Prva liga Telekom Slovenije

Milanič zanika, da se je sprl z Zahovićem: Vse je normalno, delo opravljamo odlično!

Maribor, 11. 05. 2018 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski, Tomaž Klemenčič
Komentarji
20

Trenerja Maribora Darka Milaniča vedno glasneje povezujejo s ponovnim slovesom od Ljudskega vrta, potem ko se je leta 2016 najtrofejnejši trener v zgodovini kluba vrnil pod Kalvarijo in z ekipo v sezoni in pol osvojil pokalni in državni naslov. Iz tabora Maribora so navedbe v slovenskih medijih nemudoma zanikali, ob druženju z mediji je to storil tudi Milanič.

Več videovsebin
  • Izjava Darka Milaniča pred tekmo Krško - Maribor
    04:30
    Izjava Darka Milaniča pred tekmo Krško - Maribor
  • Izjava Marka Šulerja pred tekmo Krško - Maribor
    01:54
    Izjava Marka Šulerja pred tekmo Krško - Maribor
  • Iz 24UR: Mariborčanov zapisi v medijih ne ganejo
    02:05
    Iz 24UR: Mariborčanov zapisi v medijih ne ganejo
Vijolični se lahko že v soboto spet prebijejo na vrh lestvice PLTS, če se bodo Krčanom na stadionu Matije Gubca uspeli maščevati za boleč poraz na prvi medsebojni tekmi spomladanskega dela. Prenos bo ob 16.30 na Kanalu A.

"Slišal sem, da je nekaj bilo, prebral sem naslov. Klub se je odzval. Moj odziv je, da je pred nami derbi, poskušajo marsikaj, osredotočenost na prvo tekmo in na vse ostale v prvenstvu," je novice o skorajšnjem slovesu iz Ljudskega vrta komentiral Darko Milanič in se dotaknil odnosa s športnim direktorjem v suspenzu Zlatkom Zahovićem: "Vse je normalno, delo opravljamo odlično!"

Uvod v petkovo novinarsko konferenco pred naslednjo ligaško preizkušnjo v Krškem je bilo sporočilo za javnost na spletni strani Maribora, v katerem so se Štajerci odzvali na govorice, da je prišlo do nesoglasij med trenerjem in športnim direktorjem.

Vse od Zahovićevega incidenta po tekmi s Krškim Maribor ne pozna poraza, zaostanek za Olimpijo pa je na vrhu lestvice trener Milanič (na fotografiji) z varovanci znižal na vsega točko.
Vse od Zahovićevega incidenta po tekmi s Krškim Maribor ne pozna poraza, zaostanek za Olimpijo pa je na vrhu lestvice trener Milanič (na fotografiji) z varovanci znižal na vsega točko. FOTO: Aljoša Kravanja
Pokazali smo, da spadamo tja, kjer upam, da bomo na koncu. Tak je načrt, od katerega ne odstopamo, fokus je povsem na soboto. Te kalkulacije so mi v karieri povzročale že veliko preglavic, zato se poskušam zanašati na lastne stvari. Če bom katerega od fantov slišal (da se pogovarja o čem drugem kot o Krškem, op. a.), bom dvignil glas. Marko Šuler, branilec Maribora

"Milanič bo pogodbo oddelal do konca"
"Običajno medijskih zapisov ne komentiramo, tokrat jih bomo, saj je klub v fazi, ko potrebuje mir, ambicioznost, sproščenost in močno sporočilo navijačem glede stanja v športnem delu," so v sporočilu za javnost zapisali na nkmaribor.com.

Spomnimo: Zahović je s strani Nogometne zveze Slovenije (NZS) še vedno suspendiran zaradi izpada, ki si ga je privoščil na novinarski konferenci po tekmi Prve lige Telekom Slovenije s Krškim v Ljudskem vrtu. Zahovića sta zaradi besednega napada na enega od novinarskih kolegov suspendirala tako NZS kot Maribor, ki pa je suspenz športnega direktorja, ki nemoteno obiskuje tekme državnih prvakov, že ukinil.

