Nogomet

Olimpija boljša od Mure, Maribor do (srečne) zmage v Šiški

Ljubljana, 21. 11. 2020 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.J., A.V., STA
Komentarji
24

Slovenski podprvaki iz Maribora so v dvanajstem krogu slovenskega nogometnega prvenstva gostovali v prestolnici in tesno premagali domači Bravo. Ljubljančani so povedli, a je vijoličastim uspel rezultatski zasuk za končno zmago z 2:1. Nogometaši Olimpije pa so v derbiju kroga gostovali pri Muri na Fazaneriji in dosegli pomembno zmago z 1:0. Edini zadetek na srečanju je dosegel Andres Vombergar. V večerni tekmi sta se v primorskem derbiju Koper in Gorica razšla brez zmagovalca (1:1).

Nogometaši Maribora, ki so za dlje časa izgubili tako Nemanjo Mitrovića (poškodba) kot Martina Milca (kršitev protidopinških pravil), so prišli do tretje zaporedne zmage in se zadržali na vrhu prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Bravo, ki je zadnje minute igral z igralcem več, še na peti tekmi zapovrstjo ostal brez zmage, čeprav je imel 17 strelov, a večina od teh je bila precej nenatančna. V prvem polčasu je bil v celoti gledano Maribor za malenkost boljši, čeprav sta imeli obe ekipi svoja konkretnejša obdobja. Povedli pa so domači, in sicer v 12. minuti, ko je Almin Kurtović s prostega strela podal v kazenski prostor, David Brekalo pa je z glavo žogo vrnil do Roka Maherja, ki je streljal z glavo. Ažbe Jug je žogo odbil, toda le do Mustafe Nukića, ki jo je nato iz bližine pospravil v mrežo. Šest minut pozneje so Štajerci izenačili. Najprej je v kazenskem prostoru streljal Špiro Peričić, Igor Vekić je strel obranil, nato je še enkrat posredoval po poskusu Roka Kronavetra, žogo je nato pred golovo črto za trenutek še zadržal tudi Kurtović, a jo je na koncu Rudi Požeg Vancaš zbezal v mrežo za 1:1. Domači so sicer v prvem polčasu imeli še eno lepo priložnost, ko je Martin Kramarič z ugodnega položaja iz bližine zgrešil cilj, kmalu zatem je na drugi strani Žan Kolmanič poslal lepo podajo z leve strani v osrčje kazenskega prostora Brava, tam pa je Jan Mlakar s strelom z glavo poskrbel za vodstvo gostov.

V drugem polčasu je bilo uvodoma manj razburjenja – z izjemo strela Požega Vancaša ni bilo posebej nevarno pred enimi ali drugimi vrati. Domači so imeli na voljo kar nekaj prekinitev, a tudi iz teh jim ni uspelo ogroziti vratarja Juga. V 73. minuti pa je od daleč na drugi strani streljal Alexandru Cretu, Vekić pa je z nekaj težavami ukrotil žogo. V 81. minuti je do novega strela prišel Nukić, Jug pa je bil na mestu. Minuto zatem so Štajerci ostali brez Blaža Vrhovca, ki je zaradi prekrška nad Ogrincem prejel svoj drugi rumeni karton in moral predčasno iz igre. Kljub temu je v 84. minuti pri Mariboru znova streljal Mlakar, a žogo iz kazenskega prostora poslal malo mimo vrat. Nino Žugelj je bil nato nenatančen pri Bravu, ki je sicer poskušal prebiti obrambo gostov, toda ni šlo, tako da je ostal praznih rok. Že v peti minuti sodniškega dodatka bi lahko Jan Repas še potrdil zmago gostov, vendar je bil njegov strel le malce premalo natančen.

Jan Mlakar je odloči tekmo v Šiški.
Jan Mlakar je odloči tekmo v Šiški. FOTO: Damjan Žibert

Olimpija z zadetkom Vombergarja do pomembnih točk v Murski Soboti 
Ljubljanski nogometaši so se z bržčas svojo najboljšo predstavo sezone in s šesto zmago približali vodilnemu Mariboru na točko. Četrto slavje na zadnjih šestih tekmah je zeleno-belim zagotovil Andres Vombergar, ki je zadel ob koncu prvega polčasa derbija z Muro. Ta je doživela tretji poraz in zdaj za dve točki zaostaja za Olimpijo ter tri za Mariborom. Mura je sicer še tretjo zaporedno tekmo ostala brez zmage.

Ljubljančani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije. Pritisnili so od prve minute, med drugim je v sedmi minuti moral Matko Obradović prvič posredovati, ko je streljal Luka Marin. Znova je bil Murin vratar na preizkušnji v 19. minuti, ko je sam predenj malce z leve strani prišel Đorđe Ivanović, a streljal točno vanj. Obradović se je dvakrat izkazal tudi v 34. minuti, ko sta zapovrstjo poskusila Andres Vombergar in debitant v ljubljanskem dresu Mario Kvesić.

