Prva liga Telekom Slovenije

Šok v Stožicah: Olimpija ni strla Ankarana, nogometaši poslušali jezne navijače

Ljubljana, 13. 05. 2018 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Olimpija je pred večnim derbijem v Mariboru vijoličastim predala vrh lestvice s presenetljivim remijem brez golov proti Ankaranu Hrvatinom, ki so v Stožicah "preživeli" tudi enajstmetrovko Ricarda Alvesa v sodnikovem podaljšku drugega polčasa (0:0). Po tekmi so morali nogometaši Olimpije poslušati jezne navijače za golom, čakali so jih tudi v garaži.

Več videovsebin
  • Zapravljena enajstmetrovka Ricarda Alvesa in priložnost Filipa Uremovića na tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
    01:47
    Zapravljena enajstmetrovka Ricarda Alvesa in priložnost Filipa Uremovića na tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
  • Izjava Alfreda Jermaniša po tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
    00:23
    Izjava Alfreda Jermaniša po tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
  • Nogometaši Olimpije poslušali jezne navijače po koncu tekme
    00:54
    Nogometaši Olimpije poslušali jezne navijače po koncu tekme
  • Vrhunci tekme Olimpija Ljubljana - Ankaran Hrvatini
    03:19
    Vrhunci tekme Olimpija Ljubljana - Ankaran Hrvatini
  • Pogovor z Brankom Ilićem po tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
    01:30
    Pogovor z Brankom Ilićem po tekmi Olimpija - Ankaran Hrvatini
  • Navijači Olimpije čakali na nogometaše v garaži stadiona Stožice
    00:23
    Navijači Olimpije čakali na nogometaše v garaži stadiona Stožice
Ljubljančani se tudi ta konec tedna niso prebudili v napadu in povsem zapravili prednost, ki so si jo na lestvici od začetka spomladanskega dela nabrali pred zasledovalci.
Ljubljančani se tudi ta konec tedna niso prebudili v napadu in povsem zapravili prednost, ki so si jo na lestvici od začetka spomladanskega dela nabrali pred zasledovalci. FOTO: Damjan Žibert
Videti je, kot da smo se nekje zamerili žogi. Škoda, veliko reči smo zapravili, še posebej zdaj proti koncu, podobno kot je bilo tukaj proti Gorici. Žalosten sem, razočaran, a kar je, je, gremo naprej. Zdaj smo v zaostanku, gremo v Maribor, kar ni slabo, saj bomo imeli na nek način priložnost, da se odkupimo in popravimo stanje. Razočaranje je vseeno veliko, mislim, da smo deloma krivi tudi sami, a v teh trenutkih potrebujemo nekaj sigurnosti in kakovosti v teh trenutkih, ko moramo zabiti iz teh priložnosti. Čestitam Ankaranu za borbo in zasluženo točko. Igor Bišćan, trener Olimpije za Kanal A

Trener Ljubljančanov Igor Bišćan velikih sprememb prve postave že lep čas ne opravlja, hrvaški strateg na klopi zeleno-belih pa je tokrat od prve minute priložnost ponudil kapetanu Branku Iliću in krilnemu napadalcu Stefanu Saviću. Levi bok napada oziroma zvezne vrste je nekdanji vezist Liverpoola spet zaupal Avstralcu Jasonu Davidsonu. Na nasprotni klopi ni bilo Bišćanovega trenerskega kolega Vlada Badžima, ki ga je nadomeščal bivši član zeleno-belih Alfred Jermaniš. Razen odsotnosti Aristotelesa Romera in Jana Pahorja je bila to prepoznavna prva enajsterica Primorcev, v kateri je priložnost od prve minute dobil tudi napadalec Vedran Gerc.

Prva lepa priložnost za vodilni zadetek se je v osmi minuti ponudila Iliću, ki si je po podaji iz kota in skoku Filipa Uremovića ustavil žogo s prsmi na oddaljenejši vratnici in močno meril prek vrat Primoža Bužana. Nekaj minut kasneje je z glavo po še enem kotu poskusil zadeti Dino Štiglec, a Bužan ni imel resnejšega dela, tako kot ga ni imel v enajsti in dvanajsti minuti po strelih Ricarda Alvesa z roba kazenskega prostora. Alves je bil najaktivnejši v prvih 15 minutah, dve minuti kasneje je Bužana preizkusil tudi s prostim strelom, a je bil gostujoči vratar spet na mestu.

