Nogomet

PSG na krilih Mbbapeja do visoke zmage v Dijonu

Dijon, 27. 02. 2021 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
3

Nogometaši PSG-ja so v 27. krogu francoske Ligue 1 visoko slavili na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi lige, Dijonu (4:0). Dva zadetka je zabil Kylian Mbappe, ki se je tako še utrdil na vrhu lestvice najboljših strelcev aktualne sezone Ligue 1.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Izjemni francoski napadalec Kylian Mbappe je z dvema novima goloma zdaj že pri 18 v tej sezoni Ligue 1. Ob zmagi PSG-ja sta zabila še vse boljši Moise Kean in portugalski vezist Danilo. PSG z zmago po zadnjem porazu z Monacom ostaja na drugem mestu, vodi Lille. 

Obračun Dijona in PSG so gostje odprli odločno in povedli v šesti minuti z golom Keana. V 31. pa je Mbappe podvojil prednost s strelom z bele pike, kar je bil njegov 17. gol sezone, s katerim se je utrdil na prvem mestu med strelci. Svoj 18. gol je dosegel v 51. minuti in zapečatil usodo Dijona. Ta pa je prejel še en zadetek, za katerega je bil zaslužen Danilo v 82. minuti za vodstvo s 4:0.

Danes je še Metz v gosteh premagal Bordeaux z 2:1 in je vsaj začasno peti. Gostje so oba gola dosegli v drugem polčasu, zmagovitega pa Vagner v prvi minuti sodniškega dodatka. V petek so nogometaši Nice v gosteh prav tako z 2:1 odpravili Rennes.

Preostale tekme bodo v nedeljo, vodilni Lille bo gostil Strasbourg, do tega kroga drugouvrščeni Lyon bo gostoval pri Marseillu, ki ima novega trenerja Jorgeja Sampaolija, četrtouvrščeni Monaco pa bo stik z vrhom skušal obdržati na tekmi z Brestom.

Ligue 1, sobotni tekmi: 
Dijon – PSG 0:4 (0:2)
Kean 6., Mbappe 32./11-m, 51., Danilo 2.

Bordeaux – Metz 1:2 (1:0)
Kalu 14.; Delaine 72., Vagner 90+1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
28. 02. 2021 13.49
-1
Čakal sem???...in ti si navijač reala...pa tako si želiš mbappea da sem ti že napisal da ti ga privoščim pa tudi halanda...ti pa čakaš....
Vladimir.Krutov
27. 02. 2021 20.10
-1
Bi pričakoval vsaj kakšen komentar realovega navijača za bodočega igralca reala....res bedno...
cripstoned
28. 02. 2021 10.07
+2
cakal sem da se najpej oglasi hejter reala glede bodocega igralca reala...mbappe se sploh ni realov pa imate bolecine...jasno ce pa je zasencil messija tako v dresu barce kot v dresu argentine...je pa jasno da boste pljuvali mbappeja enako kot ronaldo takoj ko/ce prestopi k realu....