Nogomet

Prvi mož italijanskega nogometa: Serie A do septembra, morda celo oktobra

Rim, 06. 04. 2020 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik italijanske nogometne federacije FIGC Gabriele Gravina je gostoval na državni televiziji RAI in v svojem govoru ni ponudil dobrih vesti za ljubitelje klubskega nogometa na Apeninskem polotoku. Vse aktivnosti v Serie A so prekinjene do sredine maja, a kot kaže se "obeta dolgo in vroče poleje" v italijanskem klubskem nogometu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Paulo Dybala, zvezdnik Juventusa, je še v drugo zbolel za koronavirusom.
Paulo Dybala, zvezdnik Juventusa, je še v drugo zbolel za koronavirusom. FOTO: AP
Predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina je jasno povedal, da je njegova prednostna naloga, da končajo ligo. Trenutna možnost je, da bi sezono 2019/20 Serie A nadaljevali šele julija, morda celo avgusta, v tem primeru bi se vse skupaj močno razvleklo. Vprašanje, kaj bi bilo nato z evropskimi tekmovanji pod okriljem Uefe. "Edino kar drži kot pribito je, da želimo nastalo situacijo rešiti tako, da se uradno sezona konča v tem koledarskem letu. Delamo in ponujamo različne variante, sodelujemo s klubi, svojo besedo imata seveda tudi televizija in sponzorji, tako da imamo pred sabo kompleksen problem," je za RAI razpredal prvi mož italijanskega nogometa. "Če se bo vse skupaj morda zavleklo? Da, tudi to je možno, da prvenstvo končamo septembra, morda šele oktobra. Kaj vse bi to potegnilo za sabo, pa je neumno izgubljati besede. Razmišljati moramo tudi o tem, da se preveč ne ogrozi naslednje sezone," je še dejal Gravina in še enkrat v pogovoru z državno italijansko televizijo zabičal, da se prvenstvo mora končati na travniku. "Če se to ne bo zgodilo smo lahko podvrženi številnim tožbam, kar bi močno zamajalo italijanski klubski nogomet. Veliko bi jih bilo, ki bi razmišljali, da so prikrajšani." 

Milan je daleč od borbe za najvišja mesta, morda lahko lovi preboj v Ligo Evropa.
Milan je daleč od borbe za najvišja mesta, morda lahko lovi preboj v Ligo Evropa. FOTO: AP

Gravina je v pogovoru za RAI še dodal, da bi po idealnem scenariju prvenstvo nadaljevalo že 17. maja, a je za nekaj takega, vsaj v tem hipu, malo možnosti. "V tem trenutku je nekoliko prenagljeno govoriti o fiksnih terminih. Zdaj je najbolj pomembno, da razmišljamo pozitivno s širjenjem upanja, da se bodo te razmere čim prej končale, kar je dobro tudi za duševno in splošno zdravje Italijanov," je predsednik italijanske zveze svoj pogled na prihodnost nogometa zaokrožil na državni televiziji. Gravina kot najslabšo ocenjuje možnost, da bi sezono 2019/20 odpovedali oziroma za zeleno mizo razglasili prvaka. "To bi bil res najmanj zaželen scenarij. Kolikor dolgo se bo dalo, bom zavračal takšne možnosti," je za RAI še dejal Gravina.

Pred prekinitvijo je po 26 odigranih tekmah na vrhu seznama torinski Juventus s 63 točkami, Lazio iz Rima pa ima le točko manj na drugem mestu.

Kot kaže, bodo imeli pred začetkom kakršnih koli dejavnosti na igriščih odločilno besedo tudi predstavniki zdravstvene stroke. Pred nadaljevanjem treningov pa bodo nogometaši, kot je prvi mož Zveze dejal za RAI, morali opraviti temeljit pregled, da bi se izognili morebitnim zdravstvenim tveganjem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
06. 04. 2020 17.59
-3
Če bi vi kaj spremljali fuzbal bi vedeli da je v teku peticija zbiranje podpisov da bi naslov podarili Atlanti!!! Ne pa bedastih člankov o Cr in njegovih kao trebušnjakih
ehjaehja
06. 04. 2020 21.44
+1
tebi se je pa čisto odpeljalo 🤣😂😂😂
resnicaosvobaja
06. 04. 2020 16.27
+0
Oktobra ? OK.... Zakaj pa ni povedal še za leto ?
Savudrijska
06. 04. 2020 10.26
+3
Gabriele Gravina ima letno placo 2,6 MIO Evrov. Lahko njemu.
medena
06. 04. 2020 11.13
+4
Hellsrael
06. 04. 2020 10.04
-3
Kot bo rekel ceferin tako bo
Savudrijska
06. 04. 2020 10.25
+2
:))) Ceferin je samo UEFA! Ta glavna ,FIFA,pa je predsednik Italijan Infantino!
KiNgKoNg
06. 04. 2020 10.03
+2
Paulo Dybala, zvezdnik Juventusa, je še v drugo zbolel za koronavirusom. - To seveda ni res, saj bi postal prvi na svetu, in te novice ni nikjer.
blurp_blurp
06. 04. 2020 10.12
+4
To res ne vem od kje so pobrali ... res je, da je bil 2x testiran, ni pa še prebolel.
samomojemnenje
06. 04. 2020 10.47
+1
Naj bi skupaj z dekletom prebolela bolezen, ampak sta še vedno pozitivna na virus brez simptomov ponovne bolezni.
Jun2
06. 04. 2020 09.38
-12
Upam,da rešijo sezono to je sedaj za ljudi najpomebneje.