Prva liga Telekom Slovenije

Celjani visoko premagali Kranjčane

Celje, 16. 03. 2019 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 4 : 0. Po prvem polčasu so domači vodili z 1 : 0, v drugem polčasu pa se je s "hat-trickom" izkazal Dario Vizinger.

Čeprav je bil za Kranjčani niz treh zmag in čeprav so na prvi tekmi v sezoni v Celju zmagali s 3 : 1, pa so danes morali priznati premoč izbrancem Dušana Kosića, tudi nekdanjega trenerja Triglava. Celjani so bili boljši tekmec, zmago pa so potrdili v uvodu drugega polčasa, ko je dvakrat "usekala" naveza Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger. Celjani so se z osmo zmago vsaj začasno povzpeli na četrto mesto, Triglav, ki je igral brez kaznovanega Žana Kumra, pa po 12. porazu zaseda sedmo mesto.

Celjani so bili v prvem polčasu konkretnejši, precej večkrat so streljali, a le redki so bili poskusi, ki bi jih označili za nevarne. Eden teh je bil prosti strel Janeza Piška v 21. minuti, ko je žogo odbil Jalen Arko, drugi pa Mitje Lotriča v 32. minuti, ko je Celje tudi povedlo. Takrat je Dario Vizinger z desne strani iz bližine žogo podal nazaj na šest, sedem metrov od vrat, od koder je Lotrič dosegel svoj šesti gol sezone. Triglav je bil blizu gola v 15. minuti, ko je Tin Karamatić s strelom z glavo zatresel vratnico.

Trener Dušan Kosić se je s Celjani veselil visoke domače zmage.
Trener Dušan Kosić se je s Celjani veselil visoke domače zmage. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so dobro odprli tudi drugi polčas. V 48. minuti je Rudi Požeg Vancaš z leve strani podal pred vrata, kjer je bil Dario Vizinger in zadel za 2 : 0 ter dosegel svoj tretji zadetek sezone. Le malce zatem si je Arko privoščil napako pri izbijanju, ko je slabo zadel žogo, do nje je prišel Lotrič, a jo neoviran poslal mimo gola. V 57. minuti so gledalci videli skoraj identično akcijo Celjanov kot v 48. minuti. Znova se je v vlogi podajalca na levi strani znašel Požeg Vancaš (četrta asistenca sezone) in znova je bil pred golom na pravem mestu Vizinger, ki je zadel že za 3 : 0.

Dvajsetletni hrvaški napadalec, ki je pred Celjem igral za Varaždin, Rijeko in Hrvatski Dragovoljac, je v 70. minuti dosegel še tretji zadetek na tekmi, zadel je iz bližine po Piškovi podaji. V 81. minuti so po dolgem času malce nevarneje zagrozili Gorenjci, Karamatić pa je bil znova premalo natančen z glavo. V 90. minuti je na drugi strani streljal Požeg Vancaš, a je bil Arko na mestu.

Izid:
Celje - Triglav               4 : 0 (1 : 0)
1:0 Lotrič (32.), 2:0 Vizinger (48.), 3:0 Vizinger (57.), 4:0 Vizinger (70.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbr1001
16. 03. 2019 19.25
+3
v glavnem, province tolčemo ljubljanske srajce... strašne športne klube iz ljubljane in okolice.... arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
cbr1001
16. 03. 2019 19.27
+7
24 ur, bogi ste, ker ne smete pisati nič drugega kot o realu in kardašijankurah.. prva liga se sme samo rezultat po tekmi povedat :))))) revčeki