Olimpija je neuspešno trkala na vrata Ankarana v domačih Stožicah.
Olimpija je neuspešno trkala na vrata Ankarana v domačih Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

Žvižgi s tribun
Po lepem prodoru Štigleca in podaji v sredino je Tomislav Tomić v 21. minuti poskusil zadeti z glavo, strel pa je pred Bužanom blokiral Raoul Delgado. Ilić si je v 23. minuti privoščil precejšnjo napako in dovolil pobeg Gercu, a ga je pred strelom ustavil z drsečim štartom. V naslednjih desetih minutah si je Olimpija kljub izraziti premoči na zelenici priigrala bore malo v smislu priložnosti. Abassu se je ena sicer ponudila v 37. minuti, ko pa pred vrati ni uspel nevarneje streljati, na drugi strani pa je moral v 40. minuti posredovati nezaposleni Aljaž Ivačič, potem ko je po desnem boku vse do gola prodrl Felipe dos Santos in udaril po tleh, po obrambi Ivačiča pa je izbil Ilić.

Vedno pogosteje so se s tribun slišali ločeni žvižgi nezadovoljnih navijačev, ki jih ni pomirila niti akcija v 42. minuti, po kateri Štiglec, Alves in Abass kljub ugodnim položajem spet niso udarili po golu Bužana. Tako je bilo tudi v 44. minuti, ko se je Abassu odprlo veliko prostora, po prodoru v kazenski prostor pa je Ganec neuspešno iskal Savića. Afričana v napadu Olimpije so Ankarančani uspeli ustaviti tudi po hitrem protinapadu, ki ga je začel vratar Ivačič, domači nogometaši pa so brez uspeha pred vrati Primorcev odšli na polčas. Za drugih 45 minut je trener Bišćan zase sicer precej neznačilno nemudoma pripravil menjavo: Abassa je zamenjal Leon Benko.

Gerc zapretil golu Ivačiča, nato zadel še vratnico
Alves je podobno kot prvi polčas tudi drugega začel kot najaktivnejši posameznik na zelenici, njegova prosta strela pa v prvih petih minutah spet nista pripravila dela Bužanu. V 55. minuti je z desnega boka prodrl Savić in zaposlil Alvesa, ki pa je meril visoko prek vrat, podobno neuspešen je bil v 62. minuti Benko, ki je z branilcem na hrbtu zgrešil z glavo. Minuto kasneje se je Bišćan odzval z naslednjo menjavo: branilca Mitcha Apaua je zamenjal z Rokom Kronavetrom. Že v naslednjih sekundah je Gerc po kombinaciji na robu kazenskega prostora prišel v morda najlepšo priložnost na tekmi, njegov strel z levico pa je zgrešil cilj.

Kronaveter je v 65. minuti iz kota lepo našel Uremovića, čigar strel z glavo pa je zletel mimo daljše vratnice Primorcev. Gostje so bili v enem naslednjih napadov le za nekaj centimetrov oddaljeni od vodstva, Gerc je po napaki Uremovića natančno meril ob daljšo vratnico Ivačiča, ki ga je rešila vratnica. To je bil znak za nov glasen val žvižgov, so pa lahko gledalci vsaj toplo pozdravili povratek poškodovanega Nathana Oduwe, ki ga je Bišćan namesto Davidsona v igro poslal v 74. minuti. Erik Gliha je nekaj minut kasneje pobegnil ljubljanskim branilcem, a mu je pred Ivačičem nato žoga ušla.

