Prva liga Telekom Slovenije

Brez zmagovalca in golov v Kidričevem, Celjani slavili v Velenju

Kidričevo, 15. 09. 2018 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š., N.A.
Komentarji
1

V 8. krogu slovenskega državnega prvenstva so nogometaši Gorice gostovali v Kidričevem pri Aluminiju. Tekma se je končala z remijem (0:0), gostitelji pa so od 70. minute igrali z igralcem manj, rdeči karton je dobil Muminović.Nogometaši velenjskega Rudarja so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Izbranci Dušana Kosića so le prišli do prve zmage v sezoni, s katero so se malce oddaljili od dna lestvice, ki ga zaseda prav današnji tekmec Celjanov Rudar. Ta ostaja pri vsega štirih točkah, a tokrat je imel tudi kar nekaj smole, med drugim je trikrat zadel okvir vrat. Toda Rudarjeva statistika zadnjih štirih tekem vendarle ostaja precej slaba - štirje porazi z razliko v danih in prejetih zadetkih 0:11.

Pušnikovi varovanci so morali priznati poraz Celjanom.
Pušnikovi varovanci so morali priznati poraz Celjanom. FOTO: Damjan Žibert
Celjani so izvrstno začeli tekmo in povedli v deseti minuti, ko je po podaji Elvirja Ibiševića Mitja Lotrič zadel s približno 11 metrov malce z desne strani. Žogo je poslal v bližnji spodnji kot velenjskih vrat. Domači so prvič resno zagrozili v 21. minuti, ko je Damjan Trifković s prostega strela z 20 metrov žogo poslal čez živi zid in v vratnico. Devet minut pozneje je vratnico zatresel tudi Abu Kamara z roba kazenskega prostora. Prav Kamara pa je imel v prvem polčasu še dve lepi priložnosti, najprej je v 39. minuti s strelom z glavo malce zgrešil cilj, v sodniškem dodatku pa je streljal s približno osmih metrov, Matjaž Rozman pa je izvrstno posredoval.

V uvodu drugega dela je bilo mirneje, Velenjčani so razumljivo več poskušali, a prav resno niso ogrozili vrat Celjanov. V 72. minuti pa so Celjani, ki so le poredkoma prihajali do strelov v tem delu igre, imeli na voljo najstrožjo kazen. To je izvedel Rudi Požeg Vancaš, nad katerim je bil tudi storjen prekršek za enajstmetrovko, Marko Pridigar je žogo odbil, zatem pa jo je celjski nogometaš poslal v vratnico. Okvir vrat pa so v 80. minuti na drugi strani še tretjič na tekmi zadeli domači, znova jo je zatresel Kamara s strelom z glavo po kotu z desne strani. V tretji minuti sodniškega dodatka je do strela v kazenskem prostoru prišel še Nejc Pušnik, eden gostujočih branilcev pa ga je blokiral v zadnjem trenutku in ohranil zmago Celja.

Goričani so remizirali v Kidričevem.
Goričani so remizirali v Kidričevem. FOTO: Aljoša Kravanja

V Kidričevem brez zadetkov

Do tega kroga prva zasledovalca vodilnega Maribora sta se v Kidričevem razšla brez zadetkov. Obe ekipi sta imeli nekaj lepih priložnosti, ki pa so po zaslugi vratarjev ostale neizkoriščene. neizkoriščena pa je ostala tudi številčna prednost Gorice, ki je imela zadnjih 20 minut igralca več na igrišču.

V prvem polčasu so imeli predvsem domači ob sicer enakovredni igri dve izraziti priložnosti. Že v četrti minuti je do strela v bližini gola prišel Francesco Tahiraj, toda žogo poslal malce mimo vrat, v 26. minuti pa sta bila po protinapadu v dvoboju ena na ena Tadej Trdina in Gregor Sorčan, uspešnejši pa je bil slednji. Pri gostih velja omeniti predvsem poskus Jake Kolenca, ko je v 22. minuti sprožil od daleč, Luka Janžekovič pa je žogo odbil čez gol.

V 55. minuti so bili znova nevarni gostitelji, ko je Lucas Horvat iz prve streljal s približno desetih metrov, še enkrat več pa je izvrstno posredoval Sorčan. Štiri minute pozneje je iz bližine zgrešil Tadej Trdina in tako zapravil novo lepo priložnost. V 70. minuti so domači ostali brez Muminovića, saj je dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Nikom Jermolom. Številčno močnejši Primorci so bili blizu zadetka v 83. minuti, ko je močno streljal Semir Smajlagić, Janžekovič pa je žogo preusmeril v vratnico. Aluminijev vratar je ustavil tudi žogo po poskusu Jermola v 90. minuti in tako v Kidričevem zadržal vsaj točko.

Izida:

Rudar Velenje - Celje 0:1 (0:1)
Lotrič 10.

Aluminij - Gorica 0:0
RK: Muminović (70.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbr1001
15. 09. 2018 21.53
+3
maribor pa vodi 2:0 trenutno