Je pa čuvaj mreže pri črno-belih moral po žogo v mrežo v 45. minuti. takrat so gosti izigrali domačo obrambo. Najprej je Mihail Caimacov podal za hrbet domače obrambe do Marina, ta pa je z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, kamor je vtekal Vombergar. Ta je žogo iz bližine poslal pod prečko za 1:0.

Uvod drugega dela ni bil tako razburljiv, Mura je poskušala vse, da bi izid izenačila, a je ljubljanska ekipa dobro opravljala svoje delo tudi v obrambi. V 74. minuti je do prostega strela prišel Luka Bobičanec, a Žiga Frelih z njim ni imel veliko dela. Ljubljanski vratar je ustavil tudi strela Nina Kouterja v 83. minuti, v 85. minuti so domači malce po sreči zatresli tudi prečko, pritisk pa se jim vse do konca ni obrestoval.

Primorski derbi brez zmagovalca
Koprčani so bili pred primorskim obračunom z Gorico šest tekem brez poraza in v nizu treh zmag. Tokrat pa so pogrešali lažje poškodovanega, izkušenega Dareta Vršiča, kar se je predvsem v prvem polčasu poznalo pri njihovi kreativnosti. Po nekaj menjavah so Koprčani prevladovali v drugem delu ter izenačili z bele točke. Hkrati so preprečili Novogoričanom prvo zmago v gosteh v tej sezoni. Koper je sicer na lestvici tretji, Gorica pa predzadnja.

Koprčani in Novogoričani so v prvem polčasu pokazali bolj ali manj enakovredno igro, dolgo pa ni bilo posebej razburljivih dogodkov. V enajsti minuti je sicer Johan Nkama pred golovo črto po koprskem kotu izbil žogo, Nardin Mulahusejnović pa je v 31. žogo malce z leve poslal mimo gola. V 37. minuti pa je novogoriška ekipa, ki se ni prišla le branit na Bonifiko, povedla, potem ko je Matic Paljk žogo natančno podal z leve strani v kazenski prostor, Semir Smajlagić pa je z glavo ugnal Ivana Vargića. V 41. minuti je Mulahusejnović na drugi strani poskusil še enkrat, a je bil na mestu Uroš Likar.

V drugem polčasu uvodoma ni bilo posebej razburljivo, domačo igro je malce predramil vstop Claudia Spinellija, ki je v 63. minuti tudi poskusil s strelom, a ni resno ogrozil goriškega vratarja. So pa domači izenačili v 75. minuti, ko je enajstmetrovko - ob Aleksandru Bjelici je v kazenskem prostoru padel Žan Žužek - unovčil Mulahusejnović za svoj šesti gol sezone, s katerim je prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

V 80. minuti je isti igralec poskusil še z glavo, toda nenatančno. Miran Srebrnič je v končnici tekme v igro poslal še dodatne sveže moči za napadalne naloge, vendar si niso priigrali česa več kot nekaj slabših poskusov niso priigrali, izjema je bil Spinellijev poskus z glavo v sodniškem dodatku, a žogo poslal mimo vratnice.

Slovensko državno prvenstvo, 12. krog, izidi:
Bravo – Maribor 1:2 (1:2)
Nukić 12.; Požeg Vancaš 18., Mlakar 42.
RK: Vrhovec 85.

Mura - Olimpija Ljubljana 0:1 (0:1)
Vombergar 45.

