Nogomet

Prva pokoronska tekma v Serie A: remi med Torinom in Parmo

Torino, 20. 06. 2020 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G., M.J.
Komentarji
0

Po dolgem premoru se je vrnila tudi italijanska Serie A. Italija je bila zaradi epidemije novega koronavirusa zelo hudo prizadeta, a se je pobrala in dočakala tudi povratek tako zelo priljubljenega nogometa. Prva pokoronska tekma v Serie A je bila tekma 25. kroga med Torinom in Parmo, zaključila pa se je z delitvijo točk (1:1). Verona je premagala Cagliari z 2:1.

Nicolas Nkoulou in Andreas Cornelius na tekmi v Torinu.
Nicolas Nkoulou in Andreas Cornelius na tekmi v Torinu. FOTO: AP

Domačini so imeli v 48. minuti sicer na voljo tudi enajstmetrovko, a jo je zapravil Andrea Belotti. Temu je strel s pravilnim ugibanjem smeri ubranil gostujoči vratar Luigi Sepe. Torino je sicer povedel že v 15. minuti tekme, ko je mrežo gostov na olimpijskem stadionu v Torinu stresel Nicolas N'Koulou. Na 1:1 je še pred iztekom prvega polčasa izenačil vezist Parme Juraj Kucka.

Hellas Verona je na domačem stadionu hitro prišla do lepe prednosti, ko je bil dvakrat uspešen Samuel Di Carmine (14., 26.). V 35. minuti pa je bil pri domačih izključen Fabio Borini, številčno prednost pa je ekipa s Sardinije unovčila v 43. minuti, ko je za zmanjšanje zaostanka zadel Giovanni Simeone. V 70. minuti je tudi Cagliari ostal le z desetimi igralci, drugi rumeni karton je dobil Luca Cigarini. Valter Birsa je tekmo začel na klopi, v igro pa vstopil na začetku drugega polčasa. Do izenačenja pa Cagliariju kljub nekaj priložnostim ni uspelo priti, je pa ostal na 12. mestu. Verona pa je skočila na šesto.

Izida, italijanska liga, 25. krog:
Torino - Parma  1:1 (1:1)
Verona - Cagliari 2:1 (2:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.