Nogomet

Prva okužba v slovenski ligi: pozitiven primer v Domžalah

Domžale, 01. 08. 2020 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
9

Iz tabora Domžal so ob začetku priprav na novo sezono potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Do ponedeljka so tako odpovedane vse aktivnosti članskega moštva, nogometaši prve ekipe pa morajo v samoizolacijo.

Matej Oražem verjame, da jim bo okužbo uspelo zajeziti.
Matej Oražem verjame, da jim bo okužbo uspelo zajeziti. FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Domžal bodo morali po pozitivnem testu v klubu v karanteni ostati najmanj do petka, so sporočili na uradni spletni strani. Obenem bo člansko moštvo ostalo brez skupnih treningov najmanj teden dni, tekma prvega kroga proti Bravu pa bo po navedbah kluba "zagotovo prestavljena". Dokončna odločitev o tem bo padla naslednji teden.

"V ponedeljek bo znana usoda o začetku nove tekmovalne sezone. Domači dvoboj z Bravom, ki bi moral biti odigran 13. avgusta, zaradi obvezne karantene žal ne bo na sporedu. Hkrati je postalo jasno, da bosta odpovedani tudi pripravljalni srečanji z Beltinci (sreda, 5. avgust) in Krko (četrtek, 6. avgust)," so zapisali.

"V klubu vse od ponovnega zagona izvajamo številne preventivne ukrepe in ravno to nam je omogočilo, da smo okužbo pri našem igralcu zaznali zelo kmalu, zato smo prepričani, da nam bo širitev okužbe uspelo zajeziti," je dejal športni direktor kluba Matej Oražem

"Pred nadaljevanjem aktivnosti si želimo dodatnih navodil s strani NIJZ, zato bomo konec tedna ustavili vse dejavnosti članske ekipe. V tem času bomo proučili in pripravili dodatne ukrepe, da bi lahko naše delo v skrajšanem času priprav potekalo kar se da normalno, zagotovo pa ima prednost odgovornost do sebe, naših bližnjih in naše okolice," so še zapisali na klubski spletni strani. Posledice okužbe bosta občutili tudi kadetska in mladinska ekipa, ki "zaradi odgovornega ravnanja ne bosta odpotovali na prijateljski tekmi v Zagreb".

"Stanje je zelo resno in temu primerno se bomo odzvali. Vrnili smo se v stanje, ki je vladalo pred nekaj meseci, vendar verjamem, da bo tokrat vse skupaj trajalo malce manj časa in da bomo čez dober teden že lahko skupaj trenirali," je dejal trener Domžalčanov Dejan Djuranović. Nogometaši bodo do ponovnih skupnih treningov lahko trenirali le samostojno po navodilih stroke.

Samoizolacija tudi za mladinsko ekipo Olimpije 
Na Olimpijini spletni strani so sporočili, da bo v samoizolacijo morala celotna ekipa do 19 let. "V klubu smo po koncu prijateljske tekme prejeli obvestilo, da je eden izmed igralcev nasprotne ekipe pozitiven na novi koronavirus. Preventivno smo v Olimpiji tako prekinili vse aktivnosti mladinske ekipe in odpovedali prijateljske tekme, ki bi fante čakale ta vikend. Nadaljnje odločitve v povezavi z varnostjo ekipe in strokovnega osebja bodo sprejete v naslednjem tednu," so zapisali zmaji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lepotanko
01. 08. 2020 11.49
+1
Letos je ta tema bučke poletja....kr neki....
Domzalcan
01. 08. 2020 11.07
-2
Jao... Od klime se prehladu clovk, a pisejo corona. To je norost ljudje!!! Odprite oci, opral so vam mozgane
JOSEPH HAYDN
01. 08. 2020 10.34
+13
Menjajte vodstvo Domžale, to je nogometni klub in ne družinsko podjetje, kjer se zaposluje samo svoje. Zaradi take miselnosti pa ste kjer ste na dnu lestvice. Da ne omenjam kako so proslavljali obstanek v 1.ligi, kot da bi zmagal finale lige prvakov
hrvat_Ante
01. 08. 2020 09.18
+9
Nad domzale se je zgrnilo 7 bozjih katastrof... Najprej toca, zdej se epidemija, v avgustu pridejo kobilice, in bistrica se bo obarvala rdece.
Mungos2
01. 08. 2020 10.17
-4
Mungos2
01. 08. 2020 11.08
+2
Ne vem, zakaj minusi, ker Hrvaški odgovor je bil cinični, prav tako odgovor Hrvatu. Hrvat, pazi, ne igraj se s karmo !!!
fairplayy
01. 08. 2020 08.26
+14
Do jeseni bo vse zaprto otroci spet doma zaradi takih pafih nepotrebnih druzenj
jspatipaon
01. 08. 2020 11.04
-3
Sulica 81
01. 08. 2020 11.28
+5
Ja vse zaprto mha glavn ta bojo centri nakupovalni odprti itd da bojo revcki lah prsli po kruh k en dan je ze prestar in tko mal na izlet ..