Koper - Gorica 1:1 (0:1)
Mulahusejnović 75.; Smajlagić 37.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bilabonga
23. 11. 2020 19.47
Kakšen naslov?! Zmaga Olimpija je bila veliko bolj "srečna" kot mariborska... 😉
RUBEŽ
22. 11. 2020 19.52
+2
Zakaj srečna zmaga Violic, Lolimpija pa kao z levo roko. Bodite malo bolj objektivni. Aja, govorimo o Lolimpiji. No, potem je vse jasno.
Rudar
22. 11. 2020 10.07
+1
Izmišljen penal za Koper.
Optimisty
21. 11. 2020 19.40
+3
bravo olimpija to je prava borba na igrišču...lahko bi dali sicer 5 golov več..skoda za zapravljene 100% priložnosti....liga je zanimiva vsi so blizu in tudi to je odlično
Maister1
21. 11. 2020 19.22
+5
Pa kakšna sreča-normalna tekma bluziči
AS1983
21. 11. 2020 19.05
+6
v letošnji sezoni pri Mariboru pade največ golov, medtem ko Olimpija igra kot kaže sam na rezultat z malo goli
japlov
21. 11. 2020 20.23
+2
Človek bi mislil, da je Camoranesi pri Olimpiji in ne pri Mariboru. Glede na to, da Olimpija igra bolj italijansko igro :)
gogi_
21. 11. 2020 18.06
-1
smajsi dr.sankluzer,tvoj tavares se je lepo poredil,odkar ne igra celih tekem ali sploh ne igra ,takrat igra maribora tece in prihajajo zmage. tvoj ostareli tava po igriscu,zapravi ogromno zicerjev in je glavni krivec za neuvrstitev v lansko ligo prvakov in za neosvojen naslov lani. Nikoli ni bil dodana vrednost ,imel je sreco da je igral v casih slo lige ko ni bilo prave konkurence in da je imel vedno odlicne soigralce ki so mu servirali zicerje. Poglej statistiko zadnjih 5 sezon,14 % izkoristek strelov iz 100% priloznosti. Realnost ga je povozila ne samo dohitela,cas je za slovo iz prve ekipe.
gogi_
21. 11. 2020 19.36
-1
povej kam pridem pa ti lahko lepo povem,ce si ne priznas poglej stevilke ki govorijo zase. Nikoli ni bil tarca evropskih klubov za razliko od mnogih ki so iz mb odsli v Evropo. tava je ostal prvi na vasi ker ni imel ne moznosti ne poguma da bi sel v kaksen pravi klub. Varno je ostal tam kjer ga imate radi,kar je lepo od navijacev. Ne vem zakaj se razburjas in s tvojo primitivnostjo “ ce si upam “ kazes svojo ozko usmerjenost. Vsak ima pravico do svojega mnenja,nikogar nisem zalil,navajam le dejstva. Ocitno nisi poznavalec nogometa ,po pisanju sodec imas vedno le ti prav in ti dam se jaz prav . tava pises z malo ker ga imas za malega ,toliko o tvoji legendi,sin ni vreden 1. Lige,In poglej si zadnjo tekmo lanskih kvalifikacij za Euroligo pa bos razumel o cem govorim. Clovek ne zdrzi 7 startov s 40 m sprintom,leta so naredila svoje. Ni bil slab za mb ,za Evropo nezanimiv. Ko pridem nazaj v Evropo pa greva lahko na pivo na Prusnikovo.
andrejbrezovica
21. 11. 2020 17.40
-15
Ali bodo Mariboru vzeli vse zmage, kjer je igral Milec? Bilo bi pošteno, saj so do njih prišli z uporabo dopinga.
James Smith
21. 11. 2020 17.47
+17
kajte?eš
21. 11. 2020 17.49
+10
preberi raje kakšen doping je bil..od zdravil torej niti sam ni vedel, še dohtarji ne..
andrejbrezovica
21. 11. 2020 17.51
-7
japlov
21. 11. 2020 20.24
+2
Lani ali predlani je eden od igralcev Domžal(mislim, da Bizjak) bil prav tako dopingiran. Odvzem točk ni bilo, zato ne vem, zakaj bi bil postopek drugačen sedaj.
smajser1
21. 11. 2020 17.28
+2
Ko gledam slk fuzbal mi ze pocasi gre ba kozlanje...se mi zdi, da je par let bazaj bil boljsi fuzbal...expert gogi, da je ta pirava zmaga proti povprecni ekipi brava vredna kot 1 cent na plocniku, ti bo kar hitro jasno, pa spilajo mladi( jar podpiram), a ni dovolj kvalitete in znanja v njih....dr. Tava jih lahko sola...
gogi_
21. 11. 2020 16.58
+3
Cim ne igra od smajseraK partner maribor zmaguje. Bravo,pocasi bodo zaceli igrati mladi namesto pocasnih in okroglih. Na igriscu mora biti okrogla le zoga ,ne igralci.
XigoR_
21. 11. 2020 16.55
+5
Z garanjem in znanjem bi bil bolj primeren naslov.
macek_garfield
21. 11. 2020 16.54
+7
novinarcek, ki je spisal ta clanek je ziher navijac lolimpije, pa to
andrejbrezovica
21. 11. 2020 17.50
-9
Ni vsak, ki mu preseda mariborska bahavost navijač Olimpije. Eni navijajo za Olimpijo, eni za Maribor. Jaz navijam za Maribor, da bi bil čim slabši. Saj vseeno kdo ga premaga, samo da ga. S tem dopingom so pa itak pokazali, da ne zmagujejo na pošten način. Saj to se je videlo že večkrat, ko so tekme trajale tako dolgo, dokler ni Maribor zadel.
orcus
21. 11. 2020 18.04
+11
Pravi sportni duh!! Navijas, da je nekdo slab ne za nekoga, da je dober. Malo patolosko je to, ves!
Thomasb
21. 11. 2020 16.46
-1
vijolice so bile zelo slabe
Viejo cabron
21. 11. 2020 17.18
+10
Thomasb
22. 11. 2020 09.13
+2
za bojši jutri
21. 11. 2020 15.55
+14
Reče se srčne zmage in ne srečne