Nogomet

Choupo-Moting in Gnabry kronala premoč Bayerna za četrtfinale Lige prvakov

München, 08. 03. 2023 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Aljoša Vekić, Žiga Košec
Komentarji
66

Nogometaši münchenskega Bayerna so zasluženo četrtfinalisti najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Po tem, ko so že na prvi tekmi osmine finala v Parizu z zadetkom Kingsleya Comana slavili z 1:0 in si s tem priigrali prednost pred povratnim obračunom, so varovanci trenerja Juliana Nagelsmanna tri tedne pozneje vse skupaj nadgradili z novo zmago. Tokrat je bilo 2:0 (0:0), za kar sta poskrbela Eric Maxim Choupo-Moting v 61. in Serge Gnabry v 89. minuti.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Choupo-Moting in Gnabry kronala premoč Bayerna za četrtfinale Lige prvakov
    02:35
    Iz 24UR: Choupo-Moting in Gnabry kronala premoč Bayerna za četrtfinale Lige prvakov
  • Zadetek Serga Gnabryja za 2:0
    01:06
    Zadetek Serga Gnabryja za 2:0
  • Zadetek Erica Maxima Coupa-Motinga za vodstvo Bayerna
    01:00
    Zadetek Erica Maxima Coupa-Motinga za vodstvo Bayerna

Pred nocojšnjim povratnim obračunom na Allianz Areni je bil načrt gostov iz francoske prestolnice jasen: po možnosti zadeti čim prej za izničitev minimalnega zaostanka s prve tekme in nato poizkušati preko Lionela Messija ali Kyliana Mbappeja dokončati delo in se uvrstiti med osem najboljših moštev stare celine.

A to je bil zgolj idealen scenarij oziroma računica brez münchenskega Bayerna, kateremu so sicer pripadle uvodne minute, toda varovanci trenerja Juliana Nagelsmanna si v tem delu igre niso uspeli pripraviti omembe vredne priložnosti. Domači strateg je v začetno enajsterico uvrstil vratarja Yanna Sommerja, branilce Dayota Upamecana, Matthijsa de Ligta, Josipa Stanišića in Alphonsa Daviesa, obrambno usmerjena vezista Joshuo Kimmicha in Leona Goretzko, tri napadalno usmerjene veziste Thomasa Müllerja, Jamala Musialo in Kingsleya Comana ter v konici napada Erica Maxima Choupo-Motinga.

Serge Gnabry je z zadetkom v 89. minuti le še potrdil uvrstitev Bayerna v četrtfinale elitne Lige prvakov.
Serge Gnabry je z zadetkom v 89. minuti le še potrdil uvrstitev Bayerna v četrtfinale elitne Lige prvakov. FOTO: AP

Christophe Galtier na drugi strani se je že pred dnevi sprijaznil, da do konca sezone ne bo mogel računati na poškodovanega Neymarja, kar pa glede na formo brazilskega napadalca v dozdajšnjem delu tekmovalnega obdobja ne predstavlja prevelike izgube za serijske francoske državne prvake. V uvodnih 25 minutah igre so bili domači nekoliko podjetnejši, a do prve resnejše priložnosti na tekmi so prišli nogometaši Paris Saint Germaina. Natančneje Leo Messi, ki se je v zaključku akcije zapletel, in tako je izjemna priložnost za goste, da bi izničili zaostanek s prve tekme, splavala po vodi. Sedem minut pozneje je na drugi strani poizkusil jamal Musiala iz težkega položaja z roba kazenskega prostora z desne strani, a je bil Gianluigi Donnarumma na pravem mestu.

Nove težave za gostujočega stratega so nastopile v 36. minuti, ko je moral zaradi obnovitve poškodbe stegenske mišice zelenico predčasno zapustiti izkušeni branilec Marquinhos. V 38. minuti pa smo bržkone videli najlepšo priložnost v prvem polčasu, ko si je vratar Bayerna Sommer privoščil neverjetno napako, do žoge so se dokopali gostje, Vitinha se je že veselil izenačenja, a je v zadnjem trenutku z neverjetnim posredovanjem na golovi črti veselje PSG-ju preprečil požrtvovalni Matthijs de Ligt.

Statistika tekme Bayern - PSG

Choupo-Moting in Gnabry kronala premoč Bayerna
Že v sedmi minuti nadaljevanja je Bayern načel mrežo gostov, a je na akcijo domačih v njenem zaključku neustrezno vplival kapetan Müller, zaradi česar je VAR zadetek Choupa-Motinga (upravičeno) razveljavil.

