019 19.57
+6
??? a zato pa safet ne ve kva je blo z ekipo po prvem polcajtu. E pa safete če tega ne veš kot trener, pol pa te mandarić mora menjati, ker tvoj posel je, da veš ravno to, kva pa ti ne veš???
Miss YAY
03. 11. 2019 20.06
+11
A zdaj pa je Skomina kriv, da smo zgubli drugi polcajt ? Če je dober za RM, Arsenal pa vso Evropo bo pa dober tud za Lolimpjo mar ne ? Zgleda, da safet še ni slišal za analizo po tekmi, predvsem pa za stimulacijo ekipe med polčasom, ker če bi, bi celoten tim ne tolk padel po prvem delu. Katastrofa.
degenos
03. 11. 2019 20.15
-21
povsod so enaka pravila !!!! penal je bil in oškodoval je olimpijo model
zlati70
03. 11. 2019 19.31
+28
pozo,pozor !! išče se golman olimpije ki je odletel v noč v murski soboti. Oblečen je v rumen dres,ki je zelo umazan in na veliko žveči buble gume. Vsi ki bi kaj vedeli o njem to javite v prostore NK Olimpija ali na mobitel Mandarince.
helij
03. 11. 2019 21.16
+4