Derbi že razprodan
"Navijači, ne skrbite! Klub je povsem osredotočen na tekmo v Krškem in preostale do konca sezone," so na klubski spletni strani citirali še izjavo pomočnika športnega direktorja Zahovića, Mirana Pavlina. "Trener Darko Milanič ima pogodbo do 2021 in ne glede na ponudbe, ki jih potencialno ima, bo pogodbo oddelal do konca, ker ima popolno zaupanje športnega dela in navijačev. Razumemo, da je prvenstvo v zaključni fazi, da se bliža prestopni rok in da se pojavljajo razne novice. Toda klub je usmerjen le k naslednji tekmi v soboto, potem k derbiju in je lačen lovorik," je sklenil Pavlin.

Dober teden pred zadnjim večnim derbijem sezone, ki ga bo v soboto gostil Ljudski vrt (prenos na Kanalu A), so iz Maribora tudi sporočili, da je največja tekma v slovenskem klubskem nogometu razprodana. Ravno v teh dneh sicer mineva deseta obletnica prve tekme na prenovljenem stadionu, ki jo je Maribor proti Nafti dobil s 3:1. Zadeli so Zoran Pavlović, Nilton in kdo drug kot Marcos Tavares.

Šuler: Dvignil bom glas, če bom koga slišal, da ne govori le o Krškem
"Nujno je zmagati. Tako kot na vseh bomo tudi na tej tekmi štartali na zmago, naredili vse, poskušali zadržati dober moment, ki ga imamo. Ne glede na ta remi v Domžalah, mislim, da imamo odličen moment in naš cilj je, da zmagamo," je o gostovanju v Krškem še povedal Milanič, ki se mu je pred novinarskimi mikrofoni pridružil tudi branilec Marko Šuler.

"Vsaka tekma je v zadnjem času pomembna, pomembne so bile že prej. Nič posebnega, nobenih posebnih receptov, gremo osvojit tri točke, kaj pa bo to na koncu prineslo, pa bomo videli," je povedal Šuler.

"Vemo, za kaj se gre, vemo, za kaj se borimo. Neugoden nasprotnik, tekme nikoli niso bile jasne. A če bomo mi tisti pravi, če bomo delali tako, kot do sedaj, potem se nimamo česa za bati. To je en Maribor, za katerega smo vedeli, da lahko tako igra. Pokazali smo, da spadamo tja, kjer upam, da bomo na koncu. Tak je načrt, od katerega ne odstopamo, fokus je povsem na soboto. Te kalkulacije so mi v karieri povzročale že veliko preglavic, zato se poskušam zanašati na lastne stvari. Če bom katerega od fantov slišal (da se pogovarja o čem drugem kot o Krškem, op. a.), bom dvignil glas."