Alves (na fotografiji) je imel najlepšo priložnost z bele točke, a tako kot Kronaveter na nedavnem obračunu z Gorico ni bil uspešen.
Alves (na fotografiji) je imel najlepšo priložnost z bele točke, a tako kot Kronaveter na nedavnem obračunu z Gorico ni bil uspešen. FOTO: Damjan Žibert

Drama do zadnjih sekund
V 79. minuti je bilo prav tako nevarno pred nasprotnimi vrati, Oduwa pa je namesto strela prek Bužana, ki je že zapustil svoj gol, iskal podajo proti Benku. Ljubljančani so zahtevali tudi najstrožjo kazen po preigravanju Savića in posredovanju Žana Humarja, toda Dragoslav Perić se s pomočniki ni odzval. V 84. minuti so domači najbrž izpeljali najlepšo akcijo na tekmi, Kronaveter je "odložil" žogo Benku, čigar polvolej pa je Bužan ukrotil v dveh poskusih. Rutinsko je opravil tudi s strelom Daria Čanađije, potem ko je hrvaški vezist prodrl v kazenski prostor in udaril z levico.

V 90. minuti so Stožice "ponorele", ko je glavni sodnik po dvoboju Uremovića in Timoteja Mateja (pre)strogo pokazal na belo točko. Žogo je vzel Alves, toda njegov strel v svoj levi spodnji kot je Bužan fantastično ubranil. Zmaji so imeli na voljo kot, po katerem je Bužan refleksno ubranil prvi poskus Ljubljančanov, nato pa je Uremović z vsega nekaj metrov meril na tribuno. V 93. minuti je z ugodnega položaja zgrešil še Kronaveter, z volejem pa po akciji Savića in Tomića še Benko. Primorci so zdržali in se veselili velike točke, ki je zelo zapletla tudi Olimpijin boj za vrh lestvice. V večni derbi z Mariborom se Ljubljančani podajajo s točko zaostanka, medtem ko je točka za Ankarančane v boju za obstanek velika kot Nanos.

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog:

Olimpija Ljubljana ‒ Ankaran Hrvatini 0:0
Ricardo Alves (Olimpija) je v 91. minuti zapravil enajstmetrovko.   

Postavi:

Olimpija: Ivačič; Apau (od 63. Kronaveter), Ilić, Uremović, Štiglec, Tomić, Čanađija, Savić, Alves, Davidson (od 74. Oduwa), Abass (od 46. Benko). Na klopi: Vodišek; Zarifović, Kapun, Vombergar.

