Nogomet

'PSG-jevi zvezdniki (še) niso uigrani'

Ljubljana, 23. 11. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Izidor Kordič
Komentarji
10

V novi epizodi spletne oddaje Fuzbal! smo gostili drugega slovenskega trenerja, ki je vodil klub v eni izmed najboljših petih nogometnih lig v Evropi. Luka Elsner zdaj vodi belgijskega velikana Standard iz Liega, s katerim je po šestih tekmah še neporažen. Pred tem je deloval v Franciji, tam pa z Amiensom točko odščipnil tudi nesramno bogatemu PSG-ju.

Samo Bojan Prašnikar pred njim je vodil klub na najvišjem evropskem nivoju. Luka Elsner je v francoski Ligue 1 vodil Amiens, nato pa nesrečno (po prekinivi sezone zaradi koronavirusa) izpadel med drugoligaše. Iz moštva, čigar proračun močno zaostaja za najbogatejšimi v Franciji, je izvlekel maksimum, v spominu pa ostaja tekma s PSG-jem (4:4). 

"Treba je upoštevati kontekst tekme, da ne bomo iz tega delali prevelike pravljice. PSG je imel takrat natrpan urnik, osredotočeni so bili na Ligo prvakov. Ampak fante sem prepričal, da tekma ni izgubljena, dokler je ni konec. V tunelu se moraš počutiti dobro in biti prepričan, da si kos nasprotniku. To nam je uspelo in zato smo tudi prišli do uspeha," se tekme spominja 39-letni Ljubljančan.

PSG se je od takrat izdatno okrepil, pripeljal Messija, Hakimija, Ramosa itd. in končno želi osvojiti tudi evropsko lovoriko. V sredo Parižane čaka težko gostovanje v Manchestru. "Rekel bi, da pri PSG stvari še niso optimalne. Zvezdniki niso v pravi pripravljenosti, niti ekipa ni sestavljena s pravimi povezavami med igralci. To se čuti v kakovosti njihove igre, čeprav imajo dobre rezultate. Zdi se mi, da je ta zvezdniška sestava ekipe povzročila tudi nekaj težav. Je pa res, da ko bo »mašina zalaufala«, ko bo Messi v optimalni pripravljenosti, ko bo Neymar tisti pravi, bo PSG velika težava za nasprotnike," pravi Elsner.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO:

Elsner se je kot trener Amiensa proti PSG-ju meril, ko je Parižane vodil Thomas Tuchel. Nemec zdaj več kot uspešno vodi Chelsea. "Mislim, da je Tuchel ključni dejavnik v preporodu Chelseaja. Vidijo se njegovi principi in kako dobro ga njegovi igralci razumejo. Rekel bi, da njegov trenerski talent in njegova genialnost pri PSG-ju nista bila tako vidna, ker se je moral v Parizu precej bolj prilagajati igralcem, kot to počne pri Chelseaju. Njegova genialnost v Londonu prihaja do izraza," je Nemca, ki je zgolj štiri mesece po prihodu v London osvojil Ligo prvakov, opisal Elsner.

Elsner je pohvalil tudi trenerja slovenskih državnih prvakov iz Murske Sobote: "Mura zelo dostojno zastopa slovenske barve v Konferenčni ligi. Igrajo proti nasprotnikom, ki bi lahko igrali v Evropski ligi ali celo v Ligi prvakov. Šimundža je eden najboljših slovenskih trenerjev. Izredno spoštujem njegovo delo. Sva v kontaktu in njegov premišljen proces dela je Muri prinesel privilegij igranja v Evropi," je pogovor zaključil Elsner.

Vabljeni k ogledu pogovora v zgoraj priloženem videu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
25. 11. 2021 19.26
Od Peesžeja je boljsih kar nekaj ekip … Bajern, Siti, Čelsi, Liverpul, Real, pa se katera se najde …
Chaparral
25. 11. 2021 11.06
+0
Elsner? Samo "leporečje" in blabla ....
radar
23. 11. 2021 16.32
+3
Zaradi egotov tudi letos ne bodo osvojili lige prvakov.
cvikcvanga
23. 11. 2021 15.02
Elsner brcno žogo,žogo brcno spet
GO INTER
23. 11. 2021 13.26
+0
s tem trenerjem še dolgo ne bojo uigrani
Ivo Zagorscak
23. 11. 2021 10.25
-1
Igralci PSG so ok samo pravega trenerja potrebujejo
Debely
23. 11. 2021 09.19
+9
Vprašanje za Elsnerja...kdaj pa bodo uigrani? Če kako leto ali dve? Ravno zato so "zvezdniki" tako mastno plačani, ker bi se morali uigrati v tednu ali dveh. Seveda pa fuzbal ni taka zadeva, da boš kot v trgovini kupoval "zvezdnike" in takoj pričakoval vrhunske rezultate. Treba je vedeti kakšen fuzbal hočeš igrati in za to potrebuješ IGRALCE, ne pa "zvezdnikov". To je pa seveda naloga managerja. To trenutno najbolje počneta Klopp in Guardiola. Ostali managerji jima ne pridejo do kolen. V tem je bil dober tudi zoprni Muri, ko je bil prvič pri Chelsea. PSG je trenutno ena instant ekipa. Oni lahko zmečejo za nakupe še miljardo, pa ne bodo osvojili lige prvakov.
samomojemnenje
23. 11. 2021 09.40
+4
alien8potnik
23. 11. 2021 09.04
+3
smo opazili, ja ;)