Prva liga Telekom Slovenije

Mitja Viler pred večnim derbijem za 24UR: Poznamo se do obisti, skrivnosti ni

Maribor, 16. 05. 2018 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K., Tadej Vidrih
Komentarji
2

Sobotni obračun Maribora in Olimpije v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije bi lahko tehtnico morda že usodno nagnil na stran Štajercev ali Ljubljančanov, morebiten remi pa bi še dodatno podaljšal napetost pred zadnjima krogoma. Branilec državnih prvakov Mitja Viler je v pogovoru s Tadejem Vidrihom napovedal, da vijoličasti ne bodo brezglavo napadli.

Več videovsebin
  • Pogovor z Mitjo Vilerjem pred večnim derbijem
    01:00
    Pogovor z Mitjo Vilerjem pred večnim derbijem
  • Iz 24UR: Vijoličasti si v Ljudskem vrtu želijo zmage
    01:52
    Iz 24UR: Vijoličasti si v Ljudskem vrtu želijo zmage
Enega najtežje pričakovanih večjih derbijev, ki bi bržkone lahko odločal tudi o naslovu državnega prvaka, si boste lahko v soboto od 20. ure naprej ogledali samo na Kanalu A!

Ljudski vrt, Maribor. Dobre tri dni pred večnim derbijem z Olimpijo se je naš Tadej Vidrih pogovarjal z branilcem vijoličastih Mitjo Vilerjem, ki je v četi Darka Milaniča med najizkušenejšimi, ko gre za obračune z velikim tekmecem iz Ljubljane. Viler in soigralci se v derbi malce nepričakovano podajajo s točko prednosti in zavedanjem, da veliko skrivnosti med obema taboroma ni.

"Dolg, ta teden je res dolg, ampak dobro ... Po eni strani nam je dobro delo, da smo si malo odpočili, en dan smo imeli več prosto. Včeraj smo začeli pripravo na derbi, danes nadaljujemo. Tako da počasi bomo dobili že nekaj več informacij, ampak saj se poznamo do obisti, vsi se gledamo med sabo, tako da nekih skrivnosti ni," je za 24UR povedal Viler.

Mitja Viler in soigralci že težko odštevajo do sobotnega spektakla pod Kalvarijo.
Mitja Viler in soigralci že težko odštevajo do sobotnega spektakla pod Kalvarijo. FOTO: Damjan Žibert

Lahko bomo začeli dobro, lahko malce slabše ...
Dejstvo, da je Olimpija minuli konec tedna presenetljivo brez golov remizirala z zadnjim Ankaranom, je Mariborčanom omogočilo, da bi se v Ljudskem vrtu veliko lažje zadovoljili tudi z remijem. Viler si želi, da bi Štajerci izkoristili vsako priložnost, nikakor pa ne, da bi brezglavo napadli.

"Gotovo smo imeli nek plan, da bi morali v tem derbiju iti na zmago," dodaja Viler. "Zdaj imamo točko prednosti, a moje mnenje je, da moraš še vedno igrati na zmago, a ne brezglavo. Če se boš avtomatsko potegnil nazaj, lahko dobiš gol, potem pa bo vse padlo v vodo. Tako da je treba odigrati eno normalno tekmo, tekma sama oziroma dogodki na terenu pa bodo pokazali, kam se bo tekma odpeljala. Lahko bomo začeli dobro, lahko malo slabše ... Tako da bo treba izkoristiti vsako priložnost, vemo pa, če pogledaš malo statistiko zadnjih derbijev, da je golov zelo malo."

Več pa v sredini informativni oddaji 24UR.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Športna aplikacija 24ur.com je že na voljo!
Športna aplikacija 24ur.com je že na voljo! FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

franjoz
16. 05. 2018 15.14
+3
Viler samo tvojo rit boš moral hitreje premikati:Zadnje cajte malo zabušavaš!