Prva liga Telekom Slovenije

Olimpija ostaja brez zmage, Maribor 'pospravil' pet golov Aluminiju, Domžalski 'potop' proti Muri

Ljubljana, 05. 08. 2018 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
38

V 3. krogu slovenskega državnega prvenstva so Mariborčani dosegli visoko zmago in odnesli vse tri točke iz Kidričevega (2:5). "Hat-trick" za vijolične je dosegel Jasmin Mešanović. V Murski Soboti je domača Mura s 5:1 "potopila" Domžale. V Stožicah sta Olimpija in Celje remizirala (2:2), čeprav so Ljubljančani vodili že z 2:0.

Olimpija ostaja brez zmage v DP.
Olimpija ostaja brez zmage v DP. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljanski nogometaši so domače tekmovanje začeli precej slabo, le točka iz prvih dveh tekem pa je bila tudi eden od povodov, da se je moral posloviti prejšnji strateg Ilija Stolica. V vlogi začasnega trenerja je zdaj njegov nekdanji pomočnik Aleksandar Linta, a so zmaji znova osvojili le točko. Ljubljančani so po dveh tekmah brez gola danes sicer hitro prekinili strelsko sušo, nazadnje pa niso izpolnili točkovnega cilja, saj so še drugič v sezoni dobili le eno za neodločen izid.

Ljubljančani so takoj pritisnili in že v eni prvih nevarnejših akcij tudi zadeli. Asmir Suljić je v sedmi miti prodrl po levi strani in natančno podal v sredino, kjer je na kakšnih desetih metrih žogo z glavo za hrbet nemočnega Metoda Jurharja preusmeril Nik Kapun. Zadetek je dvignil Olimpijo, domači so kmalu zadeli še drugič. Tokrat je akcijo na desni strani začel Kingsley Boateng, ob robu igrišča preigral celjsko obrambo in podal pred gol, kjer je bil meter pred vrati povsem sam Stefan Savić.

V nadaljevanju prvega polčasa pa so Celjani le zadihali in počasi vzpostavili ravnotežje, v 31. minuti pa je Jucie Lupeta spretno izigral obrambo domačih, se izognil prepovedanemu položaju in nato še natančno zadel za znižanje izida.
V drugem polčasu pa so precej boje začeli Celjani. Prevzeli so pobudo, kmalu pa so jo tudi kronali z zadetkom. V kazenskem prostoru je Mario Jurčević zrušil Rudija Požega Vancaša, ki je nato sam postavil žogo na belo točko in enajstmetrovko tudi uspešno izvedel.

Isti igralec je imel le tri minute zatem lepo priložnost za popoln preobrat, vendar je vratar Aljaž Ivačič njegov nevaren poskus ubranil. Ljubljančani so nakazali, da želijo do zmage, a spet niso bili učinkoviti, čeprav je Linta v igro poslal še Matica Črnica in Dina Štigleca. Tretjemu zadetku pa so bili nato bližje Celjani, v 80. minuti je obrambo domačih preigral Elvedin Džinič, ljubljanski vratar Ivačič pa se je moral še tretjič ta večer zelo izkazati, da je ubranil svoj gol. Nazadnje pa sta se morali ekipi zadovoljiti z, glede na potek tekme precej realno, delitvijo točk.

Mariborčani so dosegli visoko zmago v Kidričevem.
Mariborčani so dosegli visoko zmago v Kidričevem. FOTO: Damjan Žibert

Maribor do visoke zmage v gosteh
Mariborčani so v Kidričevem prišli do druge zmage v prvenstvu, Kidričani pa so po dveh zmagah doživeli prvi poraz. Državnim podprvakom se ob širokem kadru ni poznala utrujenost po četrtkovi evropski tekmi. Posebej živahen je bil Jasmin Mešanović, ki je s tremi goli, izsilil je tudi najstrožjo kazen, največ prispeval k uspehu ekipe, ki jo že v četrtek čaka prva tekma 4. kroga kvalifikacij evropske lige proti Glasgow Rangers.

Mariborčani so v prvem polčasu prevladovali in zasluženo vodili, tudi po zaslugi novinca v ekipi Denisa Klinarja, ki je s podajami z desne strani neumorno iskal svoje soigralce v napadu, predvsem Jana Mlakarja in Jasmina Mešanovića. Slednjega je našel v 31. minuti, Mešanović pa je nato s prefinjenim strelom z glavo z leve strani zadel nasprotni del Aluminijevih vrat.

