Prva liga Telekom Slovenije

Celjani in Krčani so se razšli brez golov

Celje, 06. 05. 2019 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja in Krškega so se v 31. krogu državnega nogometnega prvenstva razšli z neodločenim izidom 0:0.

Celjani, ki se borijo za evropska tekmovanja, so gostili Krčane, ki se skušajo izogniti zadnjemu mestu in izpadu v drugo ligo. Če je Krčanom uspelo prekiniti niz treh porazov, kljub temu so še vedno devet točk za predzadnjo Gorico, pa so Celjani ohranili četrto mesto, ki prinaša nastop v Evropi. Izbranci Dušana Kosića imajo pred najbližjim zasledovalcem Muro dve točki prednosti.

Prvi polčas ni postregel z zadetki, nekaj boljši tekmec pa so bili Celjani, ki so si priigrali več obetavnejših akcij oziroma strelov, med dejavnejšimi je bil Dario Vizinger, ki je predvsem v 24. in 40. minuti opozoril nase s streloma iz bližine, a neuspešno. Eno lepo priložnost pa je zapravil tudi Rudi Požeg Vancaš, ko je z leve strani meril mimo gola. Gosti, ki so prvič zagrozili v 21. minuti, ko je strel Anteja Vukušića blokirala domača obramba, so v 45. minuti izpeljali protinapad, ki ga je s strelom zaključil Ante Kordić, Metod Jurhar pa je bil na mestu.

Trener Celja Dušan Kosič
Trener Celja Dušan Kosič FOTO: Damjan Žibert

Celjski vratar je posredoval tudi v 47. minuti, ko je sprožil Robert Jandrek. Jurhar je bil na mestu tudi po prostem strelu Marca Da Silve, streljal je z več kot 20 metrov, v 50. minuti. Na drugi strani je Požeg Vancaš v 51. minuti znova z leve strani žogo poslal mimo druge vratnice, Luka Volarič pa je zatem z 20 metrov žogo poslal čez prečko celjskih vrat. V 60. minuti je bil Žiga Frelih pozoren po poskusu Vizingerja, v 65. minuti pa je zaradi poškodbe iz igre moral prvi igralec Celja Požeg Vancaš. Novo priložnost so si nato prvi priigrali Krčani, Luka Vekić je v 87. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, Jurhar pa je žogo znova odbil.

Izid:
Celje - Krško 0:0
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Romč
06. 05. 2019 20.50
-3
Celje prodani serkoti.
Nimasmisla
06. 05. 2019 20.49
-1
e prej premagate lolimpijo sedaj pa ne morete krškega pojdite raje krompir sadit