Nogomet

Oblak predčasno končal tekmo, Barcina 'petarda' Valencii, Real 'trpel'

Madrid, San Sebastian, Barcelona, 14. 09. 2019 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Real Madrid je ob polčasu domače tekme Primere Division vodil s 3:0, četrti gol na zadnjih štirih tekmah je prispeval francoski napadalec Karim Benzema, a se na koncu proti Levanteju resno poigraval z živci navijačev (3:2). Atletico je zabeležil prvi poraz v sezoni. V San Sebastianu ga je premagal domači Real Sociedad. Jan Oblak je po prejetem drugem golu zaradi poškodbe predčasno končal tekmo (2:0). Barcelona je doma visoko premagala Valencio (5:2).

Trener Reala Zinedine Zidane je presenetil z izbiro prve postave, saj je v deževnem Madridu pred precej okrnjenim številom navijačev (nekaj več kot 60.000) priložnost od prve minute proti Levanteju dobil brazilski napadalec Vinicius Junior, medtem ko je novi zvezdnik "belega baleta" Eden Hazard ostal na klopi oziroma je šele svoj prvi nastop v Primeri zabeležil sredi drugega polčasa. Gareth Bale, ki se je tako izkazal pred reprezentančnim premorom, je moral še odslužiti kazen zaradi izključitve v Vila-realu, medtem ko Zidane ni mogel računati niti na poškodovanega Luka Modrića in je na klopi pustil še številne nogometaše, ki so pred sezono v klub prišli kot velike okrepitve: Luka Jovića, Ferlanda Mendyja, Ederja Militaa in Rodryga, ki se jim je prvič priključil tudi novi vratar Alphonse Areola.

Karim Benzema, ki je sezono odprl v izjemnem slogu, se je podpisal pod prvo priložnost na tekmi, ko je z levico z roba kazenskega prostora preizkusil vratarja Aitorja Fernandeza.

Benzema se je s 152. golom v Primeri Division na 19. mestu "večne" lestvice izenačil z legendarnim napadalcem Barcelone Juliem Salinasom.

V deveti minuti je Benzemaja lepo zaposlil Lucas Vazquez, a je Francozu pred Fernandezom zmanjkalo nekaj prostora oziroma moči, da bi ga v neposrednem obračunu uspel premagati. Dvakrat je bil v 17. minuti blizu vodilnemu zadetku Toni Kroos, Fernandez pa se je v enem naslednjih napadov spet izkazal, ko je ustavil silovit poskus Benzemaja, ki je letel proti stičišču vratnice in prečke.

Karim Benzema
Karim Benzema FOTO: AP

Odličen prvi polčas in nenadne težave v nadaljevanju
Vazquez je v 22. minuti zatresel Levantejev okvir vrat, potem ko sta žogo realovcem priborila Casemiro in Kroos, tri minute kasneje pa je "kraljevi klub" le povedel. Daniel Carvajal je pobegnil po desni, nato pa si pripravil predložek s slabšo levico in v sredin idealno zaposlil Benzemaja, ki je z glavo matiral Fernandeza. Kmalu je Francoz zabil še četrti gol na zadnjih štirih tekmah, s katerim se je prebil med 20 najboljših strelcev v zgodovini Primere in se izenačil z legendarnim Barceloninim strelcem Juliem Salinasom (152 golov). Levantejevi nogometaši so na sredini igrišča izgubili žogo, James Rodriguez pa je v prostoru lepo zaposlil Benzemaja, ki pred Fernandezom ni grešil. Polčas se je končal z zadetkom Casemira, ki je z enostavnim strelom pred vrati zaključil izvrstno akcijo, v katero so bili vpleteni Benzema, Vazquez in z zaključno podajo Vinicius.