Kar se ni izšlo v 52. minuti, pa je istemu nogometašu uspelo devet minut pozneje po nesebični podaji Goretzke za zasluženo vodstvo Bavarcev z 1:0. Gostje se kljub šoku in prejetemu zadetku niso predali, le tri minute pozneje je namreč Sergio Ramos meril natančno z glavo v levi zgornji kot Bayernovih vrat, a je Sommer z izjemni posredovanjem preprečil izenačenje.

V zadnjih 25 minutah tekme so Parižani vse sile usmerili v napad, a so bili to bolj kot ne poskusi iz obupa Messija in druščine. Minuto pred koncem rednega dela tekme pa je zasluženo napredovanje bavarskega velikana med osem najboljših moštev na stari celini potrdil Serge Gnabry.    

Liga prvakov, osmina finala, povratna tekma:
Bayern München - PSG 2:0 (0:0) /1:0/
Choupo-Moting 61., Gnabry 89.

Začetni enajsterici:
Bayern München (4-2-3-1): Sommer; Upamecano, De Ligt, Davies, Stanišić; Kimmich, Goretzka; Müller, Musiala, Coman. Trener: Julian Nagelsmann.

PSG (3-5-2): Donnarumma; Ramos, Danilo, Marquinhos; Vitinha, Verratti, Ruiz, Hakimi, Mendes; Mbappe, Messi. Trener: Christophe Galtier.


SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.04

Pridružite se nam tudi jutri, ko bomo za vas v živo pospremili prvo tekme osmine finala v Ligi Evropa med Manchester Unitedom in Real Betisom!

Hvala za vašo pozornost in lep večer še naprej!

22.55

Še končna statistika tekme:

Konec tekme

Bayern se je pridružil Benfici in Chelseaju ter se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov.

PSG pa je že na prvi stopnički izločilnih bojev zaključil evropsko sezono.

94'

Zadel je še Sadio Mane, a je bil Senegalec v prepovedanem položaju

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90'