Ankaran: Bužan; Mate, Badžim, Humar, Gliha, Delgado, Suljić, Santos (od 65. Soldo), Nkama, Vodeb (od 87. Bišević), Gerc. Na klopi: Blaznik; Zemljak, Furjan, Bordon, Matošević.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (666)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franjoz
14. 05. 2018 21.02
+0
Mandarič je ZZ in Mariboru že čestital za 2mesto na DP!Mogoče pa je tudi Aluminiju v pokalu.?Mogoče pa se bo obrisal pod nosom.?Mogoče pa odide.?Mogoče ga je sr..........
lenoritis86
14. 05. 2018 14.09
+10
Maribor je imel krizo na začetku drugega dela prvenstva,Olimpija na koncu,stvari so na svojem mestu.lestvica je realna
Optimisty
14. 05. 2018 17.46
+4
Realno je tako da bo derbi odločal kdo bo pravak...
Pikabalonca
14. 05. 2018 13.38
+7
Maribor je vedno za MRENARJE bil drugo razreden, pri Kliniki, Fakultetah, pri diplomah, NOGOMETU in ostalem, pa čeprav so v vsem slabši..vse povsod je čutiti ŽABARSKO NADUTOST, prepotentnost, snobizem in BALKANIZEM..Maribor je naraven, skromen, človeški..prijeten in dober za vsakega..Ljubljana je a vse kar mesto ne sme biti v enem stavku z eno besedo..Tuje, Plastično, umetno brez duše..Pa so diplomati Mariboske dosegli več v Svetu..ZA RAZLIKO OD LJUBLJANE KJER JE CENTER, TOVARNA...primitivizma z FDV jem na čelu..Vsak dan pa gledamo SRBOVANJE..
mejacrnikal
14. 05. 2018 15.57
-1
celinci kot celinci kaj pa pricakujes od njih haha
Optimisty
14. 05. 2018 17.46
+2
Optimisty
14. 05. 2018 17.46
+2
buenos1
14. 05. 2018 18.11
+3
primitivizen je očitno najbolj doma v tvoji glavi, če lahko tud jaz mal posplošujem. Nonstop neki jamraš na tem portalu, a tako, kot sem že stokrat reku, da ste vsaj pol tolk vredni, kukr se hvalte, ne bi bili tam, kjer ste...lp
cpero
14. 05. 2018 10.30
+12
Olimpija komaj caka da pride v ljudski vrt da vidi kako je igrati pred polnimi tribunami,pa sramotno je da ima olimpija na tekmi 1000 gledalcev in to v glavnem mestu slovenije pa kje zivite ,ze tu sevidi razlika med maribor in olimpijo
aki10
14. 05. 2018 11.07
-7
mackintosh
14. 05. 2018 10.26
+19
čestitam mariboru . žal moja olimpija ne zasluži naslova.
arapayma
14. 05. 2018 10.03
+17
Vsak ima svoje prepričanje in tudi jaz ga imam...Maribor nikoli in nikdar ni imel sodnikov, ki bi sodili v njihovo korist, še posebej to velja za Juga, Kajtazovića in še nekaj drugih, ki prihajajo, kot deganos rad povdari "nižje Trojan"...Skomina je res javno priznal, da je simpatizer Maribora, ampak nikoli ni sodil v njegovo korist, nevem od kod vam takšno razmišljanje, dočim Olimpija pa ima sodniške simpatizerje, kar se v zadnji treh sezonah krepko vidi.. saj ne, da jim ne privoščim naslova..saje konc koncev naš Slovenski klub, ampak, naj to dokaže brez pomoči tretje osebe..😉
aki10
14. 05. 2018 10.17
-1
2 leti nazaj, derbi v Ljubljani sodnik Skomina sodi penal Mariboru za igro z roko, ki je bila 1 meter izven 16m... ne, skomina ni nikoli sodil v korist MB :)
arapayma
14. 05. 2018 10.20
+3
Ja saj te razumem.. ampak ,kako lahko potem Ljubljančani trdite, da Kajtazovič in Jug sodita v korist Maribora, ko pa prihajata iz tega okrožja..in verjami, da posta prej sodila v korist Olimpije😉
SAKITUMI
14. 05. 2018 10.39
+2
AKI, ko je bila olimpija nazadnje prvak, se spomniš tekme v Velenju? kdaj je sudija piskal penal? na srečo ga je zadel, in postala je olimpija prvak... žalost je, da dobivaš penale v sodnikovih podalških....
