Nogomet

Razigrana Olimpija s šestimi goli povsem povozila Koper, poraz Mure in novo upanje za Novogoričane

Ljubljana, 21. 04. 2021 21.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
M.G., M.J., STA
Komentarji
15

Nogometaši Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Koper s 6:2 (3:1). Zmaji so tako izkoristili kiks Maribora in imajo zdaj pred vijoličastimi že udobnih sedem točk prednosti. Mura je v prvi sredini tekmi izgubila v Sežani, tamkajšnji tabor se je veselil zmage s 3:1. Novogoričani po zmagi nad Bravom (3:2) ostajajo živi v boju za obstanek.

Nogometaši Olimpije so zabeležili pomembno in prepričljivo zmago, z njo so prednost na prvenstveni razpredelnici pred drugouvrščenim Mariborom povišali na sedem točk. Na svojem stadionu so pokazali všečno ter učinkovito predstavo. Čeprav so se hitro znašli v zaostanku, so prav tako hitro poskrbeli za preobrat. Tako so že na 15. zaporedni tekmi ostali nepremagani, zadnjič so izgubili 29. novembra proti Domžalam.

Trener Olimpije Goran Stanković
Trener Olimpije Goran Stanković FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Ljubljančani so tekmo odprli s pravo ofenzivo, ki pa ni obrodila sadov. Prav nasprotno, tekmec je bil prvi, ki je dosegel gol. To je iz prostega strela uspelo Mateju Palčiču, ki se lahko za to zahvali tudi Urošu Korunu, ki se je umaknil v živem zidu.

Toda Olimpije to ni zmedlo. Nadaljevala je s pritiskom, kar se ji je hitro obrestovalo, potrebovala je le 14 minut, da je sama prišla v prednost, oba gola pa je dosegla iz prekinitve. Najprej je v 12. minuti Timi Max Elšnik izvedel prosti strel z desne strani, pred Andresom Vombergarjem in vratarjem Davidom Adamom pa je nespretno posredoval Žan Žužek in dosegel avtogol, nato pa je po kotu na 2:1 z glavo povišal Antonio Delamea Mlinar.

Po veliko dogajanja v prvem dela je bil drugi mirnejši. Rahlo pobudo so prevzeli Koprčani, bili nekajkrat nevarni, najlepšo priložnost pa je v 30. minuti zapravil Nardin Mulahusejnović, izkazal se je vratar Žiga Frelih. Kazen za to je prišla v zadnji minuti prvega dela, ko se je po akciji na levi strani priložnost ponudila najprej Michaelu Pavloviću, ki je slabo sprejel žogo, omogočil Adamu, da mu je s padcem pod noge strel ubranil. Koprski vratar se je v nadaljevanju akcije izkazal tudi po strelu Radivoja Bosića, v tretjem poskusu pa je bil brez moči. Strel Nina Pungarška je v mrežo z glavo preusmeril Darko Mišić.

Statistika tekme Olimpija - Koper
Statistika tekme Olimpija - Koper FOTO: Sofascore.com

Koprski upi so se najbrž dokončno razblinili v 59. minuti, ko je domačim spet uspel lep napad z natančnimi podajami, z leve strani je bil asistent Matic Fink, realizator akcije za 4:1 pa Bosić. Koprčani so v 77. minuti vendarle znižali zaostanek, Frelih je v kazenskem prostoru zrušil Maksa Barišića, najstrožjo kazen je natančno izvedel Dare Vršič. Toda to še ni bil končen izid, Olimpija je dosegla še dva gola, mrežo sta v 82. minuti in sodniškem dodatku dosegla Bosić in Vombergar.

Poraz Mure
V 29. krogu PLTS sta vse v Sežani pomerila domači Tabor in Mura iz Murske Sobote. Gostje so sicer povedli, domačim pa je v nadaljevanju, tudi s pomočjo igralca več na travniku, uspelo priti do popolnega rezultatskega zasuka in dragocene zmage v boju za obstanek (3:1).

