Nogomet

Prvi skupinski trening v Madridu: Zidane še vedno brez Jovića

Madrid, 01. 06. 2020 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dobre tri tedne po tem, ko so španski nogometni klubi lahko začeli trenirati, je trener Zinedine Zidane s svojimi varovanci pri Real Madridu v ponedeljek vodil prvi skupinski trening. Manjkal je le napadalec Luka Jović, ki v osami še naprej okreva po poškodbi.

Zidane (na fotografiji desno) med treningom v Savdski Arabiji, kjer je Real okoli novega leta osvojil španski superpokal.
Zidane (na fotografiji desno) med treningom v Savdski Arabiji, kjer je Real okoli novega leta osvojil španski superpokal. FOTO: AP

11. maja so se v klubskem centru Valdebebas  začeli prvi treningi nogometašev Real Madrida v manjših skupinah, ukrepi pa so se postopoma sproščali vse do ponedeljka, ko je z dovoljenjem vrhovnega športnega sveta in vodstva ligaškega tekmovanja Zinedine Zidane lahko vodil prvi skupinski trening pred napovedano prvo ligaško tekmo po razglasitvi pandemije novega koronavirusa, ki naj bi jo Madridčani odigrali v nedeljo, 14. junija, proti Eibarju.

"V ponedeljek so se Madridčani končno zbrali po tem, ko so se v zadnjih treh tednih od 11. maja naprej vračali v Valdebebas in opravljali vaje v manjših skupinah, ki so do danes postajale vedno številčnejše," je na svoji spletni strani poročal madridski športni dnevnik MARCA. "(Tekma z Eibarjem, op. a.) bo prva od enajstih finalnih, ki čakajo bele v nameri, da v prvenstvu uprizorijo preobrat in prehitijo Barcelono."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City bo 'dušil' razpored in počasnejše sproščanje ukrepov
Zidane po poročanju časnika MARCA podobno kot praktično vsi trenerski kolegi meni, da je za primerno pripravo na ponovni zagon dogajanja v Premier Division ostalo premalo časa. Je pa lahko pozdravil možnost organiziranja tekem znotraj ekipe, kar je bilo do sedaj prepovedano oziroma dovoljeno le v manjših skupinah.

Real ob hitrem slovesu od pokalnega tekmovanja čaka tudi povratna tekma osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju, ki je na prvi tekmi v Madridu slavil z 2:1. Drugi madridski športni dnevnik AS meni, da bo Zidane z varovanci pred gostovanjem v Manchestru v prednosti pred prijateljem Josepom Guardiolo.

"Meščani so veliko pozneje dobili zeleno luč vlade za povratek na treninge, poleg tega pa bodo imeli veliko bolj 'zadušljiv'  urnik tekem," opozarja AS, ki sicer ni pozabil, da bo moral Real gostovanje na Otoku "preživeti" brez nezamenljivega kapetana Sergia Ramosa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šele ob koncu tedna s kontakti
"Obe ekipi morata do njunega medsebojnega obračuna odigrati še isto število tekem (enajst), toda Madrid napad na Manchester pripravlja z dvanajstimi dnevi prednosti v teh minipripravah, ki jih bodo morale opraviti vse profesionalne ekipe. Zidane je lahko z delom začel 11. maja, medtem ko Guardiola ni imel dovoljenja vse do 23. v mesecu. Kontaktnih treningov prav tako še niso smeli pripraviti," dodaja AS, to pa naj bi se na Otoku, kjer že razmišljajo o ublažitvi obvezne 14-dnevne karantene za posebne primere (omenjen ukrep bi onemogočal avgustovsko gostovanje nogometašev Reala), zgodilo do konca tedna.

"Tekmovanje pa bosta nadaljevala praktično sočasno. Tekma med Real Madridom in Eibarjem, s katero se bo za bele nadaljevalo prvenstvo, pričakujejo 13. ali 14. junija (medtem je že bilo potrjeno, da bo to 14. junij, op. a.), City pa težka prva tekma po povratku uradno čaka 17. v mesecu proti Arsenalu," dodaja AS.

Finale pokala FA tik pred povratno tekmo z Realom?
Zapisali so še, da je sicer tudi res, da je City že izpadel iz boja za naslov, saj za Liverpoolom zaostaja za zgolj še teoretično ulovljivih 25 točk, medtem ko Real čaka veliko bolj negotova bitka z Barcelono. A klub temu City ne bo smel popustiti, so prepričani pri madridskem časniku, saj jih čakajo spopadi z velikimi rivali Chelseajem in programiranim prvakom Liverpoolom, morebitni porazi pa bi lahko terjali svoj davek. Tu sta tudi morebitni dodatni tekmi pokala FA, kjer morajo sinje modri sicer še odigrati četrtfinalni obračun z Newcastle Unitedom. To bo še dodatno zgostilo razpored za branilce državnega naslova, ki bi, teoretično, morali tik pred spopadom z Realom odigrati še pokalni finale na Wembleyju. Če se tja seveda uvrstijo ...

"Več gneče za City, več prednosti za Real Madrid," so zadovoljni pri dnevniku AS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mcmrtfg
02. 06. 2020 09.56
Jović je zelo dober napadalec,samo ni za špansko ligo.
bohinj je zakon
01. 06. 2020 13.56
-1
Jović? Kaj če jim? Saj imajo njegov osebni račun, da mu redno nakazujejo plačo......