Nogomet

Prvi Litovec v vijoličastem dresu

Maribor, 03. 01. 2024 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Litovski nogometni reprezentant Pijus Širvys je nova okrepitev slovenskega prvoligaša Maribora. Petindvajsetletni Litovec, ki se najbolje znajde v vlogi desnega bočnega branilca, je z Mariborom podpisal pogodbo do poletja 2026.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred zborom moštva ob sredini večerji in začetkom priprav (prvi trening bo v četrtek dopoldne) še ena kadrovska novica iz tabora NK Maribor. Na uradni spletni strani so napovedali prihod novega obrambnega nogometaša. Pijus Širvys, 25-letni reprezentant Litve je podpisal pogodbo do poletja 2026. "Glede na to, da smo na desni strani zelo okrnjeni, saj imamo trenutno na voljo le Žiniča, smo potrebovali rešitev za povečanje konkurence. Martin Milec se namreč postopoma vrača po dolgi, neprijetni poškodbi in je še vprašljivo, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Igralcev, kot je Pijus, ni veliko na tržišču. Prihaja kot prost igralec, ki redno igra za državno reprezentanco in ima spoštljivo statistiko. Po opravljenem skavtingu in pridobljenih informacijah tudi značajsko ustreza našim zahtevanim merilom. Ob bojevitosti in izpolnjevanju obrambnih nalog se odlikuje tudi s kreativnostjo v fazi napada. Hkrati pa ima veliko željo po dokazovanju in sprejema prihod v Maribor kot velik izziv. Hitro smo sklenili dogovor in Pijus se bo moštvu pridružil že na skupni večerji pred začetkom priprav," je odločitev za uradno klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Pijus Širvys, ki ima 11 nastopov v članski reprezentanci Litve, je v prejšnji sezoni tamkajšnjega državnega prvenstva v majici Panevezysa dosegel sedem zadetkov in prispeval šest asistenc. Trikrat se je doslej med strelce vpisal tudi v majici z državnim grbom. "Zelo sem vesel, da sem postal član Maribora. Vem, da ima bogato zgodovino, o klubu pa sem slišal veliko lepega od igralcev, ki so doslej igrali v Sloveniji. Povedali so mi, da prihajam v največji slovenski klub, ki ima najboljše navijače v državi. Veselim se trenutka, ko se bom prvič predstavil gledalcem v Ljudskem vrtu in z velikim motivom začenjam priprave. Čeprav sem imel dobre številke v prejšnji sezoni, je moja osnovna zadolžitev povezana z igro v fazi obrambe. Najbolj pa je zame pomembno, da moštvo igra dobro, sam pa skušam predvsem prispevati svoj delež. Upam in verjamem, da bo naša skupna zgodba v vijoličastem uspešna," je po podpisu pogodbe za mariborsko spletno stran dejal prvi litovski nogometaš doslej v Ljudskem vrtu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikica247
03. 01. 2024 21.55
+1
Ta okrepitev me ne navdaja z navdihom. Kdaj je bil še kak prost igralec brez pogodbe presežek? Nikoli. Ta Šulerjev skavting je res beden.
SlepiSlovenc
03. 01. 2024 21.45
+1
Itak so za nich.
osiveli_ritmični_gimnastik
03. 01. 2024 20.30
+2
Šulerjeve brezplačne okrepitve, to je kadrovanje..... klovn
punkracij
03. 01. 2024 20.27
+4
Klub,ki bo imel perspektivo tako v domačem kot v višjem rangu tekmovanja naj bi bil sestavljen iz doma vzgojenih nogometašev,sedaj pa privabljate igralce iz neke egzotične nogometne drzave.
24ur cenzura komentarjev
03. 01. 2024 19.52
-2
Sami slovenci, viole so pa ponosne na to jao 🤣
ivan res grozni
03. 01. 2024 20.12
+5
04. 01. 2024 14.57
-1