Ante Šimundža je videl poraz Mure v Sežani.
Ante Šimundža je videl poraz Mure v Sežani. FOTO: 24ur.com

Nogometašem Mure je bila Sežana eno najljubših gostovanj. Na Krasu Prekmurci niso izgubili že 21 let, pred tokratno tekmo so bili neporaženi na 11 zaporednih prvenstvenih ali pokalnih tekmah. A serija se je zdaj končala, končala pa se je tudi serija Taborja, ki pred tem na domačem igrišču ni zmagal na zadnjih petih tekmah. Velik vpliv na to je imela izključitev Murinega branilca Dragana Lovrića, to se je zgodilo v tretji minuti drugega dela. Muraši, ki so pred tekmo v Sežani trikrat zapored remizirali, so se zavedali priložnosti, da se drugouvrščenemu Mariboru z zmago lahko približajo na vsega točko. Tekmo so začeli napadalno, Luka Bobičanec je zapravil prvo priložnost. Hrvat v dresu Mure je akcijo svoje ekipe zaključil tudi v 16. minuti, ko je zadel Klemna Nemaniča, toda na žalost domačih se je žoga odbila do Žana Karničnika na desno stran kazenskega prostora, ta pa je ob nespretnem posredovanju vratarja Jana Koprivca Muro popeljal v vodstvo. Sežanci so hitro odgovorili. Že pet minut pozneje so izenačili, potem ko je Aldair lepo preigraval na levi strani, poslal žogo v sredino, točno na glavo Dinu Stančiću, ki je žogo s strelom od tal poslal v mrežo. Do odmora je bila nato igra enakovredna, nekoliko nevarnejši so bili gostitelji, Antonio Azinović je v 30. minuti po kotu streljal z glavo. Nevarno v kazenskem prostoru gostov je bilo tudi deset minut pozneje, a so se domači takrat preveč zapletali in niso prišli do pravega strela.

V 48. minuti so gosti ostali brez Dragana Lovrića, ki si je zaradi prekrška prislužil drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče. Zato pa so imeli srečo s sodniško odločitvijo deset minut pozneje, ko je Stančić spet z glavo dosegel gol, a so sodniki ocenili, da je pred tem podajalcu Leonu Severju žoga ušla izven igrišča. Sever se je v 67. minuti odločil za prodor ter strel od daleč, žoga je zletela čez gol, v 73. minuti ga je posnemal Antoine Makoumbou. Sežančani so imeli ob številčni tudi terensko premoč, vendar posebej nevarni niso bili, v 79. minuti pa so vendarle prišli do vodstva. Karničnik je v kazenskem prostoru spotaknil Kristosa Rovasa, ki je le malo pred tem vstopil na igrišče, Grk pa je kar sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

To pa še ni bilo vse kar se tiče golov, domači so do konca dosegli še en gol, po kotu je bil v kazenskem prostoru spet najvišji Azinović, za razliko od svoje prve priložnosti je bil njegov strel z glavo bolj natančen.

Novogoričani do zmage v sodnikovem podaljšku
Novogoričani so v 29. krogu zabeležili peto zmago v sezoni, s tremi točkami pa so se aktualnim prvakom, predzadnjim Celjanom približali na šest točk. Bravo ostaja šesti s 36 točkami, kolikor jih imajo tudi sedmi Sežanci po današnji zmagi proti Muri (3:1). Gorica je zadnji dvoboj kroga odigrala brez Matije Široka, Bravo pa brez Mustafe Nukića. Je pa njegov soigralec v napadu Milan Tučić že v osmi minuti povedel Ljubljančane v vodstvo. Izkoristil je lepo podajo Matevža Matka in z glavo matiral Uroša Likarja. Domači so že dve minuti kasneje izenačili po podobnem razpletu akcije. Podajo Mathiasa Oyewusija je z glavo od vratnice v mrežo poslal 17-letni Tjaš Begić. Ljubljančani so imeli uvodoma več od igre, a poskusi Mitje Križana z desnico in Davida Brekala dvakrat z glavo niso pomenili nevarnosti za Likarja. Na drugi strani je Gorica poskušala od daleč, a tudi Til Mavretič in Adis Hodžić nista ogrozila Igorja Vekića v vratih Brava. Ritem igre je do polčasa padel, drugi pa se je začel z zadetkom domačih. Ti so v 50. minuti dobili enajstmetrovko, potem ko je Križan v kazenskem prostoru nerodno zrušil Lamina Colleyja. Slednji je sam prevzel odgovornost in Goričane popeljal v vodstvo.