Ko se je že zdelo, da bo drugi polčas potekal v podobnem slogu kot prvi in se je ob robu igrišča za nameček začel ogrevati še Hazard, je Levante znižal na 1:3. Predložek s strani je v 49. minuti malce srečno našel Borjo Mayorala, produkt Realove nogometne šole pa pred Thibautom Courtoisom ni imel milosti. Levante se je "dvignil", medtem ko bi Real lahko spet na prednost treh golov ubežal v 57. minuti, ko je po preigravanju razpoloženi Benzema le za las zgrešil s strelom na oddaljenejšo vratnico. Zidane je po uri igre opravil dvojno menjavo in kapetana Sergia Ramosa ter Casemira zamenjal z Militaom in Hazardom. V 62. minuti je VAR upravičeno razveljavil zadetek Viniciusa, štiri minute kasneje pa je Hazarda po samostojnem prodoru uspel ustaviti šele vratar Fernandez.

Po podaji Rodrigueza je nato zapretil še Vinicius, a je bil spet na mestu Fernandez, v 75. minuti pa je vrag dokončno odnesel šalo: Gonzalo Melero je po podaji iz kota ušel Carvajalu in z glavo na oddaljenejši vratnici ukanil nemočnega Courtoisa. Po tem, ko so v 83. minuti z ovacijami nagradili Benzemaja, ki ga je zamenjal Jović, je navijače na Bernabeuu čakala napeta končnica tekme, v kateri so imeli valencijski "žabci" kar dve veliki priložnosti. Najprej je Courtois z izvrstnim posredovanjem ustavil strel z glavo Rubena Veza, še globlje v sodnikovem podaljšku pa je Jose Luis Morales ušel Marcelu in bi s strelom na bližnjo vratnico kmalu presenetil Courtoisa, a mu ni uspelo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

Prvi poraz Atletica in predčasna prha za Oblaka
Atletico je po treh krogih še edini s 100 odstotnim izkupičkom v La ligi. Škofjeločan Jan Oblak blesti v vratih, Joao Felix pa je hitro začel upravičevati astronomsko odškodnino, ki so jo rdeče-beli odšteli zanj. Madridčani so tudi v San Sebastianu odkrito napadali vse tri točke, a na koncu prvič v sezoni tekmo celo končali poraženi. V prvem polčasu tekme na Anoeti so bili gostje sicer precej boljši in imeli več od igre in izrazitejše priložnosti, a sta bila vratarja obeh ekip med boljšimi na travniku. V nadaljevanju je gostiteljem v samo treh minutah uspelo priti do dveh golov.

Pri drugem, ki so ga dosegli iz velike gneče po kotu, podpisal pa ga je Nacho Monreal, je na tleh obležal naš reprezentančni vratar in kar nekaj časa je nepremično ležal. Hitro so mu nudili pomoč, obkolili so ga tudi njegovi soigralci, za vstop pa se je začel pripravljati tudi rezervni vratar Antonio Adan, kar ni bil dober znak. Škofjeločan Oblak je nato samostojno vstal, želel na vsak način nadaljevati tekmo, a ga je zdravniška služba prepričala, saj je očitno šlo tudi za pretres možganov. Atleti so v preostanku tekme močno pritisnili, imeli kar nekaj priložnosti, da tekmo vnovič rezultatsko odprejo, a tokrat nikakor niso bili pri strelu in v četrtem krogu so zabeležili prvi poraz v sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ernesto Valverde je videl lepo zmago Barce.
Ernesto Valverde je videl lepo zmago Barce. FOTO: AP

Barcelona tudi brez Messija zelo učinkovita
Derbi večera sta na Camp Nouu odigrala Barcelona in Valencia. Katalonci, vnovič brez Lionela Messija, so hitro povedli z 2:0 in tako kronali zelo dober uvod v tekmo. Gol netopirjev je v 2. minuti "odprl" komaj 16-letni Anssumane Fati, ki je po podaji Nizozemca Frenkieja de Jonga sprožil z roba kazenskega prostora. Le nekaj minut kasneje sta Fati in De Jong zamenjala vlogi (2:0). Gostom je uspelo izid znižati, tako da je bilo med odmorom še vse odprto. Vsaj rezultatsko gledano, Barca je namreč v prvem polčasu dominirala in bi lahko izdatno vodila. Zato pa so bili domači v nadaljevanju bolj učinkoviti. V 52. minuti je kapetan Gerard Pique povišal na 3:1,tekmo pa je dokončno zapečatil Luis Suarez, ki je zabil gola v 62. in 82. minuti. Poraz netopirjev je v izdihljajih tekme omilil Maxi Gomez.