Jasmin Mešanović je dosegel tri gole.
Jasmin Mešanović je dosegel tri gole. FOTO: Damjan Žibert
V uvodu drugega polčasa je nase spet opozarjal zelo razpoloženi Mešanović, v 51. minuti je Dervišević zadel prečko, v 52. minuti pa je prav Mešanović podvojil mariborsko prednost, potem ko je malce z leve strani kazenskega prostora unovčil Mlakarjevo podajo. V 58. minuti sta Mešanović in Martin Kramarič zapravila novo mariborsko priložnost, zato pa je Mešanović v 62. minuti poskrbel za najstrožjo kazen, ko je izsilil prekršek Damirja Grgića, ta pa je dobil še rdeči karton. Z bele točke je bil zanesljiv Dervišević.

V 77. minuti pa so najstrožjo kazen dobili tudi domači, Luka Uskoković je podrl Ibrahima Mensaha v kazenskem prostoru, z bele točke pa je bil zanesljiv Matic Vrbanec. To je bil sploh prvi zadetek v mariborski mreži na sedmih tekmah te (tudi evropske) sezone. Toda Mariborčanov to ni posebej ganilo ali zmedlo, že v 84. minuti so spet zadeli in znova je bil strelec Mešanović, ki je z glavo unovčil lepo podajo Dareta Vršiča z leve strani in se tako s tretjim golom povzpel na vrh lestvice strelcev. Ob koncu tekme pa se je med strelce vendarle vpisal še Mlakar, ki je z leve strani zadel po podaji Kramariča, končni izid pa je v tretji minuti sodniškega dodatka postavil Dejan Petrovič, ki je zadel po tleh v padcu.

Domžalčani so izgubili v Murski Soboti.
Domžalčani so izgubili v Murski Soboti. FOTO: Aljoša Kravanja

Mura v Fazaneriji boljša od Domžal
Vodilni Domžalčani so po nesrečnem izpadu iz kvalifikacij evropske lige nov hladen tuš doživeli še v Fazaneriji, kjer so jih domači črno-beli zasenčili in visoko premagali. Izbranci Simona Rožmana so v prvih dveh krogih vpisali dve zmagi, tokrat pa so bili svetlobna leta oddaljeni od nje, saj so Ante Šimundža in njegovi igralci pred kar polnimi tribunami izvrstno opravili svoje delo in prišli do pete točke v sezoni.

Soboški nogometaši so hitro razveselili svoje navijače, saj so povedli že v šesti minuti. Alen Kozar je podal, Žiga Kous pa je nato z desne strani kazenskega prostora s strelom po tleh žogo spravil v nasprotni del domžalskih vrat. Kljub boljši igri Domžal pa so do nove izjemne priložnosti prišli črno-beli. Tilen Klemenčič je na robu kazenskega prostora v 29. minuti nepravilno zrušil Luko Šušnjaro, upravičeno dobil rdeči karton, sodnik pa je pokazal na belo točko, čeprav je bil prekršek storjen zunaj kazenskega prostora. Enajstmetrovko je nato izvedel Luka Bobičanec, Dejan Milić pa se je izkazal in strel v svojo desno lepo obranil. Zato pa so Sobočani podvojili prednost v 38. minuti, ko so lepo izigrali obrambo Domžal, ob koncu je Rok Sirk podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil Nino Kouter in brez težav zadel za 2:0.

V drugem polčasu so Domžalčani pričakovano puščali več prostora za protinapade, v 60. minuti pa so domači to unovčili, natančneje Šušnjara po Kouterjevi podaji, ki je prišel na rob kazenskega prostora in ukanil Milića za 3:0. Domžalčani, pri katerih je sodnik izključil trenerja Simona Rožmana, so znižali zaostanek v 68. minuti, ko je tudi po nespretnem posredovanju Deana Šafarića z desne strani zadel Tonči Mujan.

Toda muraši so hitro odgovorili, v 72. minuti je Šušnjara prehitel debitanta Kobieja Morrisa in z leve strani matiral Miliča za 4:1. Tik zatem je domžalski vratar izvrstno posredoval po novem poskusu dvakratnega strelca. Domžalčanom pa je v 77. minuti nov in zadnji žebelj v krsto zabil Kouter, ko se je po novem protinapadu znašel sam v dvoboju z Milićem in ga s prefinjenim strelom, v nogometnem svetu imenovanim "rabona", ukanil za 5:1.

Izidi:
Aluminij - Maribor 2:5 (0:1)
0:1 Mešanović (31.), 0:2 Mešanović (52.), 0:3 Dervišević (62./11 m), 1:3 Vrbanec (77./11 m), 1:4 Mešanović (84.), 1:5 Mlakar (90.), 2:5 Petrovič (90.)
RK: Grgić (62.)

