Prva liga Telekom Slovenije

Domžalska zaušnica Olimpiji, Mura z zmago še kako 'živa'

Murska Sobota, 05. 05. 2021 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
9

Nogometaši Mure so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:1). Četa trenerja Anteja Šimundže tako ostaja v boju za naslov prvaka, za drugouvrščenim Mariborom Mura zaostaja le za točko, za vodilno Olimpijo, ki je tokrat klonila v Domžalah z 0:2, pa tri.

Ante Šimundža (levo) bi lahko z Muro spisal nogometno pravljico, saj njegova četa v spomladanskem delu igra odlično.
Ante Šimundža (levo) bi lahko z Muro spisal nogometno pravljico, saj njegova četa v spomladanskem delu igra odlično. FOTO: Damjan Žibert

Ekipi sta bili v prve pol ure kar previdni, nekaj več obetavnih poskusov so pokazali Koprčani, ki pa tako kot na drugi strani Sobočani niso ogrozili tekmečevega vratarja. V 42. minuti pa so bili domači blizu vodstvu, saj je Luka Bobičanec streljal z 20 metrov, žoga pa je oplazila prečko.

Je bil pa na drugi strani nato natančnejši prvi strelec lige Nardin Mulahusejnović, ki je - sicer obkrožen z neodločnimi branilci - prišel do strela z desne strani v kazenskem prostoru in žogo z diagonalnim strelom poslal mimo Matka Obradovića za 1:0 in svoj 13. gol sezone.

Statistika tekme Mura - Koper (2:1)
Statistika tekme Mura - Koper (2:1) FOTO: Sofascore.com

Ivica Guberac je bil prvi, ki je zagrozil v drugem polčasu, potem ko je v 48. minuti malce z desne streljal ob bližnji vratnici, vendar je bil Obradović pripravljen. V koprskem kazenskem prostoru je bilo nekoliko bolj vroče v 56. minuti, a po kotu ni prišlo do pravega zaključnega strela oziroma je Stefan Stevanović pravočasno razčistil nevarnost.

Tri minute pozneje je Mulahusejnović z nenatančnim strelom končal novo koprsko akcijo, v 63. minuti pa so domači izenačili, Bobičanec je izvrstno podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je neoviran z glavo zadel Staniša Mandić.

Takoj zatem se je na drugi strani Matej Palčič namesto za strel iz bližine odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, v 71. je moral znova posredovati Murin vratar po strelu z glavo, pozneje je dvakrat neuspešno streljal še Bobičanec, v 87. minuti pa je Tomi Horvat zadel za zmago domačih, potem ko je močno sprožil z dobrih 20 metrov.

Domžalska zaušnica vodilni Olimpiji
Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:0 (2:0). Domžalčani so niz neporaženosti v ligi podaljšali na pet tekem, na domači zelenici pa ne poznajo poraza že od konca novembra. Z zmago proti tekmecu iz soseščine in vodilni ekipi prvenstva so trenerju Dejanu Djuranoviću podarili lepo darilo za 53. rojstni dan.

Statistika tekme Domžale - Olimpija
Statistika tekme Domžale - Olimpija FOTO: Sofascore.com

Na drugi strani so Ljubljančani še tretjo tekmo zapovrstjo brez zmage, kar ni najboljša popotnica za prihajajoči večni derbi z Mariborom. Ta na lestvici zaostaja zgolj dve točki, Mura tri, Domžale pa sedem. Domžalčani, ki so med vsemi prvoligaši v najboljši formi v zadnjem času, so svoj del repertoarja ponudili tudi v prvem polčasu proti vodilni Olimpiji. Ta je sicer prva zagrozila v 10. minuti, ko je Nino Pungaršek od daleč žogo poslal malo čez gol, toda domači nogometaši so dvakrat zatresli mrežo tekmeca.

V 29. minuti je Slobodan Vuk v kazenskem prostoru prišel do strela, žogo je slabo brcnil, a je ta vseeno zadela Vitalijsa Maksimenka, spremenila smer in presenetila Žigo Freliha za 1:0. V 38. minuti pa je prednost podvojil Arnel Jakupović, ki je z glavo unovčil podajo Svena Šoštariča Kariča z leve strani.

Malce pred koncem polčasa pa je pri Domžalah s prostega strela poskusil še Senijad Ibričić, a je bil za malo zgrešil cilj. Ljubljančani pa so ob tem imeli še več skrbi, sprožila niti niti enega strela v okvir vrat, za nameček pa je moral Goran Stanković že v prvem polčasu zamenjati poškodovana Antonia Delameo Mlinarja in Matica Finka.

Domžale v spomladanskem delu igrajo odlično.
Domžale v spomladanskem delu igrajo odlično. FOTO: Damjan Žibert

V 48. minuti so imeli gostje lepo priložnost za zmanjšanje zaostanka, a je Andres Vombergar pred golom slabo zadel žogo, tako da je ta zletela mimo vrat. Natančneje je meril Eric Boakye v 54. minuti, a je bil strel z glavo prešibak. V 60. minuti je Jakupović poskusil s strelom od daleč, toda Frelih v ljubljanskih vratih tudi ni imel veliko dela. Ga je imel pa več Ajdin Mulalić v 69. minuti, ko je dobro posredoval po Boakyejevem strelu z 20 metrov. V 85. minuti so zagrozili Domžalčani prek Daria Kolobarića in nato še Benjamina Markuša, prvič je dobro posredoval Frelih, drugič pa ljubljanski branilci, tako da je ostalo pri 2:0. Tako je bilo tudi po poskusu Damjana Vukliševića z glavo v sodniškem dodatku, spet je bil na mestu Frelih.

PLTS, 32. krog:
Mura - Koper 2:1 (0:1)
Mandić 63., Horvat 87.; Mulahusejnović 44.

Domžale - Olimpija 2:0 (2:0)
Maksimenko 29./ag., Jakupović 38. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOLFORUNO
05. 05. 2021 21.34
+0
burek olimpija z vijolamin skp za 4 ligo drašiči vzhod
odbojka77
05. 05. 2021 21.13
+1
Zanimivo kako krizo so lani imeli nogometaši Domžal...letos pa bistveno drugače
rcarlos
05. 05. 2021 21.56
+2
TEHNOVED
05. 05. 2021 21.02
+3
Domžale po Mariboru vzele skalp še Olimpiji!
šmajser1
05. 05. 2021 20.22
-1
Upam, da bo Mura prvak...!
OlalaKokoĐambo
05. 05. 2021 19.51
+3
Sem Zabar....Antiviola....Ampak moja Olimpija si trenutno ! ne zasluzi biti prvak... Ampak zal je vse v rokah mafie in stav ter dobicka "nelegalnega".... Tako da se ne splaca vec vztrajat...Nas sovraznik je slab , tudi Mb ni vreden vec spostovanja ker je tudi on v kremljih mafie....Zal...je pa res da nam spomine nihce ne more vzeti.....Uefa Fifa MAFIA
motorist_mb
05. 05. 2021 19.35
+9
Mura bi morala bit prvak 😁
Slovenska_mularija
05. 05. 2021 19.35
+19
Sem mislo da je Mb včeraj slabo igral, pol pa sem danes vido Olimpijo....
Realni
05. 05. 2021 19.31
+2
En klub ena čast. Zdaj, ko so se mi jetra začela obnavljat, Rožman pazi.
fedr?k
05. 05. 2021 17.58
+7
Bravo Mura ter Domžale ki tudi že visoko vodijo. Prvenstvo bo zanimivo do konca.