Nogomet

Maribor izpadel, Celjani v končnici strli drugoligaša za preboj v polfinale

Celje, 27. 04. 2021 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Celja so prvi polfinalisti letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union, grofje so v ponovitvi lanskega četrtfinala premagali Radomlje. Štajerci so odpor vodilnega drugoligaša strli z goloma Amadeja Brecla in Luke Kerina v zaključku dvoboja, ko so gostje že igrali z deseterico. Rekorder po številu osvojenih lovorik Maribor je izgubil v Domžalah (1:2) in izpadel.

Agron Šalja
Agron Šalja FOTO: NZS

Celjani, ki so po trenerski rošadi prvič zaigrali pod taktirko Agrona Šalje, so prevladovali večji del srečanja, a so si tudi Radomljani pripravili nekaj priložnosti. Prvi so bili v 11. minuti nevarni domačini, Ivan Božić je po dolgi, a natančni podaji Dušana Stojinovića meril mimo leve vratnice. Gostitelji so se v 26. minuti veselili zadetka, ki pa ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja. Po pol ure igre so prvič zapretili tudi Radomljani. Rok Jazbec je poslal natančen predložek z desne strani igrišča, Gal Primc je poskušal z glavo, a je bil Matjaž Rozman na pravem mestu. To je bila tudi zadnja omembe vredna priložnost v prvem polčasu. V nadaljevanju srečanja smo videli več dogajanja. V 52. minuti smo videli dva poskusa Celjanov. Poskus Mića Kuzmanovića se je končal v kotu, po čemer je Žan Benedičič prodrl proti sredini igrišča in streljal v bližnji kot radomeljskih vrat, a je udarec poletel mimo leve vratnice. Isti igralec je v 68. minuti poskusil še z razdalje, David Šugić pa je žogo preusmeril mimo vrat. Gostujoči strateg Rok Hanžič je, kot poroča spletna stran NZS, v drugem polčasu v igro poslal kapetana Luko Cerarja, Radomljani pa so po njegovem vstopu postali nevarnejši tudi v napadu. Prav Cerar je v 74. minuti preizkusil zbranost Matjaža Rozmana, ki pa je strel z leve strani kazenskega prostora odbil v kot. Gostujoči kapetan je v 81. minuti na levi strani kazenskega prostora našel Gašperja Petka, vendar branilec ni izkoristil darila domače obrambe, žoga je poletela preko domačega gola.

Žan Zaletel
Žan Zaletel FOTO: NK Celje

Dve minuti kasneje je moral Gašper Trdin zapustiti celjsko zelenico, domača zasedba pa je hitro izkoristila igralca več. Prvi predložek Božića ni našel naslovnika pred golom, žoga je na levi strani kazenskega prostora končala pri osamljenem Amadeju Breclu, ki jo je z močnim strelom pospravil v gol. Radomlje so, kot poroča uradna spletna stran NZS, tik pred koncem rednega dela tekme poskusile preko Andreja Pogačarja, a je bil vnovič na pravem mestu Rozman, na drugi strani pa je bil uspešnejši Luka Kerin. Domači napadalec je po kombinaciji pred kazenskim prostorom Radomelj streljal s 13 metrov in matiral Davida Šugića.

Gostje so v izdihljajih srečanja zapretili še preko Sandija Nuhanovića, čigar namero pa je še enkrat prebral Matjaž Rozman. Izkušeni vratar se je lahko s soigralci zgolj nekaj sekund zatem razveselil preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union.

Domžale izločile Maribor
Maribor, ki je z devetimi naslovi najuspešnejši klub pokalnega tekmovanja, je ob Kamniški Bistrici zaključil pokalno sezono. Domžale so se do polfinala prebile z goloma Mateja Podlogarja in Arnela Jakupovića, Štajercem pa do preobrata ni pomagal niti zadetek Denisa Klinarja.  Ob Kamniški Bistrici so spremljali dva različna polčasa, v prvem so prevladovali Domžalčani, po odmoru pa so precej bolje zaigrali tudi Mariborčani. Pred golom Ažbeta Juga je bilo prvič vroče v 12. minuti. Arnel Jakupović se je na desni strani kazenskega prostora otresel Špira Peričića in Luke Uskokovića, sprožil v daljši kot, a je Jug s konicami prstov žogo preusmeril mimo gola. V naslednji akciji so zapretili Mariborčani, vendar je Rok Kronaveter meril čez gol, Špiro Peričič pa je na drugi strani igrišča blokiral udarec osamljenega Tamarja Svetlina. Domača pobuda je bila, kot piše na uradni spletni strani NZS, kronana v 23. minuti. Štajerci niso najbolje izbili podaje Benjamina Markuša, Sven Šoštarič Karić je sprožil z 20 metrov, pred golom pa jo je za hrbet Juga preusmeril Matej Podlogar.