arapayma
14. 05. 2018 10.41
+4
Pa dva regularna - razveljavljena gola Kajtazovića😉😉 v isti sezoni v Mariboru proti Olimpiji
aki10
14. 05. 2018 10.44
-5
Maribor je take penale dobival zadnjih 10 let malo morje... ne vem od kdaj spremljate 1.snl?
PredsednikPepe
14. 05. 2018 11.54
+1
Skomina je sodil v korist Maribora. Vendar to ne spremeni dejstva, da Olimpija s takšno igro ne zasluži, da postane državni prvak. Sem navijač Olimpije, ampak Mariboru privoščim državni naslov. Edino kar me moti pri Mariboru, je njihova vzvišenost in aroganca. Verjetno ima največ zaslug za to Zlatko Zahovič.
aki10
14. 05. 2018 13.50
+2
In Skomina bo sodil v soboto.. potrdil nzs
Domzek
14. 05. 2018 15.49
+0
Cel forum se že vrti o tem kak ste ljubljančani vzvišeni in aroganti, tako navijači kot igralci in ti zaj upaš napisat da te moti da so mariborčani vzvišeni
buenos1
14. 05. 2018 19.46
-1
Arapayma...tu si pa tak mimo fseko da je joj...lep pozdrav
snorki123
14. 05. 2018 10.02
+18
Po prespani noči sem se malo zamislil. Popolnoma miren sem. Ne pričakujem nič. V Mariboru moramo odigrati vrhunsko tekmo, kar bo pa bo. Verjamem, da zmoremo zmagati. Tudi če je remi...ni še odločeno. Če pa zmaga Maribor, bom pa čestital našim prekotrojanskim prijateljem in je to to. Ni pa še konec.
aki10
14. 05. 2018 10.20
+1
V primeru remija v soboto morajo vsi nogometni bogovi biti na strani Celja čez 14 dni... derbi se mora zmagat in to je to! Naj se zdaj dokažejo in igrajo za navijače in za nas prinesejo 3 pike v LJ!
macek_garfield
14. 05. 2018 10.38
+7
enako velja za mene, bom posteno cestital vam na oni strani trojan, ce boste posteno zmagali in osvojili naslov, pa to
aki10
14. 05. 2018 10.46
+4
lepo muc :) snorki še enkrat, kar hočm povedat je, da so tok pik zafural in zaj..... da jim je enostavno zmaga v MB NUJNA, da se odkupijo navijačem!
snorki123
14. 05. 2018 11.22
+3
franjoz
14. 05. 2018 12.55
-5
Lepe sanje!Saj imaš pravico sanjati.So pa daleč od realnosti!
Domzek
14. 05. 2018 16.09
+0
Snorki lepo si to spisal.. Nič še ni dorečeno, daleč od tega da bi bilo konec.. Tudi moj maribor trenutno ne igra tako kot zna.. Vsaj v obrambi niso zanesljivi, preveč kompliciranja in zmede v kazenskem prostoru, kar jih je že večkrat drago stalo.. Tudi gol na zadnji tekmi, ki jim ni bil potreben.. Olimpija pa bo to znala izkoristit prej ko ostali klubi.. Upam da derbi odšpilajo kot vejo in da zmagamo, če ne pa kot si napisal bom tudi jaz čestital našim prektrojnskim prijateljem
SAKITUMI
14. 05. 2018 09.49
+12
...teli novinarji, kot da so včeraj začeli fuzbal spremljati??? 14dni nazaj je Ankaran igral v MB, in če znaš opazovat, si videl, da ekipa ni za podcenjevat. v MB so pokazali v 1.polčasu kako lahko presenetijo iz kontre(sploh pri zmedeni in razrečeni obrambi). in če ne igraš resno proti njim, se hitro opečeš. tako kot se je olimpija učer.... ni bla slaba olimpija, ankaran se je dobro pripravil in dosegel cilj-izmučiti igralce olimpije. to da novinarjem šteje samo rezultat je pa pokazatelj koliko imajo pojma o nogometu.... mimgrede, ko je MB izgubljal na začetku pomladi ste pisali - IZGUBILI 4TOČKE DOMA namesto osvojil 2. čudno da ne omenjate sedaj koliko točk je izgubila olimpija na zadnjih domačih tekmah....
