Nogomet

Neymar zbada, Gonzalez odgovarja: Smeti je treba odnesti

Lens, 14. 01. 2021 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je za finalno tekmo francoskega superpokala vrnil v postavo Paris Saint-Germaina in z enajstih metrov v zaključku dvoboja zabil zmagoviti gol za zmago nad večnim tekmecem Marseillem (2:1). To je bil prvi naslov, ki ga je v trenerski karieri osvojil novi trener Parižanov Mauricio Pochettino, tekmo pa so zaznamovali tudi vnovični spopadi Neymarja z branilcem Marseilla Alvarom Gonzalezom na in ob zelenici.

Neymar (na fotografiji desno) in Alvaro Gonzalez med tekmo v Lensu
Neymar (na fotografiji desno) in Alvaro Gonzalez med tekmo v Lensu FOTO: AP

Neymar je zacelil poškodbo gležnja, zaradi katere ni igral od sredine decembra, in prvič zaigral pod taktirko novega trenerja pri Paris Saint-Germainu Mauricia Pochettina. Argentinec je le nekaj dni po vrnitvi v pariški klub, katerega barve je nekoč branil kot branilec s kapetanskim trakom, proslavljal svojo prvo lovoriko v trenerski karieri, na katero je zaman čakal na klopi Espanyola, Southamptona in Tottenhama.

Po vodilnem zadetku Maura Icardija v prvem polčasu je Neymar tekmo odločil z enajstmetrovko v 85. minuti, potem ko je 20 minut prej zamenjal Angela Di Mario in je v kazenskem prostoru prekršek nad Icardijem storil Yohann Pele. Razigrani in zaradi dogodkov s prve medsebojne (ligaške) tekme v sezoni tudi zelo motivirani Neymar, ki je bil po prerekanju z Alvarom Gonzalezom izključen, Španca pa je pozneje obtožil rasizma, je zmago nad velikimi rivali, za katere je častni gol dosegel Dimitri Payet v 89. minuti, proslavljal še dolgo v noč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gonzalez vrača udarec: 'Vedno je potrebno odnesti smeti'
To je bilo razvidno tudi iz objav na družbenih omrežjih, saj je Neymar Gonzalezu in soigralcem z obrestmi vrnil za posmehovanje po zadnjem derbiju v Parizu. Sporočilo je namenil tudi Payetu, in sicer poseben videoposnetek na Instagramu, na katerem je objavil Marseillov dres ki ga je nato ob miganju s kazalcem umaknil in tako pokazal dres PSG s kolajno, namenjeno zmagovalcem superpokala. 

"Hej, ti si Alvaro, kajne?" je Gonzalezu prek Twitterja s svojo nasmejano podobo sporočil Brazilec, Španec pa mu ni ostal dolžan in ob fotografiji svojega grobega prekrška nad Neymarjem, čigar glave se je lotil kar z obema rokama, pripisal: "Starši so me naučili, da je potrebno vedno odnesti smeti. Gremo OM, vedno."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

'Zaradi mene si zaslovel'
Neymar je odgovoril, da so ga "pozabili naučiti, kako osvajati naslove", Gonzalez pa mu je vrnil s fotografijo legendarnega brazilskega napadalca Peleja s pokali za naslov svetovnega prvaka in ji pripisal, da bo "vedno v senci kralja". V izmenjavi sporočil, ki naj bi trajala do pete ure zjutraj, je nato Neymar zaključil: "In ti si v moji (senci, op. a.), zaradi mene si zaslovel. Ni za kaj, fenomen."

Gonzalez se je na vse skupaj odzval v oddaji El Chiringuito španske televizije MEGA, kjer je zatrdil, da je spet pokazal, da je veliko inteligentnejši od brazilskega zvezdnika.

"Kot se videli, se provokacije nadaljujejo. Na koncu koncev je samo ena oseba izpadla neumno. Po podelitvi pokala je nadaljeval s provokacijami. Jaz sem ostal zbran in mu poslal še en tvit. Ko je neka oseba precej manj inteligentna od tebe, je to zelo lahko predelati, in to v vseh vidikih življenja," je filozofsko dejal Gonzalez.

Vrhunci tekme PSG ‒ Marseille:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
14. 01. 2021 21.01
+1
CRa primerjati z Neyem je smesno! CR je zunajserijski igralec in velik profesionalec, do nasprotnikov pa je spostljiv ...
apodgra
14. 01. 2021 16.46
+3
Tipično za uličnega nogometaša .Nevzgojen, prostaški , bahaški in neprofesionalen nogometaš. Denar ga je zaslepil in pokvaril do konca. Tudi denar hitro skopni , še posebno , če nisi dovolj racionalen -varčen . Že mnogo je takih prodalo in na stara leta životarilo.
Iniesta
14. 01. 2021 21.02
Ce pa mu uspe zagonit te silne miljoncke, ki jih ima, je res bebec ...
TEDO84bv0MEDO
14. 01. 2021 14.15
-4
Neymar je enak pankrt kot Ronaldo.
MarKav
14. 01. 2021 16.25
+6
Ronaldo je res samovšečen in v primerjavi z Neymarjem ima za kaj biti. Je pa daleč od Neymarjeve nesramnosti. In tudi večji profesionalec. Ko je Neymar poškodovan, gre na zabavo, ko je Ronaldo poškodovan, še bolj zavzeto trenira. Pa mi je osebno bil Ronaldo vedno antipatičen.