Hiter protinapad Nemcev je poskrbel za novo evropsko razočaranje PSG-ja ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
09. 03. 2023 13.34
+7
Glupaldo - to ie uni tip, ki ima najlepšo kvadratasto glavo in najgrše trebušne mišice igra pa ligo prvakov s kamelami dol v puščavi hahaha
Anticripstoned
09. 03. 2023 12.44
+0
Messi G.O.A.T
graf
09. 03. 2023 12.12
+0
Ne poznam kluba ki bi bil zmožen ustavit Bayern da ne pride do naslova ...
Definbahija
09. 03. 2023 11.57
-2
Ma ste zanimivi vi navijači obeh španskih predstavnikov Super lige. Če igra Ronaldo se usuje plaz kritik iz Messijevega tabora. Če igra Messi se usuje plaz kritik Ronaldovih privržencev. Torej kot razumem VI (¾) vas ne podpira nite ne Reala niti Barce. Ampak samo njuni nekdanji zvezdi. Torej vse avatarje pa username na "Madrid" in "Barco lohk skenslate ker itak ne podpirate klubov ampak ex igralca.
Anticripstoned
09. 03. 2023 12.45
+3
ni predstavnikov Reala...je samo bilnik crips in njegovi nicki
Kollerik
09. 03. 2023 12.59
+0
Da nekateri lahko podpiramo oba, tako klub kot nekdanjega igralca tega kluba, ti seveda še ni kapnilo....
cripstoned
09. 03. 2023 13.54
-2
Kollerik ne laži.. Ti podpisras vaj klub ki se sreča z realom... Mm zaradi barce si pa začel navijati zaradi messija... Ko je Messi odšel si jim praktično iz obupa obrnil hrbet in začel navijati za psg....ko pa pogledaš celotno sliko je pa tako ali tako na koncu vse odvisno od reala saj je tvoje najvecje veselje kiks reala in ne zmaga barcelone...
David Rak
09. 03. 2023 11.17
-1
A Messi je najboljši na planetu?
Kollerik
09. 03. 2023 13.00
+1
cripstoned
09. 03. 2023 13.55
-1
Zidane, ronaldo, cr7, modric potem pa pride nahajpan Messi na vrsto...
ferrari158
09. 03. 2023 15.20
+1
Torej samo igralci RMja znajo fuzbal igrat
seloveroni
09. 03. 2023 10.32
+6
Dober je Bayern ni kej, in to brez zapravljanja milijard. Za Ronaldeke pa uzivejte ta praznik, ko je Svetovni Prvak Leo Messi zgubil nogometno tekmo. Se ne zgodi pogosto in vidim, da ste si dal kr duska kar je cist razumno glede zadnih par mesecev, ko vas je blo iz nekega razloga bol mal na tem portalu😏
cripstoned
09. 03. 2023 10.16
-7
Jevgenij Suhov 08.03.2023, 15:30:03 +7 Pa kje ste največje anomalije človeštva, kripsl, zatvaralo, halar & co?? Vam bo danes bog nogometa, Leo Messi spet povzročil travme za par let?? Danes sigurno vsi navijate za Bayern, ali kako?? Kako je kaj vreme v Španiji? Je še vedno minus 9??
cripstoned
09. 03. 2023 10.18
-6
zdaj ko ti pa solimo rane pa joces... hahahaaha kakšna nemoc... boljše da ste hejtercki tiho
Kitamita
09. 03. 2023 10.22
+2
A so the dons iz vrtca prej spustil da lahko tukaj komentiraŝ 😄
Jevgenij Suhov
09. 03. 2023 10.26
+7
Daj raje sebi osoli pamet, bo mogoče več haska...
dark horse
09. 03. 2023 11.59
+2
Imate pavzo na posebni šoli kripsl krele 🤣🙈
Jevgenij Suhov
09. 03. 2023 10.02
+5
Eni možgansko podhranjeni osebki na tem portalu, ne vejo drugega, kot žaliti Messija, ki je z naskokom najboljši nogometaš vseh časov! Žal PSG nima igralcev, ki bi bili sposobni pripeljati žogo do kazenskega prostora in napadalcem pripraviti gol šanson! To, da igrajo samo na dolge podaje na Mbapeja (tega se poslužuje tudi beli sekret z vinko) , pa če prešprinta nasprotnega obrambnega igralca bo, če ne ne, proti malo boljšim ekipam, ne gre skoz, saj se da enega igralca zlahka ustaviti!
zapiramvamusta
09. 03. 2023 10.10
-3
Ti si mentalno podhranjen in to si dokazal že neštetokrat. Messi na visoki ravni nima več kaj iskati.Morda je res da se lahko še šlepa na soigralcih a vendarle v ligi prvakov niti to več. V penzijo naj gre zasluženo in naj uživa življenje. Z naskokom najslabši igralec Psgja na obeh tekmah. In to so zgolj dejstva tu ni hejtanja in žaljenja. Če pa bo dobil zlato žogo zgolj na podlagi svetovnega prvenstva in ker je dal 7 golov potem pa bolje da ukinejo podelitev teh nagrad🤷‍♂️🤦🤦🤦
Jevgenij Suhov
09. 03. 2023 10.19
+4
Zatvaralo, halar, cripsl & co! Kot sem vam že več krat napisal, domet vaših možganov je prekratek, da bi razumeli nogomet in da en sam človek ne more igrati proti enajstim! Je pa bil Messi včeraj edini, ki je poskušal zaposliti Mbapeja in ostale z dolgimi žogami! Lahko ste videli, kam so šle podaje, ko je kaj takega poskusil kateri drugi igralec!
