Prva liga Telekom Slovenije

Stanković s svojimi varovanci zaprl usta kritikom in govoricam, zmaga Olimpije v Novi Gorici

Ljubljana, 17. 04. 2021 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Olimpija je izkoristila remi prvega zasledovalca Maribora in z zmago v Novi Gorici (1:0), za katero je poskrbel Andres Vombergar, večnemu rivalu znova ušla na štiri točke prednosti. Nogometaši Brava in Domžal pa so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Čeprav je bila zadnjeuvrščena Gorica večino tekme vsaj enakovreden tekmec vodilni Olimpiji, pa je slednja na koncu prišla do zmage, s katero zdaj na vrhu lestvice drugouvrščenemu Mariboru beži za štiri točke. Trener zmajev Goran Stanković je tako na najlepši možni način utišal kritike in (domnevno izmišljene) govorice, da ga v primeru neuspeha na klopi zmajev čaka 'noga'. Na drugi strani so belo-modri v vse hujših težavah, tako da se zdi izpad iz lige vse bolj realen. Novogoričani so v prvem polčasu povzročali precej preglavic favoriziranim gostom, ki v prvem polčasu vse do konca niso posebej resno ogrozili rezervnega vratarja Uroša Likarja, ki je stopil med vratnici namesto Darka Marjanovića, ta okreva po operaciji prsta.

ND Gorica - NK Olimpija
ND Gorica - NK Olimpija FOTO: ND Gorica

Ljubljančani, ki so igrali brez kaznovanih Jana Andrejašiča in Uroša Koruna, so nekoliko resneje poskusili le v 16., 17. in 39. minuti, toda streli Michaela Pavlovića, Timija Maxa Elšnika in Đorđeja Ivanovića so bili vse prej kot nevarni. Zato pa je ob koncu polčasa dvakrat precej nevarno meril Gal Kurež, najprej je zadel prečko z dobrih 20 metrov, nato pa je še izgubil medsebojni dvoboj z Likarjem. Primorci so tudi imeli svoje napadalne trenutke, med drugim je že v šesti minuti Mathias Oyewusi malce z desne strani močno streljal, toda Žiga Frelih je bil na mestu, v 27. minuti pa je lepo akcijo domačih z malce premalo natančnim strelom končal Tjaš Begić.

Odločil gol Vombergarja
Takoj po začetku drugega polčasa je Gorica nevarno zagrozila, med drugim je Lamin Colley zadel vratnico iz bližine po odbiti žogi, Olimpija pa še naprej ni našla recepta za borbene domačine, ki so zlahka in visoko prekinjali akcije zeleno-belih. Šele v 58. minuti je bilo malce nevarneje pred vrati Gorice, a je Pavlović zadel Ivanovića, tako da ni bilo pravega razburjenja. Minuto pozneje je na drugi strani Frelih posredoval po ne preveč močnem poskusu Begića. Dotlej čvrsta obramba Gorice pa je kapitulirala v 68. minuti, ob precej neodločnih domačih nogometaših je do žoge prišel Radivoj Bosić, potegnil v kazenski prostor, tam pa je žogo oddal Andresu Vombergarju, ki je rutinirano dosegel svoj deseti gol sezone in je izenačen na drugem mestu lestvice strelcev. V 75. minuti je znova poskusil Ivanović, a je bil Likar na mestu, pozneje pa posebne nevarnosti ni več bilo, čeprav so se domači trudili priti vsaj do točke. Že v sodniškem dodatku je Adis Hodžić zapravil zadnjo lepo priložnost za domače, ko je iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol.

Statistika tekme Gorica - Olimpija
Statistika tekme Gorica - Olimpija FOTO: Sofascore.com

Bravo odščipnil točki še Domžalčanom
Potem ko je Bravo med tednom v zaostali tekmi z Olimpijo osvojil točko, je tak izkupiček vpisal tudi proti Domžalam, ki so pogrešale poškodovane Slobodana Vuka, Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča. Gosti so sicer precej več poskušali s streli, a se vseeno morali dvakrat vračati po zaostanku. Končni pritisk pa ni prinesel zanje želenega preobrata, tako da sta ekipi še naprej na četrtem (Domžale) oziroma šestem (Bravo) mestu.

Senijad Ibričić je odigral celoten obračun.
Senijad Ibričić je odigral celoten obračun. FOTO: Damjan Žibert

Prvi polčas je minil v malce odločnejši domžalski predstavi s kar nekaj (pol)priložnostmi. Gosti so v tretji in 17. minuti zagrozili prek Mattiasa Käita, v 12. prek Daria Kolobarića, v 23. pa še prek Senijada Ibričića, toda vsi ti poskusi so bili preslabi za vodstvo. V 40. minuti je z 20 metrov poskusil še Arnel Jakupović, a je bil, tako kot pri obeh Käitovih strelih, znova zbran Igor Vekić.