Mura - Domžale 5:1 (2:0)
1:0 Kous (6.), 2:0 Kouter (38.), 3:0 Šušnjara (60.), 3:1 Mujan (68.), 4:1 Šušnjara (72.), 5:1 Kouter (77.)
RK: Klemenčič (29.)

Olimpija - Celje 2:2 (2:1)
1:0 Kapun (7.), 2:0 Savić (14.), 2:1 Lupeta (31.), 2:2 Požeg Vancaš (55., 11-m)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
06. 08. 2018 13.09
-2
Kje je sedaj izjava celjskega kek(c)a ? Kje je njegova stokovna ( hahaha) analiza?
poserjemsenavas
06. 08. 2018 13.10
-1
marsikajve
06. 08. 2018 12.00
+15
Maribor odličen. Domžale podcenile Muro. Olimpija se še ni zbrala od šoka, ki ga izvaja Mandarić. Za 24 ur Slovenska liga nepomemben dogodek......
KOdOvce
06. 08. 2018 13.36
+4
Zdaj je nepomemben, ko jih ni nikjer :) Tako to gre v naši kotlini. Čakaj, ko bodo zmučkali prvo zmago, bral boš najmanj 3 članke!
marsikajve
06. 08. 2018 15.27
-1
aki10
06. 08. 2018 11.16
+8
Drgač pa čestitke Muri na odlični otvoritvi sezone, pogrešal sem jo v PLTS :) Sem pa mnenja, da je to vseeno tista začetna evforija in da bo čez kakšen mesec črno-belim pošla sapa in se bo potem videla realna slika ekipe. Ostali bodo v ligi, v to ne dvomim. Pomoje bodo nekje na sredini lestvice na koncu, kar pa bo višje bi pa (vsaj zame) bilo veliko, a prijetno presenečenje. :)
aki10
06. 08. 2018 11.07
+8
Evo še mene po dopustu spet na forumu :D To kar se dogaja pri nas je katastrofa in ni več smešno, ampak za jokat... Putin in Gajić ne moreta igrat v občinski ligi, kaj še le za aktualnega prvaka! Čeprav sem bil s 1. polčasom zelo zadovoljen kar se kombinatorike tiče, ampak 2. pa je bil res slab. Celje do zaslužene pike! Trener pa... e moj Manda.. če si že odpustil Stolico bi moral tudi pomočnika nagnat, saj ima enako filozofijo! Tip lovi zmago in v igro pošilja Štigleca namesto klasične špice Vombergarja in da se konkurira v skoku pri predložkih ali pri prekinitvah.. pa cela zelena Slovenija vidi kateri igralci morajo igrati in katerim niti pod razno ni mesto med 18, kaj še le med 11.. naše strokovno vodstvo pa tega ne vidi! Čim prej je treba pripeljat trenerja, ki je vsaj nekoliko bolj znan in ima več znanja, pa tud če je iz Zanzibarja, ker slabše strokovno vodstvo kot imamo ga težje lahk dobimo.. Čim prej do sprememb, dokler sezona še ni izgubljena.. In ja, NUJNO PRIPELJAT ŠPICO!!!
aki10
06. 08. 2018 11.06
+5
Evo še mene po dopustu spet na forumu :D To kar se dogaja pri nas je katastrofa in ni več smešno, ampak za jokat... Putin in Gajić ne moreta igrat v občinski ligi, kaj še le za aktualnega prvaka! Čeprav sem bil s 1. polčasom zelo zadovoljen kar se kombinatorike tiče, ampak 2. pa je bil res slab. Celje do zaslužene pike! Trener pa... e moj Manda.. če si že odpustil Stolico bi moral tudi pomočnika nagnat, saj ima enako filozofijo! Tip lovi zmago in v igro pošilja Štigleca namesto klasične špice Vombergarja in da se konkurira v skoku pri predložkih ali pri prekinitvah.. pa cela zelena Slovenija vidi kateri igralci morajo igrati in katerim niti pod razno ni mesto med 18, kaj še le med 11.. naše strokovno vodstvo pa tega ne vidi! Čim prej je treba pripeljat trenerja, ki je vsaj nekoliko bolj znan in ima več znanja, pa tud če je iz Zanzibarja, ker slabše strokovno vodstvo kot imamo ga težje lahk dobimo.. Čim prej do sprememb, dokler sezona še ni izgubljena.. In ja, NUJNO PRIPELJAT ŠPICO!!!
