Nogomet

Celjani s štirimi zadetki prekinili črni niz

Celje, 06. 11. 2020 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni državni prvaki iz Celja so po štirih tekmah brez zmage le prišli do uspeha. Levji delež k slavju nad Aluminijem je prispeval Ivan Božić, ki je zadel dvakrat. Kidričani, ki zaradi kazni še vedno niso mogli računati na Mihaela Klepača, so tako ostali pri zgolj eni zmagi v Celju v skupno sicer 22 dvobojih. Izbranci Dušana Kosića so s tretjo zmago vsaj začasno skočili na šesto mesto, Aluminij pa je po petem porazu ostal na devetem mestu.

Trener Celja Dušan Kosič si lahko po zmagi le nekoliko oddahne.
Trener Celja Dušan Kosič si lahko po zmagi le nekoliko oddahne. FOTO: Damjan Žibert

Celjani so tekmo odločneje odprli in povedli v sedmi minuti, ko je Ivan Božić dobil žogo v kazenski prostor in prišel do strela z 12 metrov, od koder je matiral Luko Janžekoviča. Za Celjane je bila to tudi praktično edina resna akcija polčasa, medtem ko so Kidričani na drugi strani trikrat nevarneje poskusili, in sicer v 27. minuti, ko je David Flakus Bosilj neoviran sprožil malce z desne, v 41. ko je poskusil Jure Matjašič, ter v 44., ko je Tilen Pečnik prišel do strela iz bližine, a je bil Matjaž Rozman vselej dobro postavljen.

Tako kot v prvem polčasu so Celjani tudi v drugem hitro zadeli in podvojili prednost, Amadej Brecl je z leve strani kazenskega prostora podal pred gol, kjer je Božić s strelom z glavo brez težav znova ugnal Janžekoviča. V 70. minuti so Celjani še povišali prednost, nekdanji član Aluminija Matic Vrbanec je sprožil slabih 20 metrov, žogo je takoj po strelu preusmeril Do-hyun Kim, ta pa je nato čez Janžekoviča zletela v mrežo.

Celjani so nato brez posebnih težav nadzorovali potek tekme, Filip Dangubić je imel sicer še eno priložnost za Celjane, na drugi strani pa je Matjaž Rozman dobro posredoval po poskusu Juša Štuseja v 87. minuti. Že v sodniškem dodatku pa je visoko zmago Celja potrdil Mićo Kuzmanović z diagonalnim strelom z leve strani.

Celje bo v 12. krogu 21. novembra gostovalo v Domžalah, Aluminij pa bo gostil sežanski Tabor.

* Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Smej, Švarc.
* Strelci: 1:0 Božić (7.), 2:0 Božić (51.), 3:0 Vrbanec (70.), 4:0 Kuzmanović (90.).
* Celje: Rozman, Brecl, Stojinović, Zaletel, Kadušić, Šporn (od 86. Novak), Vrbanec, Kerin (od 15. Kljun), Pungaršek (od 81. Rorič), Božić (od 81. Kuzmanović), Bezjak (od 81. Dangubić).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat (od 61. Kim), Džankič, Ploj, Čermak, Flakus Bosilj (od 76. Štusej), Jakšić, Matjašič (od 76. Krajnc), Prša, Pečnik (od 61. Maletić).
* Rumeni kartoni: Kadušić; Čermak, Ploj.
* Rdeči karton: /.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
06. 11. 2020 21.13
+3
Tu je pje in tu je jele; to je Cjele...
Nimiuseen
06. 11. 2020 19.39
+3
resnicaosvobaja
06. 11. 2020 20.14
-1
glavni Baja
06. 11. 2020 21.07
-3