Prva liga Telekom Slovenije

Skoraj pozabljeni Vombergar še naprej blesti: Moram se zahvaliti Kronavetru

Ljubljana, 24. 09. 2018 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Štiri gole in dve asistenci, to je izkupiček argentinskega Slovenca Andresa Vombergarja na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah. Vombergar, ki je bil na začetku sezone skoraj povsem pozabljen in na stranskem tiru, je našel pravo strelsko formo, na tekmi z Aluminijem je prvič dresu Olimpije dosegel dva gola. Je tudi prvi strelec aktualnih državnih prvakov.

Andres Vombergar je zabil že štiri gole v prvenstvu. In to na zadnjih štirih tekmah. Ob tem ima še dve asistenci.
Andres Vombergar je zabil že štiri gole v prvenstvu. In to na zadnjih štirih tekmah. Ob tem ima še dve asistenci. FOTO: Miro Majcen
"Najprej se moram zahvaliti Roku Kronavetru, ki mi je prepustil izvedbo enajstmetrovke in s tem pokazal, da verjame vame. Nisem razmišljal, vedel sem, kam želim poslati žogo, in vesel sem, da mi je to uspelo," je za uradno spletno stran kluba dejal Andres Vombergar in dodal: "Prvi polčas je bil z naše strani nekoliko slabši, zato je bilo pomembno, da smo drugega začeli konkretno. Hitro smo zadeli kar trikrat in s tem odločili tekmo. Vesel sem, da sem pomagal z dvema goloma."

Ljubljančani so prišli do nove, četrte zaporedne zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na štiri točke.
Ljubljančani so prišli do nove, četrte zaporedne zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na štiri točke. FOTO: Damjan Žibert
Zdaj ima na svojem računu štiri, kar je toliko, kot jih je dosegel v celotni lanski sezoni, in tu se ne namerava ustaviti."Čakata nas še dve domači tekmi in upam, da bom nadaljeval v dobrem slogu. So pa zmage in dobra igra Olimpije bolj pomembne," skromno dodaja Andres Vombergar.

Zmaji polepšali nedeljsko popoldne otrokom iz Gaze
Na prvenstveni tekmi med Olimpijo in Aluminijem, na kateri so zmaji prepričljivo zmagali, so imeli dodatno navijaško podporo, na katero so v ljubljanskem taboru posebej ponosni. Gre za skupino palestinskih otrok iz Gaze starih od 9 – 17 let, ki so bili poškodovani v vojni, v Slovenijo pa so prišli na pobudo nekdanjega predsednika Danila Turka v sklopu humanitarnega projekta "Rehabilitacija otrok, žrtev vojne v Gazi". Osrednji del rehabilitacijskega programa poteka na inštitutu URI Soča, kjer bodo otroci za svoje poškodbe dobili primerne proteze. Za večino njih je bivanje v Sloveniji tudi prvi stik s svetom, kjer vojne grozote niso sestavni del vsakdanjega življenja.

Otroci iz Gaze, na sliki v družbi predsednika Milana Mandarića, v Stožicah na tekmi Olimpije.
Otroci iz Gaze, na sliki v družbi predsednika Milana Mandarića, v Stožicah na tekmi Olimpije. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

V popoldanskem času in med vikendi si skupina prostovoljcev prizadeva, da bi otrokom prosti čas polepšala s številnimi aktivnostmi, izleti in dogodki. V skupini so večinoma fantje, ki so tudi zagnani spremljevalci nogometa, zato jim je, kot piše na uradni klubski spletni strani, povabilo predsednika Milana Mandarića na ogled tekme med Olimpijo in Aluminijem narisalo nasmeške na obrazih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
24. 09. 2018 17.23
+1
vombi je zakon …!!!
degenos
24. 09. 2018 17.19
-6
tut penal za aluminij je bil napačna odločitev ...ane modeli !
degenos
24. 09. 2018 17.04
-5
olimpija suvereno sesula aluminij …..tle ni dileme !! sodniki šenkali penal aluminiju ….sporna odločitev ,,ane modeli !!
mpk2
24. 09. 2018 15.32
-4
Prvo se moreš zahvalit sodniku (kot na vsaki tekmi), šele nato Kronavetru!
ivan.z Doba
24. 09. 2018 15.17
-1
Olimpija se počasi prebija na vrh lestvice, kamor tudi sodi!
Mungos2
24. 09. 2018 15.16
+19
NkBežigrad05 ima nove navijače in navijačici.Sicer pa, lepa gesta.