Nogomet

PSG po loteriji enajstmetrovk naposled le do finala francoskega pokala

Montpellier, 12. 05. 2021 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Paris Saint-Germaina so se prebili v finale francoskega pokala, a pri tem so imeli obilico dela. Potem ko se je tekma v Montpellierju po rednem delu zaključila z 2:2, so sledile enajstmetrovke. Odločila je šesta serija, ko je kot edini za domače zgrešil 24-letni vezist Solomon Sambia.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

PSG je po bolečem izpadu iz Lige prvakov proti Manchester Cityju nato v domačem prvenstvu le remiziral z Rennesom in se še bolj oddaljil od naslova državnih prvakov, tako da je francoski pokal morda celo edina preostala fronta, kjer Mauricio Pochettino, trener Parižanov, še lahko upa na lovoriko. A tudi tu ni šlo gladko. Montpellier (na ligaški lestvici je kar 26 točk za Parižani) se je namreč izkazal za izjemno žilavega nasprotnika, na koncu pa so bili sreča, zbranost in natančnost na strani Parižanov. Ti so napredovali po streljanju enajstmetrovk. V šesti seriji je za domače najprej zgrešil Solomon Sambia, nato pa je napredovanje v finale za PSG potrdil Moise Kean. PSG je sicer z dvema goloma povratnika po poškodbi Kyliana Mbappeja dvakrat vodil, a se je Montpellier obakrat vrnil v igro. V 83. minuti je končni izid rednega dela postavil Andy Delort

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V finalu se bo PSG pomeril z zmagovalcem obračuna med Monacom, ki ga vodi nekdanji trener Bayerna Niko Kovač, ter nižjeligašem GFA74. 

Francoski pokal, polfinale:
Montpellier - PSG** 2:3* (2:2/1:1)
Laborde 45., Delort 83.; Mbappe 10., 50. 

*po enajstmetrovkah
**potnik v finale

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.