expert100
14. 05. 2018 08.57
+18
dajte se malo umirit, v totem Mariboru vlada že euforija kot bi bil MB že prvak. Do konca prvenstva so trije krogi, na voljo je 9 točk. Maribor gostuje še v Celju in igra doma z Gorico. Seveda je pa pred tem še derbi z Olimpijo, vsi pa dobro vemo,da za derbije in za vložek ki je sedaj ni potrebna dodatna motivacija, spomnimo se sezone 2015, ko MB ni šlo, prav tako kot sedaj Olimpiji a na derbiju so slavili 2:1, zamislite si sedaj,da to uspe sedaj Olimpiji, kaj boste potem komentirali? Nogomet je igra,ki ti zmeraj nekaj vzame, vendar to ne traja v nedogled, ker ti slej ko prej tudi vrne. Olimpija je izgubila na treh tekmah točke v zadnjih minutah, lahko prav v Mariboru zmaga v zadnji minuti ali sproži na gol dva strela in oba končata v golu, nikoli se ne ve. Zato počakajmo na konec derbija in zmagovalcu čestitajmo za naslov državnega prvaka.
Veliki82
14. 05. 2018 09.20
+5
Dam ti en veliki plus nič se ni odločeno tud ce je remi se ni odločeno samo zmaga steje bo kaj bo 🤔🤔🤔
aki10
14. 05. 2018 09.26
+7
Se popolnoma strinjam, toda Bišćan mora spremeniti taktiko in formacijo igralcev.
snorki123
14. 05. 2018 10.03
+3
4-4-2 Issah na krilo, Vombergar in Benko v napad in to je to.
snorki123
14. 05. 2018 10.04
+2
Expert pred dnevi si pa govoril, da je že vse odločeno, in da smo zapravili prvenstvo v Velenju.
expert100
14. 05. 2018 10.19
+4
snoroki123, dejstvo je, da je bilo Olimpiji tista točka prednosti v breme, včeraj jo je zapravila, vloge so zamenjane in verjemi mi lažje je loviti, kot ohranjati prednost za Olimpijo šteje samo tekma v Mariboru, v kolikor jo zmaga je garant državni prvak.
aki10
14. 05. 2018 10.23
+1
snorki to so mokre sanje... tko bi moral igrat včeraj, pa igra ziheraško proti ANKARANU!! Ne vem... podpiral sem ga vse do včeraj, ampak tko ne gre več.. mogoče bi po eni strani blo celo bolš, da jih je dans prevzel Slave. Ampak ajde, valda bo končno igral s klasično špico in Issahom na krilu, upam da je dojel to že enkrat, še posebi zdaj ko mora zmagat!
Pikabalonca
14. 05. 2018 08.35
+15
Jasno je da, so imeli (((( nezaslužen penal kot vedno in skadili..Ni Ljubljana za nogomet..to je prazno , plastično umetno mesto brez duše..
expert100
14. 05. 2018 09.04
+3
poznam veliko Mariborčanov, ki so si našli dom, v umetnem plastičnem mestu....
RedRooster
14. 05. 2018 09.04
+5
Najlepše mesto je tisto, kjer si doma, Sweet home Alabama, Ljublana ali Maribor; nekoč je imela OL več kot 100 mladih zelencev v več ekipah, igrali smo v jami Bežigrada, ponosni do neba, sedaj imamo k, ponos je ostal samo nam od nekoč in GD, ki navijajo; penal gor ali dol, problem je - da spomladi nismo nobenega nadigrali z goli...
aki10
14. 05. 2018 09.25
+4
RedRooster, seveda smo! V začetnih 6 kolih ko smo nanizal 6 zmag so od tega bile tud zmage s 4 in 5 goli... od reprezentančne pavze pa se nam je ustavilo, MB pa odprlo...
franjoz
14. 05. 2018 12.52
+1
Barbika na sliki tudi zgleda bolj plastično.Je pa vse res kaj si napisala BRAVO!
Veliki82
14. 05. 2018 08.22
+6
Kje ste zdaj vsi tisti ko ste pisali kak bo olimpija premagala ankaran maribor je samo za en dan prvi potem pa spet olimpija 😉zdaj pa je derbi na sporedu kaj boste zdaj pisali petarda v mariborski mreži 100procentna zmaga v mariboru no samo vprasam kakšne izjave bodo zdaj prišle 🤔🤔🤔🤔vse se je odprto bo pa se res odločilna tekma zdaj kdo bo zmagal na neodločen razultat nima smisla igrat zmagaš ali pa zgubiš