Izidi:

Real Sociedad ‒ Atletico Madrid 2:0 (0:0)
Odegaard 58., Monreal 61
Jan Oblak (Atletico) je igral do 66. minute
.

Real Madrid ‒ Levante 3:2 (3:0)
Benzema 25., 31., Casemiro 40.; Mayoral 49., Melero 75.

Barcelona ‒ Valencia 5:2 (2:1)
Fati 2., De Jong 7., Pique 52., Suarez 62., 82.; Gameiro 29., Gomez 92.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

feliks-07
15. 09. 2019 14.25
-5
Suarez je stalno zacementiran v prvi postavi Barcelone samo zato,ker je družinski prijatelj Messieve družine oz Messija.Glede na njegovo nogometno neznanje,bi ga morali že zdavnaj prodati.Najmanj pred dvemi leti.
grozjak
15. 09. 2019 19.14
+6
Anticripstoned
15. 09. 2019 14.08
+7
Barca največji klub v zgodovini nogometa...
Anticripstoned
15. 09. 2019 14.08
+0
Anticripstoned
15. 09. 2019 14.08
-1
igyyp
15. 09. 2019 14.54
+9
Anticrist: ustanova za mental..no vsipane. Kot navijač nikoli nisem žalil barce in nobenega kluba ne. Ti si pa en... za vsem trem pikicam si pa razmisli kaj sem mislil. Sam si verjetno preveč zarukan.
Kollerik
15. 09. 2019 18.11
+4
Dany75
15. 09. 2019 13.39
+1
Kollerik pa kaj je s tabo??? kaj hoces diamante al kilo zlata zato ker je barca zmagala?? a ti podcenjujes Levante?? A ko pa Barca izgubi pike al pa celo vse tri, proti tretjerazrednemu mostvu potem pa ni nic al kaj??? res si smesn... uzivaj v zmagi... ker porazov tak ne znas prenes oz jih ne razumes... pa lepo nedeljo ti zelim!
igyyp
15. 09. 2019 13.48
+3
Dany75: ne sekiraj se. Vedno eno isti, iz obeh smeri. Standard hejterjev. Pravi navijači s tem nimajo problema saj jih noben ne upošteva.
Dany75
15. 09. 2019 14.21
+4
Saj se ne sekiram..samo mi je smesno da clovek za svoja leta izraza tako nizke in otrocje komentarje ... razumem rivalstvo,samo take izjave pa so res z najnizjim iq-em .... nic posebnega ni blo,barca je tokrat zasluzeno zmagala,ker Valencia res ni bla na nivoju....
Kollerik
15. 09. 2019 18.07
-1
Men je pa smešno, da si tako nepismen, da ne vidiš, pardon-nočeš videti- te razlike, ki sem jo več kot upravičeno poudaril že večkrat. Raje osebno diskvalificiraš.
Kollerik
15. 09. 2019 18.08
+2
... 16 letni mulc zabije zadetek in poda še asistenco za gol proti eni najmočnejših ekip La lige, tebi pa ni "to nič posebnega".... Sam res....kaj vse ti dela ta tvoj "visok" IQ...:)
Kollerik
15. 09. 2019 18.09
-4
Dany75
15. 09. 2019 19.48
-2
Pa tebe bo razneslo pd veselja... rabis le se en velik karton igračk pa bos srecen do konca svojih dni.... res ti ni pomoci .... ocitno je da si NAD vsemi.... zato uzivaj v svojih sanjah ! 🙈
Kollerik
15. 09. 2019 20.11
+2
Ne sepriram jaz navijače na "prave" in "neprave", saj nimam kompleksa večvrednosti. Popravi si svoj PQ...
Dany75
15. 09. 2019 20.42
-3
Daj odrasti ze, ali pa se pozdravi, pa bo tvoj IQ tudi
Kollerik
16. 09. 2019 10.14
+1
Kollerik
16. 09. 2019 10.14
+1
fihner
15. 09. 2019 13.29
+5
Zapirač, kaj, ko bi menjal tudi glavo, morda bi pa nucalo, kaj?