Senijad Ibričić
Senijad Ibričić FOTO: Damjan Žibert

Zadetek ni prebudil Mariborčanov, ki so bili tudi v nadaljevanju prvega polčasa v podrejeni vlogi. Še več, dve minuti pred odmorom so klonili še drugič. Senijad Ibričić je pričel akcijo na levi strani igrišča, nadaljevala sta jo Sven Šoštarič Karić in Benjamin Markuš, ki je v osrčju kazenskega prostora našel Arnela Jakupovića, ki so mu mariborski branilci pustili preveč prostora, kar je domači napadalec izkoristil in s strelom z 11 metrov matiral Juga. Gostje so v drugem polčasu pokazali precej boljšo sliko. Simon Rožman je pred nadaljevanjem tekme opravil kar štiri menjave, ki so v igro Štajercev vnesle precej več živahnosti, domžalska sredina pa ni našla prave rešitve. Jan Repas, ki je v igro vstopil pred pričetkom drugega polčasa, je v 60. minuti s podajo za domačo obrambo zaposlil Denisa Klinarja, ki je s strelom iz prve premagal Ajdina Mulalića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prejetem zadetku je reagiral tudi Dejan Djuranović, ki je v igro poslal Janeza Piška in Jošta Urbančiča ter z agresivnejšo igro na sredini igrišča umiril nalet gostov. Mariborčani si, kot poroča spletna stran NZS, kljub nekaj domiselnim poskusom niso pripravili nove resnejšega zaključka proti golu Mulalića. Damjan Vuklišević je v 85. minuti žogo pred Janom Mlakarjem izbil tik nad prečnik, Aleks Pihler pa po kotu in ponovni podaji pred golom ni uspel priti do udarca. Domžalčani, ki so zaigrali brez prvega strelca Daria Kolobarića, so tudi v izdihljajih tekme zadržali minimalno prednost in se prebili v pokalni polfinale.

Izida:
Celje – Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 92.

Domžale - Maribor 2:1 (2:0) 
Podlogar 23., Jakupović 43.; Klinar 60.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User2062886
27. 04. 2021 20.46
+3
A sta s pomočnikom stavila na domačina?Pomočnik je sigurno !!!
degenos
27. 04. 2021 20.25
+1
hehehehe........ !! PSG je zakon
gogi_
27. 04. 2021 20.00
+0
Ni problem Rozman,problem je temni angel usode. Ce nimas kondicije za 10 min in tavas cel prvi polcas po igriscu kot muri med ovcami na pasniku ,ne more biti drugsce. Drugi polcas je bil veliko boljsi.
Kali?opko Kali?opkovi?
27. 04. 2021 19.53
+0
Rožman spet s svojimi izgovori kot vedno zadovolni smo fantje so se boril, igrišče je bilo spolzko in težko. Iskreno se bomo pogovorili z starejšimi in med sabo rešil stvari v garderobi ker tako ne gre več naprej. Nikoli ni problem v meni ko se tekme izgubljajo, ampak v igralcih ker ne dajo vse od sebe. Internet trener je iz evropskega Maribora v 2 mesecih naredil klub, ki nima ciljev zgubil prvenstvo zgubil pokal zgubil hierarhijo v ekipi. Pokončen človek bi dal odstop po današnjem porazu, tale pa išče vedno nove izgovore iz dneva v dan.
gogi_
27. 04. 2021 19.45
+4
Bravo za se eno trenersko bravuro g. Rozmana. Po ukazu mastnolasca je tezkokategornik iz dezele pravih nogometasev dusil igro in delal gneco po polovici igrisca,ker na sreco ni sposoben igrati na svoji polovici in se tam delati skodo. Domzalcani so znali izkoristiti terensko premoc ob igralcu vec v napadu,v obrambi Domzal pa je kebab mojster bil 12 igralec . Kdo bo koncno naredil red in odstranil gnilobo iz garderobe,dal igrati mladim in popeljal klub nazaj na prava pota. Bajsek je dal nekaj klubu,se vec pa mu je vzel in letos do konca pokopal vse moznosti za lovorike. Sramota za klub ki naj bi imel ponos in cast.