Nogomet

PSG pripravljen na Barcelono, Mbappe zablestel z novim 'evrogolom'

Brest, 06. 03. 2021 23.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kylian Mbappe dvakrat in Pablo Sarabia enkrat sta zadela za zmago Paris Saint-Germaina na tekmi šestnajstine finala francoskega pokala v Brestu, kjer so si državni prvaki brez večjih težav priigrali napredovanje (3:0). Spet je z izvrstnim zadetkom zablestel francoski reprezentant.

Mbappe (na fotografiji desno) med ligaško tekmo z nekdanjim delodajalcem Monacom.
Mbappe (na fotografiji desno) med ligaško tekmo z nekdanjim delodajalcem Monacom. FOTO: AP
Nogometni teden se na Kanalu A in VOYO začenja v torek, 9. marca (ob 20.30), ko bo na sporedu povratni dvoboj osmine finala Lige prvakov med Juventusom in Portom. Spopad PSG in Barcelone sledi v sredo, 10. marca, prenos pa se s studijskim delom tako kot v torek začne ob 20.30. Ne zamudite!

Še vedno brez Neymarja Jr., a s Kylianom Mbappejem v prvi postavi, je Paris Saint-Germain začel s prvoligaškim obračunom francoskega pokala v Brestu. Mauricio Pochettino je pred sredino povratno tekmo osmine finala Lige prvakov pričakovano opravil nekaj rotacij, ob Mbappeju sta v napadu začela še Julian Draxler in Pablo Sarabia, na sredini Ander Herrera, precej nevsakdanja pa je bila tudi obramba s Thilom Kehrerjem, Danilom Pereiro, Abdoujem Diallojem in Mitchelom Bakkerjem, medtem ko je med vratnicama stal Sergio Rico.

A tako kot Mbappe počitka, vsaj od začetka tekme, ni dobil daleč najpomembnejši vezist ekipe Marco Verratti, ki je že v deveti minuti zaposlil Mbappeja za fantastičen gol. Italijan je priboril žogo na sredini igrišča in v prostoru nehote idealno zaposlil Francoza, ki je silovito prodrl vse do roba kazenskega prostora in žogo neubranljivo poslal pod prečko. Sarabia je tik pred polčasom povišal na 2:0, nato pa je v drugem polčasu spet "udarila" naveza Verratti-Mbappe, Francoz pa se je razveselil že svojega sedmega gola na zadnjih štirih tekmah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mbappe, ki je s hat-trickom zablestel na prvi tekmi letošnje osmine finala Lige prvakov proti Barceloni, s soigralci Katalonce v sredo pričakuje na povratnem obračunu na domačem stadionu Parc des Princes, kjer bodo lanskoletni finalisti najelitnejšega evropskega tekmovanja branili prednost s 4:1.

Lyon je visoko ugnal Sochaux, potem ko je po prvem polčasu z goli Djamela Benlamrija, Maxwela Corneta in Rayana Cherkija vodil že s 3:1, a se je z drugim golom Chrisa Bedie gostje v 56. minuti spet približali na le gol zaostanka. Tekmo sta nato dokončno odločila Jason Denayer v 77. in s svojim drugim golom na tekmi Cherki v 88. minuti. Videli smo tudi kar nekaj presenečenj: četrtoligaš Le Puy je izločil prvoligaša Lorient (1:0), pariški tretjeligaš Red Star, sicer tretji najstarejši klub v državi, pa je bil boljši od Lensa (3:2).

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Izidi 1/16 finala francoskega pokala (Coupe de France):

Brest *Paris Saint-Germain 0:3 (0:2)
Mbappe 9., 74., Sarabia 44.

Lyon* Sochaux 5:2 (3:1)
Benlamri 8., Cornet 10., Cherki 45., 88., Denayer 77.; Bedia 41., 56.

Le Puy* Lorient 1:0
Olympique Ales ‒ *Montpellier 1:2
Olympique Saumur* ‒ US Montagnarde 3:3 (enajstmetrovke)
Red Star* ‒ Lens 3:2
Rumilly Albanai* Annecy FC 1:1 (enajstmetrovke)
Saint Louis Neuweg ‒ Sedan 0:2
Valenciennes *Metz 0:4

- že odigrano:
Aubagne *Toulouse 0:2
Beauvais *Boulogne 0:2

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
07. 03. 2021 09.17
+7
Saj PSG se sploh ne rabi pripravljat na Barco, ker je njena obramba zanič. Lenglet in Umtiti sta daleč pod nivojem, Pique in Araujo pa poškodovana. Tudi Alba ni 100%, Dest pa preveč niha. Trenutno ¨najboljši¨obrambni igralec je Mingueza. Sredina s kakšnim Buskijem na čelu je pa itak prepočasna že nekaj let.... Bolje bo, da igrajo mladci.