Kollerik
09. 03. 2023 13.03
+2
Lej no, skrivač zapirač se je končno pojavil iz svoje luknjice. Seveda z bednimi provokacijami. Pod članki o Realu in Barcin ga zadnje cajte ni brati....le zakaj..😁🤣🤣
265004
09. 03. 2023 14.26
+4
zapirač,zakaj si še vedno na istem nivoju?Zakaj ti je Messi še vedno trn v peti?Daj preskoči že cripsa in halarja in normalno komentiraj.Sej razumem ,da težko prežvečiš Messija glede na to koga podpiraš,ampak daj realno oceni tekmi.Sej je Messi izpadel in ti je to lahko v veselje,sebe boš pa ob normalnem komentarju postavil v luč korektnega komentatorja...Povej mi po katerih parametrih je Messi DALEČ najslabši igralec PSG-ja?Pregledal sem ocene vseh relevantnih časopisov,oseb,komentatorjev in povsod je bil Messi v obeh tekmah med boljše ocenjenimi igralci PSG-ja...Sam sebe smešiš s temi komentarji...Resno...
265004
09. 03. 2023 14.31
+5
še to,zgoraj pišeš da so to dejstva in da je Messi za v penzijo,ampak vem da to pišeš,ker Ronaldo enostavno ne more več.Prejšni teden je dobil še zadnji žebelj v krsto,ko ga novi selektor noče več v reprezentanci.Messi pa je pred enim mesecem popeljal reprezentanco do naslova svetovnih prvakov kot najboljši igralec prvenstva...Res se smešiš,ves svet mu to priznava,ti pa zaradi hejtanja ne zmoreš nekomu priznati kvalitete...Smešiš se in škoda te je...Ne vem kaj imaš od tega??
HALAcR7
09. 03. 2023 10.00
-2
In nato vse tiho je bilo,včeraj vsi pametni glasni,,,,danes pa v luknji v globoki temi
cripstoned
09. 03. 2023 10.19
-1
kakšna tišina bo šele ko jim real vrže barco iz pokala sredi spotify in vzame se 3 tocke na elklasiku v laligi... dosti je bilo popuščanja barcelni... nazadnje smo si morali dati sami gol da so zmagali hahaahah
Jevgenij Suhov
09. 03. 2023 10.23
+5
Mi eni smo sinoči bili v luknji, samo kateri.... Ti verjetno nisi bil, saj so ti ovce in koze pobegnile, kokoši pa itak ne moreš ujeti.. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kitamita
09. 03. 2023 09.31
+0
Champions league je postala en dolgcajt vsako leto isti moneybags klubi
Hellsrael
09. 03. 2023 09.28
+4
To je v dnk nemcev. Vsi za enega eden za vse. Do zanjega atoma moci. Ne igrajo in ne ciljajo na individualnih posamesnikih, ampak se vsi borijo, do zadnjega
265004
09. 03. 2023 09.22
+1
po tej tekmi se vidi kako široka je konkurenca v nogometu.8 ekip lahko ob dobrem dnevu osvoji LP...PSG so na žalost pokopale poškodbe(cela zadnja linija,Neymar...)Tudi tukaj se vidi da brez kreacije na sredini,dva igralce ne moreta v napadu storiti nič,pa tudi če je v napadu Mbappe...Če Messi hodi nazaj v sredino po žogo in jo daje naprej samemu Mbappeju,le-ta sam ne more narediti nič...PSG nima širine.To se je lepo videlo ,ko je igro zapustil Marqinos.Za mene super.Upam da Messi pride nazaj v Barco.Sem že napisal,tud če Barca 2 leti ne osvoji ničesar,samo da ga še 2 leti gledam v Barcinem dresu....Daleč Najboljšega nogometaša vseh časov pač ne gre zamuditi...
HALAcR7
09. 03. 2023 09.21
-1
Luka Modrič je za Messija Ronaldo
messibog
09. 03. 2023 19.14
+1
boljši od ronalda, messi pa je doktor za oba, kje si ata halar? vzemi pas!
cripstoned
09. 03. 2023 08.55
+10
Bayern superiorno proti psgju pričakovano... Nemci so jih nadigrali v vseh segmentih igre in zasluzeno napredovali v četrtfinale... tudi za Milan sem vesel sploh zaradi Ibre... se bo zanimivo...
aple2014
09. 03. 2023 08.53
+13
Bayern gremooo naprej, bravo !!!!!
cripstoned
09. 03. 2023 08.50
+7
kaj zdaj kje kje je ves tisti medijski hajp psgja in messija... poniknil.. se dobro da so v modernem nogometu mediji vmešal svoje prste in delajo to kar delajo... ko pride pa do samega zvizga na tekmah kjer je treba dokazati ves ta medijski pomp pa tema... ne bom pozabil kaj vse so pisali slepci messija za cr in juve... kako je to bila napaka in kako je ronaldo pokvaril juve pa ceprav je z njim osvojil seria a, bil najboljši steleec lige in v 3.sezonah zabil 100+golov...in to v ligi ki velja za najbolj fizično... zdaj imate pa messija v 6.najtezji ligi že 2.sezono zapored ki se samo blamira v domačem prvenstvu in ligi prvakov pa si morate lagati... kakšni slepci brez primere...