Kollerik
15. 09. 2019 12.40
+8
Hmmm...Benzema dva gola, pa Suarez dva gola.... ko siamska dvojčka. Sicer pa odlična igra Barce. O Fatiju in De Jongu spet o superlativih. Nekaj ni štimalo v igri Valencie, imeli so sicer nekaj šans, toda blaugrana jih je pojedla za malo malico... BBBBAAARRRRRCCCAAAAA, FFFFFAAATTTTTTTTIIIII..........
Kollerik
15. 09. 2019 12.33
+8
O zmagi reala proti nekim tretjerazrednikom cela knjiga, o sijajni petardi Barce in golu ter asisitencah njenih mladih zvezd (Fati, De jong) proti močni Valenciji pa le nekaj pičlih stavkov. Barvo redakcija, bravo... ste pač beli v srcu...
krneki_123
15. 09. 2019 12.25
+8
Frel je je zapirač. Da izgleda, kot da več ljudi misli tako kot on. 😂
feliks-07
15. 09. 2019 10.16
-15
Kljub dvem zadetkom,ki ji je Suarez dal včeraj ,bi ga morali čimprej prodat,dokler lahko še kaj dobijo za njega.Pa tudi Pikeja in Rakitiča bi morali čimprej prodati.
Die einemaister
15. 09. 2019 10.15
+14
Eni so že Atletico v prvem krogu proglasili za zmagovalca La lige in Barco dali v drugo ligo, hmmm, očitno za ene je cela sezona LA lige ena tekma.
Kollerik
15. 09. 2019 12.33
+5
Frel
15. 09. 2019 10.10
-40
sramotno, sodniki so že spet na delu za tole UEFALONO, že neštetokrat videno. pri golu Piquea čisti ofsajd, Barca povede 3:1 in Valenciji pade koncentracija. če bi sodnik piskal ofsajd bi Valencia dala še en gol in bi blo 2:2 in ode barca. ker pa seveda Valencija ne sme zmagati, lepo sodniki pomagajo. tudi tale bivši od UEFALONE Cillesen je pod vprašajem. vsaj 2 gola jim "podaril". era se nadaljuje, letos bomo verjetno na žalost spet gledali UEFALONO na vrhu. da bi vsaj zraven napisali in sodniki.
Janezcesnik
15. 09. 2019 10.27
+21
Frel
15. 09. 2019 10.38
-20
ofsajd je bil. saj če ne bi bilo VARA bi blo ok, ker ni bil očiten, ampak kot kaže ta pravila za UEFALONO ne veljajo. Valencija jih je včeraj imela. ampak seveda je tukaj 12 igralec na domači strani
MesOjediPinGvin
15. 09. 2019 10.44
+10
Frel - potem je bil ofsajd tudi pri prvem golu Valencije. Ali si to namerno spregledal?? Če bi sodnik piskal ofsajd, bi Barca dala še en gol in tekma bi bila odločena...
Frel
15. 09. 2019 10.51
-17
Sodnik odšel do Vara, ker ofsajda ni bilo (zelo na meji) je gol priznal, saj si ni upal ne priznati čistega gola. pri golu Piquea, kateri ofsajd je bil vsaj zame bolj očiten pa sodnik niti pomislil ni na VAR. že s tem lepo vidiš, za koga je sodnik. Pri Valenciji gre do VARA, pri UEFALONI pa var kaj je to? sramotna.
Janezcesnik
15. 09. 2019 10.55
+10
Pri obeh golih je blo na meji vse in upraviceno oba gola dosojena ne slepi se hejter
MesOjediPinGvin
15. 09. 2019 10.58
+13
V VAR sobi so prepričali sodnika, da ni bilo ofsajda pri golu Valencije... Bo tako ok? Pa mi razloži, kako zmagaš tekmo, ko v sedmih minutah dobiš dva gola in si do konca tekme zrel še za kakšnih šest....
Frel
15. 09. 2019 10.59
-18
