Nogomet

Rudar z deveterico ostal brez točke v Kranju, Triglav tik pod vrhom

Kranj, 27. 07. 2019 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Triglava so z novima goloma prvega strelca kluba Luke Majcna na domačem obračunu tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije z velenjskim Rudarjem že vodili z 2:0 in imeli tudi igralca več na zelenici, a je "knapom" uspelo izenačiti, nato pa so Velenjčani po že drugi izključitvi ostali brez točke v 78. minuti, ko je tekmo odločil David Tijanić (3:2).

Majcen (desno) je zabil prva zadetka za kranjske "orle".
Majcen (desno) je zabil prva zadetka za kranjske "orle". FOTO: Damjan Žibert

Čeprav Triglavani v dosedanjih dvobojih niso imeli prav veliko uspeha proti Rudarju, saj so na 30 prvoligaških tekmah dobili zgolj pet obračunov, pa so tokrat le povečali zbirko zmag proti "knapom". Velenjčani, ki so se v Kranju veselili kar devetkrat, so tokrat sicer kar dolgo držali korak z domačini v tekmi z veliko dogajanja in veliko streli, a na koncu sta se jim le poznala dva rdeča kartona. Triglav se je z drugo zmago povzpel pod vrh lestvice, Rudar pa po dveh remijih in porazu ostaja pri dveh točkah.

TEKMA

Nogometaši v 2. SNL so začeli sezono 2019/20. Novinec v ligi in eden favoritov Koper je na gostovanju pri Krki igral 2:2. Gorica je v svoji krstni drugoligaški sezoni s 4:1 odpravila Beltince, Krško, v minuli sezoni tudi še prvoligaš, pa je igralo 3:3 proti Kalcerju iz Radomelj. V Novem mestu je za prvi zadetek drugoligaške sezone poskrbel Dare Vršič. Okrepitev iz Maribora - v ekipi Kopra je sicer še precej izkušenih nogometašev, tudi nekdanjih prvoligašev (Igor Nenezić, Goran Galešić, Žan Žužek, Ivica Guberac, Luka Badžim in drugi) ‒ je zadela v sedmi minuti. Novogoričani, ki prav tako veljajo za ene favoritov, so v Ajdovščini tudi po zaslugi treh golov Etiena Velikonje, dva je dosegel z bele točke, visoko odpravili Beltince. Gol manj je v boju Krčanov in Radomljanov prispeval domačin Lovre Čirjak. Na drugih tekmah so Bilje v gosteh premagale Rogaško z 1:0, Fužinar je bil z dvema goloma Žana Medveda z 2:1 boljši od Dobljanov, Jadran po dveh golih Luke Stepančiča s 3:1 od Drave, Nafta pa z enakim izidom od Brežic. V nedeljo bo še obračun Brda ‒ Koroška Dravograd.

Prvi polčas je ponudil kar pestro dogajanje na Gorenjskem. Po 45 minutah so bili v vodstvu domači, ki so prvič zagrozili v 16. minuti, ko je Tomaž Stopajnik brez težav ustavil poskus Elvedina Herića od daleč. Povedli pa so v 22. minuti, ko je po podaji Kristjana Arha Česna z leve strani iz bližine zadel Luka Majcen. Slednji je svoj drugi zadetek sezone dosegel v 40. minuti, ko je unovčil najstrožjo kazen. To je s prekrškom nad njim zakrivil David Kašnik, ki je dobil tudi rdeči karton. Sicer pa so imeli domači še nekaj priložnosti, med drugimi je v 45. minuti David Tijanić sprožil z roba kazenskega prostora, velenjski vratar pa je bil na mestu. Precej dela je imel tudi domači čuvaj mreže Luka Čadež.

Kranjčani v 78. minuti le uspeli unovčiti občutno številčno prednost
Že v prvi minuti je dobil dvoboj z Rijadom Kobiljarjem, v 20. minuti je ustavil poskus Žige Škofleka iz bližine, v 32. minuti je bil uspešnejši še od Milana Tučića, v 45. pa še od Dominika Radića. Škoflek je v 19. minuti iz ugodnega položaja slabo streljal in žogo poslal visoko čez gol, edini zadetek v prvem delu pa so gosti dosegli v 45. minuti, ko je Aljaž Krefl podal z leve strani, Leon Črnčič pa je z glavo zadel za 2:1. V 47. minuti je z več kot 20 metrov poskusil Tilen Mlakar, Stopajnik pa je žogo odbil čez gol. Kljub igralcu manj so knapi izenačili v 55. minuti, ko je po podaji Radića sam proti golu stekel Tučić in na koncu matiral še Čadeža.

V 59. minuti je bilo vroče pred velenjskimi vrati, ko so bili v akciji Majcen, Victor Aliaga in Tijanić, a nikomur ni uspelo dovolj dobro streljati za novo vodstvo. V 68. minuti pa so Velenjčani doživeli nov hud udarec, saj je Škoflek dobil svoj drugi rumeni karton, tako da je na igrišču ostala le deveterica gostov. Kmalu sta sledila nenatančna poskusa Gorenjcev, v 78. minuti pa je Tijanić vendarle unovčil številčno prednost, ko je sprožil s 25 metrov in poskrbel za 3:2. Tudi on je dosegel svoj drugi gol sezone. V 85. in 87. minuti je Stopajnik ustavil še dva poskusa domačinov, v 89. minuti pa je Gašper Udovič za malo zgrešil cilj s strelom od daleč. Že v sodniškem dodatku je Majcen zapravil novo veliko priložnost, ko je iz bližine žogo poslal čez prečko.

Izida 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Triglav ‒ Rudar Velenje 3:2 (2:1)
Majcen 22., 40./11-m, Tijanić 78.; Črnčič 45., Tučić 55.
RK: Kašnik 39., Škoflek 68./oba Rudar

POSTAVI

Celje ‒ Aluminij 0:0

POSTAVI

LESTVICA

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
29. 07. 2019 12.20
+8
Bravo Triglav!
V SHESHELJ
28. 07. 2019 16.41
-8
In to je to za NK Triglav za letos...se kaksna tockica pol pa borba za obstanek...dejstvo je da je na gorenjskem premalo denarja da se igralci lahko placujejo...s tem se pripelje boljse igralce...tako da...zal taka je realnost...srecno orli ki pokradete v nizjih ligah igralce pol ste bogovi na gorenjskem igralce pa potalate v ostale klube okoli vas...
Thomasb
27. 07. 2019 20.25
-3
rudar je z štajerske,jih je treba izključit