Nogomet

Prvi odhod iz Savdske Arabije: Henderson v Ajax

Amsterdam, 18. 01. 2024 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že pred dnevi smo poročali o tem, da vse več zvenečih nogometnih imen svoje prihodnosti ne vidi v Savdski Arabiji in si zato želi povratka na staro celino. Kot prvi se je za ta korak odločil Jordan Henderson. Nekdanji Liverpoolov kapetan bo igralne minute, ki jih nujno potrebuje, če želi konkurirati za nastop na Euru 2024, nabiral pri Ajaxu.

Nekdanji kapetan Redsov bo naslednji dve sezoni in pol preživel v nizozemski prestolnici.
Nekdanji kapetan Redsov bo naslednji dve sezoni in pol preživel v nizozemski prestolnici. FOTO: AP

Povezovalo se ga je z Juventusom, podpisal bo za Ajax. Jordan Henderson je presekal gordijski vozel in z odhodom iz Savdske Arabije pokazal, da v tej z nafto bogati državi le ni vse tako rožnato, kot skušajo prikazati. 

Z velikanom iz Amsterdama, ki je v tej sezoni sicer v veliki krizi, saj za vodilnim PSV-jem v nizozemskem prvenstvu zaostaja že ogromnih 23 točk, bo podpisal do junija 2026. Fabrizio Romano poroča, da bo angleški reprezentant v Amsterdam odpotoval danes (v četrtek, op. a.) in bo po opravljenem zdravniškem pregledu uradno podpisal z Ajaxom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski mediji dodajajo, da dogovora s staro damo ni bilo, ker mu minutaža pod taktirko Massimiliana Allegrija ne bi bila zagotovljena. Prav to pa Henderson nujno potrebuje pred bližajočim se evropskim prvenstvom, v katerem se bo Anglija v skupinskem delu pomerila tudi s Slovenijo. 

33-letnik je za Al-Ettifaq zbral 19 nastopov, na katerih je dosegel pet asistenc, gola ni zabil. Britanski tabloid The Sun, katerega poročanje je vselej treba jemati z mero skepticizma, poroča, da v polovici sezone Henderson ni prejel niti ene plače, kar naj bi bil glavni razlog za odhod. Bojda naj bi se plači, ki bi jo moral prejeti doslej, celo odpovedal, samo da bi lahko zapustil Al-Ettifaq in se vrnil v Evropo. 

Vse bolj pa kaže na to, da Henderson v tem prestopnem roku še zdaleč ne bo edini povratnik v Evropo. Tik pred povratkom naj bi bila (vsaj) Roberto Firmino in Karim Benzema ... 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jozefStefan
18. 01. 2024 17.15
Ja prvi ja.. pa kdo je tu nor?
jozefStefan
18. 01. 2024 15.00
+1
Ja prvi ja.. pa kdo je tu nor?
Fakeprofil
18. 01. 2024 13.50
+5
Pri vsem denarju, ki so ga prej služili je že v osnovi neumno, da greš k Arabcem. Zato so nogometaši taprav umski material za kaj takšnega.
tocta345
18. 01. 2024 13.48
+0
Hehe luzerji upam da jih verska policija prestreže
oježeš
18. 01. 2024 13.10
+6
Hja, ni vse tako rožnato kot si mislijo, da je z denarjem. Tam se moraš pač pokoriti življenjskemu slogu Arabcev in ne zganjati kapric in razvajenosti kot v Evropi. Enako bi se morali vsi tujci prilagoditi načinu evropskega življenja, ko pridejo v Evropo. Ampak pri njih ni odstopanja. So pač spoznali, da denar ni vse, da je boljše imeti tudi svobodno življenje brez omejitev, kar jim v Evropi omogoča denar.