pa še nekaj. Carlos Perez bi včeraj do 36 minute moral oditi z dvema rumenima, posledično rdečim iz igrišča! očitno simuliranje 33 minuti, brez kartona. v 36 minuti nameren udarec z telesom iz strani, drugi Rumeni. sodnik ker je pač to UEFALONA niti pomislil ni na kakršen koli karton. toliko o čisti zmagi uefaBarce. saj na koncu je samo rezultat važen, samo to se vidi. umazanije na sami tekmi pa so lepo pod preprogo pometene. dejstvo pa je da če bi ob pravilno piskanim kartonom Carlosu Perezu in da bi sodnik vsaj stopil do VARA in piskal ofsajd bi Uefalona po vsej verjetnosti remizirala ali celo izgubila. tako pa so sedaj na 4 mestu z 2 točkami zaostanka. še enkrat že velikokrat videno. UEFAbarco je potrebno ohranjati pri življenju.
Frel
15. 09. 2019 11.01
-18
kot sem omenil. če bi sodnik piskal kot je potrebno bye bye uefabarca.
Frel
15. 09. 2019 11.04
-17
že res, Valencija dobila po hitrem postopku 2 gola, Barca se je nato potegnila nazaj. Valencija je nato od 27 minute dalje do ofsajda Piqueja igrala boljše, več lepih priložnosti, ampak na delu je bil sodnik.
igyyp
15. 09. 2019 11.10
+23
Frel: Kdaj boš ti potuhtal, da je sodniška zadnja, pa če je fer ali ne fer. Barca je zasluženo zmagala, pa nisem njihov navijač. Če ti en v 7 min speče 2 gola, pomeni da z obrambo nič ne štima. Zdaj pa ofsajd gor dol levo desno, štejejo zadetki, ki so priznani. Ti in mi vsi se pa lahk po tripalnicah mečemo pa se ne bo nič spremenilo. Zaslužene 3 pike Barci!
MesOjediPinGvin
15. 09. 2019 11.59
+11
Frel - Kdaj točno se je Barca potegnila nazaj?? Imeli so 73% posest žoge.... Vseskozi so pritiskali na gole Valencije, čeprav sem pričakovl dosti bolj izenačeno tekmo. Je mogoče sodnik naredil kakšno napako v škodo Barce? Po tvoje verjetno ne. Barci vedno pogledajo skozi prste, ne?
Frel
15. 09. 2019 12.29
-13
od nekdaj je tako, ne bom našteval vseh umazanij, ker jih je enostavno preveč. četudi sodniki naslednjih 10 let piskajo proti uefaloni se tega ne da pokriti, ker je enostavno preveč! Iggyp to se pa strinjam. nažalost so sodniki tisti, kateri odločajo o tem ali je gol ali ni, prekršek da, ne, itd.
fihner
15. 09. 2019 12.52
+11
Zapirač - Frel boli , kaj! Veš, kar naj te, po tvoje bi Barca morala sinoči izgubiti. Svašta! Moderator, prosim skenslaj tega pacienta ki še sam ne ve, kako mu je ime...
dajno
15. 09. 2019 12.53
+9
MesOjediPinGvin
15. 09. 2019 18.36
+4
Frel - Si že kdaj slišal za generala Franca? Če sodniki naslednjih 50 let piskajo proti Realu, ne pokrijejo vseh podlosti.... Bo tako ok?
Frel
17. 09. 2019 09.49
proti realu že piskajo zadnjih 10 let. s tem ko piskajo za UEFALONO so proti realu. in če te zanima dobro vem kdo je bil general franco. jaz vsaj kaj preberem za razliko od nekaterih
Frel
17. 09. 2019 09.54
španski diktator od 1936, podprt s strani nemcev in italijanov, na oblast pride po državljanski vojni. v drugi SV je "nevtralen" (pošlje nekaj divizij k Stalingradu", po vojni ostane na oblasti do okorg 1980.