backo88
06. 08. 2018 10.31
-2
olimpiji cas se pride.nasljednja tekma bo zmaga
Hostar14
06. 08. 2018 09.52
+7
Danes pa Rudar premaga Krško in Triglav ne izgubi proti Gorici pa je Olimpija spet na varnem 9.mestu
aki10
06. 08. 2018 11.10
+2
Ne se prehitr napihovat. Mariboru svaka čast na rezultatih, ampak sezona se še komi začenja dobr. Še zelo dolga je do konca, trenutno pa je razlika 5 točk res zanemarljiva, če štejemo, da je še 33 tekem do konca :) pa LP
Mungos2
06. 08. 2018 09.36
+22
Čestitke Muri !
ivan.z Doba
06. 08. 2018 09.11
+7
S stalnimi menjavami trenerjev, (raz)prodajo igralcev Olimpija ne more imeti jedra okrog katerega se naj bi gradila igra. Mandarić bo zaslužil, za klub mu pa očitno ni mar! Škoda za klub, navijače, Ljubljano in slovenski nogomet.
dajno
06. 08. 2018 08.17
+9
Za dve klasi boljši 😂
tincoop
05. 08. 2018 22.47
+14
Lolimpija je pa zgleda res v slabi formi, se z naklonjenostjo nzs in sodnikiv ne more zmagat, rezkika je vsaj dve klasi!!! Cestitke celju, da se vsaj enkrat ni sleklo ze pred tekmo...
expert100
06. 08. 2018 08.05
+2
tincoop, ne bluzi o naklonjenosti sodnikov in nzs, Skomina je včeraj sodil prej v škodo Olimpije,mislm, da bo te moral zamenjat program vsi tisti, ki mislite, da sodniki pomagajo Olimpiji, drugače pa obramba katastrofa, pomočnik trenerja katastrofa, kompletna slika Olimpije katastrofa.
tincoop
06. 08. 2018 14.21
+0
Kako bi lahko ne govorili o naklonjenosti nzs do olimpije, ce pa imata oba enakega sponzorja iz odzadja pa prejo zokija se politika dela svoje. Zato pa ne prodate Telekoma, Petrola in NLB, da lahko manipulirate po prestolnici...
buenos1
05. 08. 2018 22.39
+32
Da kupiš slabe igralce za malo denarja in naknadno ugotoviš, da imajo dve levi nogi- se zgodi. A da te igralce vsako tekmo forsiraš v prvi postavi , ne glede na to, da so daleč najšibkejši člen, mi pa smrdi na sabotažo...
U4
05. 08. 2018 22.28
+49
Mislim, da je pri Olimpiji potrebno menjati trenerja. Ta je ze cel teden.
snorki123
05. 08. 2018 22.15
+20
Suljić, Kronaveter, Kapun, Savić in predvsem ifke...vi ste za Olimpijo. Se trudite in se borite in imate kvaliteto. Vse ostalo, sploh Gajić in Putinčanin in Jurčević to je pa.....ma brezveze. Katastrofa.
crpistoned
05. 08. 2018 22.39
+10
prav imas, dvignimo vse slovenske klube da bo slovenska liga prisla na visji nivo!
Kollerik
06. 08. 2018 12.01
+1
cpero
05. 08. 2018 20.23
+15
danes olimpija mora zmagat tako je rekel predcednik nzs ,ker drugace maribor ugre na 6 tock ,bo ze sodnik piskal kaksen penal al pa kaj taksnega ki bo vplivalo na igro olimpije, brez skrbi ,olimpija ima 12 igralca - sodnike
Malopezde14
05. 08. 2018 21.34
-3
mislim da bol piska v prid celjanom ker to definitivno ni bila enajstmetrovka
Grlicat
05. 08. 2018 20.20
+68
bravo Maribor bravo Mura......
rossonero.acm
05. 08. 2018 20.13
+13
konkurenco omeniš,pa adijo..jaooooo
opacupaop
05. 08. 2018 20.17
+9
snorki123
05. 08. 2018 20.08
+52
Nino Kouter...take a bow son. KAKŠEN GOL VAU.....VAU. Brez besed.
bogdajmir
05. 08. 2018 19.59
+51
Prekmurci in Štajerci premočni za to ligo. Kje je prenos Olimpije?
v81e92
05. 08. 2018 20.09
+17
šmajser1
05. 08. 2018 19.56
+51
Cestitke Mb lepa zmaga! Zaj pa vse moci za evropo! Mura...Mura ga trga, odlicna igra in potop Domzal!