Križan je bil četrt ure kasneje blizu, da bi se odkupil za prekršek za najstrožjo kazen, vendar je z glavo po podaji iz kota meril nekoliko previsoko. Še pred tem je v 52. minuti slabo iz bližine streljal Martin Kramarič. V 71. minuti je slabo streljal tudi Etien Velikonja na drugi strani. V 81. minuti so gosti le prišli do izenačenja, ko je z 20 metrov v spodnji desni vratarja Likarja zadel Kramarič. V 85. minuti je Vekić rešil Bravo po strelu z glavo rezervista Žana Vipotnika, tri minute kasneje pa so Ljubljančani poskusili še s prostega strela, toda Križanov strel je v kot preusmeril Likar. Bolj natančen je bil na drugi strani Vipotnik, ki je v osrčju kazenskega prostora z glavo v prvi minuti sodnikovega dodatka zadel za pomembne tri točke v boju za obstanek.

Gorica bo v 30. krogu v soboto gostovala v Kopru, Bravo pa se bo prav tako v soboto doma pomeril proti Mariboru.

Izidi, PLTS, 29. krog:                 
CB24 Tabor Sežana - Mura 3:1 (1:1)
Stančič 21., Rovas 80./11-m, Azinović 87.; Karničnik 16.

Olimpija - Koper 6:2 (3:1)
Žužek 12./ag., Delamea 23., Pungaršek 45., Bosić 59., 82., Vombergar 90+3.; Palčič 9., Vršič 77. 

Gorica - Bravo 3:2 (1:1)
Begić 10., Colley 50./11-m, Vipotnik 91.; Tučić 8., Kramarič 81.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ho Chi Joža
21. 04. 2021 20.57
+4
Olimpija se približuje ligi prvakov počasi in sigurno res so šampioni
kozmonavt123
22. 04. 2021 09.26
Olimpija igra dopadljivo, samo pot je še dolga!
no-future
21. 04. 2021 20.42
-1
Koper ima najslabšo ekipo v zgodovini kluba. Nič čudnega njihov predsednik gleda samo kako bo zaslužil 5000 eu na igralcih SIROTINJA
zabuko
21. 04. 2021 20.34
+6
V MB pa vse hujša zima, že -7 in to čez dan
turojen
21. 04. 2021 20.21
+3
Olimpija, k v super ligi..
degenos
21. 04. 2021 19.54
+6
tekač
21. 04. 2021 19.52
+3
Brez Čoriča, Ivanoviča , Petroviča, so fantje igrali poletno in navdahnjeno. Ne rabimo takih okrepitev. Že v prejšnji tekmi sem opazil,da je bil Petrovič daleč najslabši igralec. Ivanovič se trudi toda to je premalo. Čorič je mlad vendar se mi zdi prevzeten, dosegel ni pa še nič, pa tudi hrvaški in srbski igralci ne gredo skupaj pa pika...tako naprej brez sprememb, pa bo...
Ponosno na DESNO
21. 04. 2021 20.09
-1
Nekako tako ja ... trener je forsiru Ivanoviča da bi bil strelc lige, zato je soliru, bil sebičen, moril igro ....... Vomberger pa sedel ... eto, samo da ga ni je takoj steklo ...
Anticripstoned
21. 04. 2021 21.01
+0
Anticripstoned
21. 04. 2021 21.01
+0
hotchilipoper
21. 04. 2021 19.40
-1
Fuuul me zanima hahahahaha
Optimisty
21. 04. 2021 19.46
+1
glede na to da si si vzel pisat komentar te očitno zanima..dejstvo ti si pa lahko zatiskas oči
Škrnicl
21. 04. 2021 19.35
+1
Šest strelov v okvir in šest golov?!? Kaj je Koper imel vratarja?
SamoPovemMojeMnenje
21. 04. 2021 19.01
-10
rega rega kvak olimpija NE bo prvak
Optimisty
21. 04. 2021 19.07
+3