Nogomet

Prvenec Šporarja v dresu Brage

Lizbona, 10. 03. 2021 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andraž Šporar bo najmanj do konca sezone igral za portugalskega prvoligaša Brago, tja pa se je preselil iz lizbonskega Sportinga. Ljubljančan ima pri rdečih status posojenega igralca. Slovenski nogometni reprezentant se je prvič, odkar je prišel v Brago, vpisal med strelce na tekmi portugalskega prvenstva. Nekdanji kapetan Olimpije je dosegel tretji gol na tekmi proti Vitorii (3:0), potem ko je le nekaj minut pred tem vstopil v igro. Braga trenutno drži celo drugo mesto na razpredelnici in lahko upa na preboj v Ligo prvakov v naslednji sezoni.

Andraž Šporar
Andraž Šporar FOTO: Damjan Žibert

Andraž Šporar je moštvo Brage, ki v portugalskem prvenstvu zaseda fantastično drugo mesto, okrepil kot del posla, v katerem se je Sporting okrepil s Paulinhom. Klub iz Lizbone je za 28-letnika odštel 16 milijonov evrov, v nasprotno smer pa se je preselil še Cristian Borja, ki je s klubom podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25. Slovenski napadalec, ki je v tej sezoni na 22 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel pet zadetkov in ravno toliko podaj, bo v napadu rdečih do konca sezone nadomestil Paulinha, v pogodbi pa je tudi klavzula, po kateri lahko Braga slovenskega nogometaša odkupi za 7,5 milijona evrov. Ljubljančan se je tudi že prvič vpisal med strelce. Na domači tekmi proti ekipi Vitorii Guimaraes je 27-letni nekdanji član in kapetan Olimpije zabil že nekaj minut po vstopu na igrišče, ko je učinkovito zaključil bliskovit protinapad rdečih iz Brage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljančan, ki je za reprezentanco odigral 23 tekem in dosegel dva gola, je v Lizbono prišel 23. januarja 2020 iz vrst Slovana iz Bratislave v zameno za šest milijonov evrov. Pred tem je v karieri igral za Interblock, od koder se je preselil k Olimpiji, kjer je postal kapetan moštva, za Basel in kot posojeni igralec še za Arminio iz Bielefelda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.