aki10
14. 05. 2018 09.22
+8
Če zmagate vam dam roko vsakmu posebej. Je pa res, da ta naslov ni MB vzel Olimpiji, ampak ga je Olimpija sama zapravila.. kar je najhuj!
Veliki82
14. 05. 2018 09.57
+2
Aki10 to pa mas cist prav zapravili ste si ga sami naslov imeli ste 10 pik prednosti zdaj pa ste za eno piko za mariborom hitro ste zgubili vse pač pride tak to ne pomeni da pljuvam po tvojem klubo ni nic spornega ce govorimo resnično stanje ki je prej bilo in zdaj je pa se vse odprto mislim da je najbolje počakat cist do konca derbi se nebo odločo lahko gre maribor na plus 4 lahko pa olimpja na plus 2 ampak se lahko marsi kaj spremeni v zadnjih dveh kolih tak da počakajmo na konec 36 kolo to je moje mišlenje 🤔🤔🤔
aki10
14. 05. 2018 10.33
+2
Normalno, treba je počakat. Mislim pa, da bi zmaga MB pomenila 15. zvezdico vašega kluba, ker +4 ne bi zapravili v zadnjih 2 kolih. Tud, če bi zgubil v CE boste doma napokal Gorico. Mi pa v primeru zmage doma gostimo Krško in pol gremo še v Domžale. Imamo težjo nalogo v zadnjem kolu, ampak pustmo se presenetit. Ja sami smo si krivi, nepotrebni remiji proti ekipam, ki jih kot po pravilu nadigraš (GO, RUD, ANK, CE) in pol še kakšen prejet gol v zadnji minuti (DOM)... ne vem, upam da se nam ta sreča, ki nas je zapustila vrne, ampak to nam edino ostane kot upanje.. lahk samo upamo na srečo v lv, ker jo bomo res rabl. Pri nas je v tem tednu bolj kot taktična priprava pomembna psihološka priprava. Sej nimaš kej uigravat.. veš kako igra nasprotnik, potrebno je psihično dvignit ekipo in jo izolirat od okolice (medijev), ki bo cel teden vršila pritisk.. tako bi jaz reagiral na Bišćanovem mestu..
franjoz
14. 05. 2018 12.47
Razumnež
14. 05. 2018 08.07
+11
Kakšna blamaža.... :))))
arapayma
14. 05. 2018 07.40
+30
Optimisty..sprašuješ, zakaj si Olimpija ne zasluži naslova..zato, ker se jo forsira in tišči v ospredje pod vsako ceno...spomni se, kako je osvojila naslov, kako že ..penal v 93 minuti, oziroma bolj natančno, 20 sekund pred koncem..tudi včeraj je sodnik samo čakal na ugoden trenutek, kdaj bo lahko zapiskal..vidiš, zato 😉
aki10
14. 05. 2018 08.17
-3
Če že omenjaš tisto tekmo v Velenju, je Olimpija okoli 60. minute že dala gol, pa sodniki niso priznal.. pa tud, če ne bi takrat zmagal v Velenju bi pa naslov osvojil v zadnjem koli doma proti Krki, tko da ne išči teorij zarote, ker takrat Olimpiji ni mogel več nihče vzeti naslova.
expert100
14. 05. 2018 08.31
+2
arapayma, ta je bil že 5 minut prej nad Savičem in ga je spregledal, drugače pa svetujem vsem skupaj počakajmo, da se konča derbi, zmagovalec derbija bo državni prvak...
arapayma
14. 05. 2018 08.49
+5
Vrjetno tekme nisisi gledal ...poglej si jo v posnetku..celotno tekmo sta na ekranu oba rezultata ,Maribo vodi v Krškem 1:2 , Olimpija pa je imela tudi taktat samo točko prednosti in ji zmaga v Krškem nebi pomagala...pa poglej kako hudo je bil igralec olimpij fauliran..😉
arapayma
14. 05. 2018 08.55
+2
Je pa tudi res, da je Maribor v zadnjem kolu pogrnil😉
arapayma
14. 05. 2018 08.58
+3
Nobenga penala včeraj ni bilo...vsi ste včeraj tako trdili..danes pa drugače😉
aki10
14. 05. 2018 09.20
+1