Na drugi strani so domači prvo resnejšo akcijo izpeljali v 13. minuti, a je na koncu nenatančno meril Milan Tučić. Prav slednji pa je v 29. minuti žogo podal do Mustafe Nukića, ki je prišel v kazenski prostor, se znebil svojega čuvaja Tilna Klemenčiča in nato žogo mimo Ajdina Mulalića poslal v mrežo za 1:0. V 43. minuti je z močnim volejem iz bližine streljal Mitja Križan, a žogo za malo poslal čez prečko.

Pritisk v uvodu drugega polčasa je Domžalčane nagradil v 56. minuti, ko je Jakupović poslal žogo v kazenski prostor, Kolobarić pa je nato opravil svoje in s strelom po tleh ukanil Vekića. To je bil deseti gol domžalskega napadalca v sezoni, s katerim je na drugem mestu med strelci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Toda domači so že v 57. minuti spet povedli, takrat je Nukić podal v kazenski prostor do Tučića, ki je bolj ali manj neoviran matiral še Mulalića. V 60. minuti je na drugi strani močno streljal Benjamin Markuš, toda izkazal se je Vekić. A slednji je vendarle v 69. minuti znova moral po žogo v mrežo, po lepi Jakupovićevi podaji v osrčje kazenskega prostora je iz prve za 2:2 zadel Matej Podlogar.

V 79. minuti je moral Vekić posredovati po strelu Andraža Žiniča, tudi sicer so še naprej več poskušali gosti, ki so imeli približno trikrat več strelov proti vratom tekmeca, a so domači zdržali vse napade.

Prva liga, izida:
Gorica - Olimpija 0:1 (0:0)
Bravo - Domžale 2:2 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ponosno na DESNO
18. 04. 2021 10.05
Kako trener Stanković forsira Đorđeta Ivanovića, da bi ja postal prvi strelc lige in ob tem zapostavlja Vombergerja ....
Optimisty
17. 04. 2021 20.42
+3
olimpijaaaaaaaaa ljubljanaaaaaaa kanta k nam prihaja salalalalalalaal olimpijaaaaaaa
Optimisty
17. 04. 2021 20.43
+1
zabuko
17. 04. 2021 20.35
+4
Boljša predstava, kot proti Bravu, čeprav to še ni tapravo. Je pa v MB spet močna slana.
RUBEŽ
17. 04. 2021 20.29
-7
Kljub vsemu, Lolimpija še vedno vaški klub.
Eastman
17. 04. 2021 20.32
+7
Zakaj že, če si ti vaški posebnež še ne pomeni, da je tudi Olimpija vaški klub.
gremolevo
18. 04. 2021 09.41
+1
rubež to bi bila olimpija v tvojih očeh tudi če bi prvenstvo osvojila z 20 -mi točkami razlike pač tvoje mišljenje kot je moje da tvoj IQ ni ravno za presojanje važno da jim Maribor gleda v hrbet je pa res da kot navijač Olimpije mislim da igra ni na nivoju ampak taka je cela liga
gogi_
17. 04. 2021 20.25
+1
tavares je fenomen ,bolj je zanic bolj ga rinejo v prvo postavo. Noben klub ga zastonj ni hotel ne v Sloveniji kaj sele v Evropi,matibor mu pa se placuje da ne zadane penalov in zicerjev. Fant ima ogromno energije,na zalost negativne.
Eastman
17. 04. 2021 20.32
+2
Tip je star čez 40 let... (uradno seveda manj) in ne more več.
ivan z Doba
17. 04. 2021 21.54
+1
Res je čas, da se (častno) poslovi od aktivnega igranja nogometa. Je legenda mariborskega kluba in po nepotrebnem zapravlja svoj ugled. Očitno nima v klubu prave konkurence, kar je žalostno. V Sloveniji je veliko mladih in talentiranih nogometašev.
ivan z Doba
17. 04. 2021 21.54
-1
JOSEPH HAYDN
17. 04. 2021 20.14
+4
Z zmago v Novi Gorici 0:1 če že, ker Olimpija je iz Ljubljane
Nimasmisla
17. 04. 2021 20.07
+1
A bo maribor že enkrat nagnal tega tavaresa
degenos
17. 04. 2021 19.44
+2