PLTS 12. in 13. maj
PLTS 12. in 13. maj FOTO:
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
12. 05. 2018 11.05
-3
Milanič je že nekaj časa na odhodu iz Ljudskega vrta. Še prej bi moral oditi Zahovič, kateri je po francoskem pisatelju Lacanu in njegovi knjigi "Učinek gobezdala" enak ! Lacan na približno 47. strani te knjige napiše, citiram: "Ta trenutek, ko vam govorim imam isti občutek, kot da bi fukal"! Zahovič je očitno prebral to knjižno delo, ker naklada in gobezda. Mogoče je potreboval posvet s filozofom dr. Leom ŠEŠERKOM, kateri je to delo prevedel v slovenščino. Zraven njega, Cotarja in upravnega odbora kluba, bodo morali očitno odnesti navijači !! Nenazadnje pa FURS, DURS in Policija naj že končno nekaj naredijo glede plačil davka od vstopnic. Nekateri novinarji pišejo ene podatke, na stadionu pa je veliko več gledalcev (tudi več, kot 1000). Tudi za neplačane vstopnice, za prijatelje in učence mariborskih šol je treba plačati DDV. Po letu 1981 ni več pokojnih ŠAHO Franja, pa ne Bojana Bana st. in ne Stanislava KRAMBERGERJA. ŠAHO je v navadni aktovki odnašal denar po tekmi domov in ne na takratni SDK. Ti ga očitno nekam nosijo v kovčkih, pa nikomur nič. Hvala tudi pokojnemu vlomilcu BEDRAČU, da je delal, kot je in da se je Afera "žoga" odvila, kot se je !! ZAHOVIČ tudi zate velja "Gotof si" za NK Maribor, pa upam, da tudi za Viole!!
24tur
12. 05. 2018 21.42
Veliki82
12. 05. 2018 08.53
+12
Zanimivo prejšni teden smo brali da neštima pri olimpiji odnosi ta teden pa beremo da ne stima pri mariboru pravo cudo ste vi novinarji potem pa javkate ko pride do problemov pa so vse drugi krivi samo vi ne pa se počutite užaljeni ogroženi in tako dalje iz muhe naredite slona 😎😎😎
degenos
12. 05. 2018 07.30
-5
olimpija !! hehe pa tut če ne ...
franjoz
11. 05. 2018 22.07
+1
Dejal sem da se ne bom več oglašal,ker postajate rumeni zeitung!Porušiti kemijo in mir v slačilnici je vaš clj!Cilj hobotnice!Toda Maribor je velik klub ki je že nekaj naredil in dosegel. Olimpija ima večje probleme in jih ne bo rešila ker je umeten klub z dobrim trenerjem in dobrimi igralci toda osnova je gnila!Sedaj boste naredili nadaljne korake ter vmešali še NZS in sodniško organizacijo.Ne bo vam uspelo MARIBOR ŠAMPION!!
lusma00
12. 05. 2018 09.55
+1
Franci..a si že pozabil kaj se je pri vas dogajalo en mesec nazaj...tok o gnili osnovi
franjoz
12. 05. 2018 10.39
+1
Gnilobo so odrezali!Rezultati kažejo!!Pri vas pa pri glavi nekaj ne štima.Veliki prijazni gospod!Približamo ga lahko z degeno.... na tem portalu!
nikajzadodat
11. 05. 2018 20.11
+0
Darko:Delo ne opravljate odlicno, ampak perfektno, optimalno,...tako kot ponavadi
apodgra
13. 05. 2018 09.52
+1
Perfektno oblično , kakšno delo, torej opravljajo. Napihovanje in hvalisanje pred kamerami ni nogomet. Vse kar pa opravljajo v zvezi z nogometom , pa je delo čistih amaterje na vaških nogometnih igriščih.
RUBEŽ
11. 05. 2018 19.25
-5
Kost za glodanje novinarje. In komentatorjev na spletnih portalih. Milanič osvoji naslov državnih prvakov, nato pa naj nastavijo nekega mladega, ambicioznega. Po moje bi bil idealen Rožman.
tedoVV2HCmedo
11. 05. 2018 19.29
-3
Naj nabavijo Enriqueja! Zakaj se pri nas igralce, trenerje in šefe nabavlja samo na terenu Jugoslavije?????
lusma00
12. 05. 2018 09.57
-2
Hahahaha ti si pa res optimist...mislim da Rozman ni tok neumen da bi šel v mb....V vsakem primeru si zasluži bistveno boljši klub kot pa vaše društvo
24tur
12. 05. 2018 21.44
+1
Mungos2
11. 05. 2018 16.22
-4
Sedaj lahko tudi govoriš !
šmajser1
11. 05. 2018 17.40
+4
degenos
11. 05. 2018 16.15
-6
hehehehehe..milaNIČ NE BO !!
penintheass
11. 05. 2018 16.13
+13
En drugemu mocno scitijo hrbet. V dobrem in slabem. Vsaj to jim je treba priznat!
Camil
11. 05. 2018 15.19
-5
Ti si tisti ko se mu je nesreca zgodila te ni izucilo spet provociras
tincoop
11. 05. 2018 16.00
+4
Mlad si se ti ves, drugace ne bi takih neumnosti pisal tukaj. Taki novinarji si zdaj izmislujejo zgodbe o nasem ribicu, prej o vasi mandarini itd...
franjoz
12. 05. 2018 13.03