Prva liga Telekom Slovenije

Vijoličasto slavje v Krškem, Maribor še utrdil položaj na vrhu

Krško, 15. 09. 2018 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora so v 8. krogu slovenskega prvenstva gostovali v Krškem. Vijoličasti so si z zadetkoma Jana Mlakarja in Dina Hotića zagotovili nove tri točke ter tako še utrdili svoje mesto na vrhu lestvice, kjer kraljujejo z dvajsetimi točkami (2:0).

Po reprezentančnem premoru so slovenski prvoligaši spet stopili na prvenstvene zelenice. Mariborčani so tako v 8. krogu PLTS gostovali v Krškem, zaradi poškodb pa Darko Milanič ni mogel računati na Marcosa Tavaresa, Martina Milca, Martina Kramariča in Denisa Klinarja

Mariborčani so z novo zmago še utrdili svoje mesto na vrhu PLTS.
Mariborčani so z novo zmago še utrdili svoje mesto na vrhu PLTS. FOTO: Damjan Žibert
Kljub temu so bili vijoličasti nevarni že v samem začetku tekme. Že v 4. minuti so se približali vratom domačih in po predložku Amrija Derviševića je do poskusa z glavo prišel Jan Mlakar, ki pa iz težkega položaja ni bil dovolj natančen. Tri minute kasneje so Mariborčani spet krenili proti vratom Marka Zalokarja. Po spretni akciji Aleksa Pihlerja in Blaža Vrhovca po desni strani, se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, kjer je stal Mitja Viler, ki je sprožil silovit udarec proti desnemu kotu, a Zalokar je bil na pravem mestu in strel odbil. 

Po začetnem pritisku Maribora so do prvih priložnosti prišli tudi Krčani. Jasmin Handanović se je prvič znašel na preizkušnji v 18. minuti, ko je po siloviti akciji do strel prišel Marco da Silva, gostujoči čuvaj mreže pa je uspel ukrotiti žogo. Mariborčani so se odzvali s protinapadom, Mlakar je zaposlil Dareta Vršiča, ki ni uspel dobro zadeti žoge.

Jan Mlakar je prvi zatresel mrežo Marka Zalokarja.
Jan Mlakar je prvi zatresel mrežo Marka Zalokarja. FOTO: Damjan Žibert

Milaničevi varovanci so bili skozi ves polčas podjetnejši in si proti koncu zagotovili dve novi priložnosti, prvo je po podaji Luke Zahovića zapravil Viler, v drugi pa je strel Derviševića s prostega strela romal mimo domačih vrat. 

V drugem polčasu so vijoličasti prestavili v višjo prestavo. To se jim je izplačalo v 56. minuti, ko se je med strelce vpisal Mlakar. Akcijo je z izbijanjem začel Saša Ivković, Zahovič pa je po hitrem odzivu žogo poslal Mlakarju, ki je ušel branilcem, obšel vratarja in zatresel prazno mrežo. Tri minute kasneje so se Mariborčani veselili novega zadetka. Po protinapadu, pod katerega ta se podpisala Zahović in Mlakar je žoga prišla do Hotića, ki je z glavo še povišal vodstvo gostov. Kljub premoči Maribora, v 78. minuti je po dveh rumenih kartonih zelenico moral zapustiti Luka Ejup, pa gostje terenske prednosti niso uspeli pretvoriti v zadetek in ostalo je pri 2:0.

Izid:

Krško - Maribor 0:2 (0:0)
Mlakar 56., Hotić 59.

Krško: Zalokar, Kulinitš, Brekalo, Ejup, Štefulj, Zakrajšek, Kovačič, Da Silva, Hing-Glover, Srečković, Vekić. Klop: Frelih, Ristovski, Mandić, Sokler, Volaš, Vukušić, Kuntarič

NK Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec, Vršič, Hotić, Mlakar, Zahović. Klop: Cotman, Rajčević, Uskoković, Cretu, Bajde, Felipe Santos, Mešanović

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

najram
16. 09. 2018 10.51
+8
maribor šampion
degenos
16. 09. 2018 09.42
-22
mura je najbl bedn klub ….sama revščna !! hehe
murate
16. 09. 2018 21.58
+1
degenos
16. 09. 2018 07.09
-28
beda od nogometa .trotki spet s pomočjo sodnika !! ni več petard ..kriza v igri ¨!! hehehe
degenos
16. 09. 2018 08.14
-13
lupito
16. 09. 2018 09.12
+6
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gogi_
16. 09. 2018 07.04
+6
Bravo ,samo tako naprej. Brez tavaresa je maribor gkedljiv in uspesen,kombinatoren.