cripstoned
15. 09. 2019 10.08
-6
vazen je pogled na lestvico...tokrat je kiksal atletico...se bo zanimivo....vamoos reaal maaaadrid...
AtleticoSLO
15. 09. 2019 09.47
+9
Čestitke Real Sociedadu za tekmo...evo kakor vas je že mnogo ugotovilo...sezona ni nikoli končana po 3 krogih....seona bo še zanimiva in vse ekipe bojo kiksale….nadlednji korak LP....
xxman.y
15. 09. 2019 09.38
+20
Ah nemogoče no... barca brez Messija ni nič. No, vsaj če prašaš nekatere pametnjakoviče tukaj gor (Janezdolar in podobni). Pa še to: lani so brez Messija padli : Inter, Sevilla in Real. Zanimivo ane?
nisde357
15. 09. 2019 08.55
+22
Kaj pocne mali Fati je res neverjetno, vendar tako je bilo tudi z Krkičem, Tello potem pa zaton, vendar mislim da bo mali zvezda(vsaj upam). Prednost ima v tem da je njegov agent Messijev brat, tako da naigral se sigurno bo.
feliks-07
15. 09. 2019 08.54
+2
Oblak brani tisto kar se mora branit in ne obrani kar bi moral branit.Krivec za en gol za reprezentanco in včeraj tudi gol po njegovi napaki.Je samo soliden golman in nič več.
matrix12
15. 09. 2019 09.07
+4
Krivec za gol je bil. Toda proti izraelu pa ni imel sans. Sploh ni videl zoge. A ti sploh razumes da je gol dolg u metrov pa da zogs leti minimalno 90 km/h.
grozjak
15. 09. 2019 08.53
+10
Suarez pa kot prerojen. Tudi če ga ne maraš si lahko samo tiho...upam da mu filing ostane, griezmana pa na posojo v bayern....
MesOjediPinGvin
15. 09. 2019 10.45
+8
Saj vemo, da iz nemogočega položaja velikokrat zadane, prav tako velikokrat zgreši nezgrešljivo. Včeraj pa je bil res kot prerojen.
Petarda10
15. 09. 2019 08.40
+15
Ansu Fati prihodnost Barcelone neverjetno pri 16 letih... vsa cast
dark horse
15. 09. 2019 08.29
+11
Napad bo letos spet krepko preko 100 golov,bolj me skrbi obramba,ki letos mnogo slabša kot recimio lani. Ko nasprotnik pride v priložnost je že pol gola na žalost
Rolesx
15. 09. 2019 08.18
-11
Oblak krivec za 2 gol in poraz Atletica. Če nebi žoge izpustil udarca v glavo sploh dobil nebi kriv je sam! 100 milijonski vratar ja , Faty je potem vreden 70 milijard
Rolesx
15. 09. 2019 08.34
-4
le kaj bi pisali da hrvat prejme tak gol ..slovenci strokovnjaki na 24 ur Oblak aAtleticu prizadejal prvi poraz mora biti naslov!
dark horse
15. 09. 2019 09.41
+4
AtleticoSLO
15. 09. 2019 09.52
+2
Tudi če je bil Oblak krivec za poraz (tekme nisem gledal) mu sam ne očitat nič....kaj vse je naredil že v preteklosti...
Barni3
15. 09. 2019 08.15
+4
To pa bo to...k bo valverde se daw dejonga na pozicijo od busqetsa in u igro puiga in namest pereza in grizmana messija in suareza bi znalo kar trgat....sem pa edino zalosten k sm imel prav glede grizmana dvse verjetno ne bo uklopi u barcelono...je pa res d ma izredno disciplino in se redno vraca tut u obrambo...fati pa sam tk naprej mislm.d bi loh stopu nekoc u cevlje od mesija ko bo odsel