Nogomet

Prva profesionalna pogodba: Musiala v Bayernu do 2026

München, 05. 03. 2021 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bavarski nogometni velikan Bayern je sporočil, da je sklenil prvo profesionalno pogodbo z mladim talentom Jamalom Musialo. Po novem bo mladi angleški nogometaš nemških korenin pri bavarski ekipi do leta 2026.

Jamal Musiala (na fotografiji levo) in Leroy Sane proslavljata zadetek za 2:0 proti Laziu.
Jamal Musiala (na fotografiji levo) in Leroy Sane proslavljata zadetek za 2:0 proti Laziu. FOTO: AP

V zadnjem mesecu se je Jamal Musiala, ki velja za enega največjih talentov svoje generacije, povsem navezal na Nemčijo. Po tem, ko je v zadnjih sezonah nastopal za mlado angleško reprezentanco, se je namreč februarja odločil, da bo v članski selekciji igral za Nemčijo.

Selektor nemške članske reprezentance Joachim Löw ga bo v izbrano člansko vrsto najverjetneje povabil že na naslednji kvalifikacijski akciji konec meseca. Musiala, ki je nedavno dopolnil 18 let, je bil sicer rojen v Nemčiji, v Angliji pa je živel od sedmega leta. K Bayernu je iz Chelseajeve mladinske ekipe prišel leta 2019, zelo hitro pa se je uveljavil tudi v prvi postavi Bayerna, pri katerem ima že 27 nastopov, dosegel je tudi že prvi gol v Ligi prvakov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vesel sem, da sem sklenil prvo profesionalno pogodbo. Igram za najboljšo ekipo na svetu in vsak dan se lahko veliko naučim od soigralcev. Rad bi še napredoval in z Bayernom osvajal lovorike ter postal njegov pomemben člen," je ob sklenitvi pogodbe dejal Musiala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
05. 03. 2021 13.54
+1
Bravo Bayern, bravo Musiala. MIA SAN MIA.