Olimpija je imela +6 pred zadnjima 2 tekmama.. hvala lepa ker tako "zavzeto" spremljaš ligo
arapayma
14. 05. 2018 09.44
+4
A tekmo Maribor : Olimpija si pa pozabil, ko je g. Kajtazović razveljavil dva regularna gola Maribora in danes vsi govorijo kako ta sodnik sodi v korist Maribora..pa ni bila samo ta, tisto sezono jih jebilo kar nekaj, zato se je tudi tako končalo😉
aki10
14. 05. 2018 10.39
+1
No spet si dokazal, da ti spomin ni domač.. to s Kajtazovičem se je dogajalo na začetku lanske sezone in na koncu ste tudi osvojili naslov. V sezoni ko smo mi bili prvaki smo 4 kroge pred koncem igral derbi v Stožicah, ko vam je Skomina podaril penal za igro z roko izven 16-m in ste na koncu zmagal 1-2, čeprav bi tam Olimpija morala uiti na +9 pa je blo pol sam še +3 pred zadnjimi 3 tekmami. Naslednje kolo smo mi igral v Celju, vi pa doma proti Rudarju. Mi smo v Celju zmagal, vi doma zgubil in smo tako pobegnil spet na +6 pred zadnjima 2 krogoma. LP
mufic
14. 05. 2018 07.25
-10
Olimpija je car
RedRooster
13. 05. 2018 22.52
+31
Imam občutek, da bi šla danes žoga tudi iz gol črte čez gol:), ko še iz podarjenega penala nismo zadeli, kaj več tudi sodniki ne zmorejo! Samo velikanska sreča nas lahko reši in to bo znano že v soboto, ko bo po mojem občutku MB postal prvak, po mojem mnenju zasluženo in je bolje, da se mi ne sramotimo v Evropi! Žal mi je pa Biščana, ker je super trener, z igralcem tipa Tavares, bi imeli vsaj 6 točk naskoka!
tincoop
13. 05. 2018 22.50
+27
kaj si nor, kje je bila to enajstmetrovka!?!?!
DirtySanchez
14. 05. 2018 07.49
+13
aki10
14. 05. 2018 08.19
-3
Ko je bla dosojena je ni bilo.. bila pa je 2x prej nad Savićem pa je ni piskal..
macro
14. 05. 2018 08.21
+5
Mungos2
13. 05. 2018 22.37
+13
Čestitke slivastim za naslov !!!!
portorož
13. 05. 2018 22.41
+2
BRAAVO HRATSKA BRAVO PRETSEDNIK.SAMO CIM PREJ SPOKAJTE.
portorož
13. 05. 2018 22.42
+6
aki10
13. 05. 2018 22.29
+41
Sam eno bom rekel: SRAMOTA! In cestitke mariboru za naslov
tincoop
13. 05. 2018 22.52
+7
nič še ni končano, zato pa ste tam kjer ste zdaj, ker ste že pred desetimi koli razglasili, da ste prvaki!
aki10
14. 05. 2018 08.23
+9
Ne vem kdo je razglasil, bolj mediji se mi zdi.. Niz neporaženosti Olimpije je super, a kaj ko smo remiziral tam kjer si to niti v sanjah ne smeš dovoliti (Gorica doma, Rudar, ANKARAN!?)... dejansko ko tle kiksaš v odločilnem trenutku sezone, enostavno nisi zrel za naslov.. Te igralci ne vejo kaj pomeni igrati za ta dres! Če pa jim je to prevelik pritisk, da zdržijo še teh par krogov do konca potem pa adijo, tam so vrata!
Domzek
13. 05. 2018 22.23
+26
Dajte žabarji ne bodite zaj glasni s tem da vam privoščimo pa da smo nevoščljivi pa ne vem kaj še pa kak vi niste nikoli... Daj poglejte vse članke nazaj kaj ste vse pisali o mariboru ko nam ni šlo! Ne nekaj na pamet!! Pa ne rečem da vam ne privoščim, ker vam.. Sem iskren, res vam privoščim, ker si zaslužite.. Vse se vrača, vse se plača.. Še včeraj je nekdo napisal, da bo karma prišla tudi za mariborom.. Pa nima za kaj.. Za vami pa je prišla.. Ravno danes.. Prišla je tudi v 91.minuti.. Žal..
tincoop
13. 05. 2018 22.55
+13
Bravo, dobro napisano. Saj zato pa jih sedaj še toliko bolj peče, kakšne komentarje so spuščali tukaj!
Enmajstr
13. 05. 2018 22.23
-14
Nogomet je itak za bu dale, ravno zato je popularen.