Kitamita
09. 03. 2023 09.04
-6
Kitamita
09. 03. 2023 09.05
-3
A ti primerjaŝ Messija in Ronalda pojma nimaŝ o fusbalu plastik fan
cripstoned
09. 03. 2023 09.08
+0
Jasno da ne morem primerjati človeka ki se je dokazal v top4 ligaj osvojil 5x ligo prvakov in ima naziv gospod liga prvakov z človekom ki je nazadnje ligo prvakov osvojil 10let nazaj in se ni zmožen dokazati v 6.najtezji ligi...
Kitamita
09. 03. 2023 09.29
-2
Sem velik Messijev fan samo kot Slovenec navijam za Slovenski klub klubi kot PSG in drugi moneybags se mi gravžajo 😉 ker nisem plastik fan
Kollerik
09. 03. 2023 08.40
-7
Čestitke Bayernu, dobro so jih. Nesporni favoriti za krono LP to leto.
cripstoned
09. 03. 2023 08.51
+6
hahahahaha po lanskem navijanju za chelsea, city, liverpool in psg bo zdaj na vrsti še bayern... mogoče pa le nekomu uspe izločiti real madrid
Uporabnik1529073
09. 03. 2023 16.12
bayern ni chelsea in ne liverpool ali pa city. Bayern je z včerajšnjo predstavo pokazal da lahko s tako igro izloči vsak klub
HALAcR7
09. 03. 2023 08.21
+7
Čudežni otrok ,ki so mu pomagala zdravila anabolik steroid je še enkrat dokazal kako čudežen je saj se lahko edini spremeni v nevidnega človeka isto se je spremenil 2016atletico,2017juventus,2018roma,2019liverpool,2020bayern2021psg,2022Real,2023bayern,,,dajmo prevarantu tudi letos zlato žogo,,saj je zagotovo kriva ekipa v kateri igra,,ekipa ,ki zmaguje je za njega najboljsa barcgate in pa qatarski šejki na svojem terenu,,,goljuf kot na prevaro drugače nezna,,,zdaj pa hejterčki tiho in minuse,,ker danes ste se samo vrnili v vašo globoko luknjo,ki vam je vedno na stežaj odprta
zapiramvamusta
09. 03. 2023 08.19
+11
Ni vse zlato kar se sveti. Messi ponovil vajo iz prve tekme in bil najslabši mož na terenu.Mbappe čisto odrezan čeprav se je trudil na silo nekaj narediti. Bayern dominiral in zasluženo naprej. Mislim da je čas da Messi gre v zasluženo penzijo Mbappe pa v drugi klub če želi osvojiti ligo prvakov. City in Psg ne bodo nikoli osvojili ligo prvakov.
STDB
09. 03. 2023 09.03
-3
Ne bi se strinjal, da je bil Messi najslabši, je bil pa vsekakor brez presežka. Najslabša je bila zame obrambna linija, z izjemo Ramosa. Ok, poškodoval se je Marqionhos, ampak ostali branilci niso na nivoju Bayerna. Hakimi in Mendes totalno nič, oziroma so ju 'v žep pospravili'. Vitinha je vsaj prvi polčas korektno odigral, Veratti pa brez kreacije, Messi je moral večkrat pridet na njegovo mesto, da je sploh prišel do žoge in poskusil kakšno akcijo skup spravit. Mbape je bil popolnoma odrezan od igre in za mene ni naredil vse, kar bi lahko. Je pa treba čestitat Bayernu, igrajo v visokem tempu in pritisnejo že na nasprotnikovi polovici. Prav užitek za gledat tak 'team work', ker vse zgleda preprosto, čeprav je treba za to garati. In potem niti ne rabiš nekega 'igračino', ker igra cela ekipa.
zabuko
09. 03. 2023 08.18
+8
Zakaj pa Messi ni igral? Ker če bi igral najboljsi nogometaš, bi šel ziher naprej PSG.
RUBEŽ
09. 03. 2023 08.28
+0
Kje pa je bil Mbape? Si se mogoče vprašal kje je bil Ramos, Veratti.... Enostavno si morate priznati, da je BAYERN DVE KLASI boljši v teh dveh tekmah. Dober si kolikor ti nasprotnik dovoli in Bayern PSG ni pustil NIČ. Znova dokaz, da denar ni vse, VEČ JE EKIPA. Pa ne pametujte več o tem, onem, BAYERN je enostavno boljša ekipa.
Kollerik
09. 03. 2023 08.42
-8
Se je ponovila zgodba iz tekme Francija vs. Anglija na SP. Mbappeja so odrezali in ga ni bilo nikjer.
cripstoned
09. 03. 2023 08.57
+6
se dobro da se v ligi prvakov ne more ponoviti zgodba iz letošnjega spja kjer so vse ekipe odrezali in poskrbeli da je messi dvignil naslov SPa zaradi 5 zadetih penalov... individualne nagrade pa pravtako padajo kot po tekočem traku pa ceprav je modric že 5.sezono zapored boljši v vseh segmentih od messija...
RUBEŽ
09. 03. 2023 13.07
+1
cripstoned - to se pojavlja v ligi prvakov že konstantno nekaj let, kjer Perez glavni in morajo sodniki soditi tako, kot se jim pove. Predvsem v prid BELEGA BALETA.