Nogomet

PSG tokrat klonil proti Kamplovemu Leipzigu, poškodba Skomine

Ljubljana, 04. 11. 2020 23.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Vsi trije slovenski nogometaši, katerih klubi so igrali tekme 3. kroga lige prvakov, so stopili na igrišče. Od začetka do konca je igral le Miha Blažič, njegov Ferencvaros je doma z 1:4 izgubil proti Juventusu. Miha Verbič je v Barceloni za Dinamo Kijev igral od 71. minute, Kevin Kampl pa za Leipzig proti PSG od 90. minute.

Več videovsebin
  • Vrhunci: sredine tekme 3. kroga Lige prvakov (2. del)
    13:13
    Vrhunci: sredine tekme 3. kroga Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci: sredine tekme 3. kroga Lige prvakov (1. del)
    14:09
    Vrhunci: sredine tekme 3. kroga Lige prvakov (1. del)

 

Slovenski pridih je imela tudi tekma med Bruggeom in Borussio Dortmund, sodil jo je Damir Skomina, a le do 12. minute, ko so ga morali zaradi poškodbe zamenjati.

Leipzig in PSG sta lani igrala v polfinalu, boljši so bili Parižani, ki pa so tokrat na tekmo skupine H v Nemčijo prišli močno zdesetkani, brez Neymarja, Kyliana Mbappeja, Marca Verattija in Juliana Draxlerja. Kljub temu pa so tekmo dobro začeli in v šesti minuti povedli. Moise Kean je prestregel žogo, podal do Angela Di Maria, ta pa jo je mimo vratarja poslal v mrežo. Le deset minut sta bila spet v glavni vlogi Kean in Di Maria, prvi je priboril enajstmetrovko, drugi pa jo je zapravil, v nadaljevanju pa je Argentinec dosegel še en gol, ki so ga sodniki razveljavili. Kazen je prišla v 42. minuti, ko je Christopher Nkunku izenačil s strelom z razdalje. Končni rezultat je v drugem polčasu iz najstrožje kazni postavil Emil Forsberg, pred tem je Presnel Kimpembe v kazenskem prostoru igral z roko. Kimpembe je tudi eden od dveh pariških igralcev, ki sta si prislužila rdeč karton, on v 90. minuti, Irissa Gana Gueye pa že 21 minut prej.

Senzacija v Carigradu, padel "veliki" Manchester United
V drugi tekmi skupine so nogometaši Istanbul Basaksehirja poskrbeli za zgodovinski dogodek svojega kluba. V tretjem krogu lige prvakov so z 2:1 premagali Manchester United, s tem pa dosegli svojo prvo zmago v tem tekmovanju, dosegli so tudi prva dva gola. Prvega je v 13. minuti prispeval Demba Ba, nekdanji igralec Chelseaja in še nekaterih angleških klubov, na 2:0 je v 40. minuti povišal reprezentant BiH Edin Višća, še pred odhodom na odmor je z glavo znižal Anthony Martial.


Anthony Martial je dosegel častni zadetek za Manchester United ob porazu na gostovanju pri carigrajskemu Basaksehirju.
Anthony Martial je dosegel častni zadetek za Manchester United ob porazu na gostovanju pri carigrajskemu Basaksehirju. FOTO: AP

V najbolj "slovenski" skupini G sta oba Slovenca igrišče zapustila poražena. Dinamo Kijev je moral priznati premoč Barceloni, za katero sta bila strelca Lionel Messi iz enajstmetrovke in Gerard Pique, zaostanek je v 75. minuti znižal Viktor Cigankov. Še slabše se je godilo Ferencvarosu Mihe Blažiča. V prvem polčasu, v katerem je imel slovenski reprezentančni branilec nekaj odličnih posredovanj, med drugim je s hrabrim padcem pod noge rešil zanesljiv zadetek Cristianu Ronaldu, se madžarski prvak še držal. Njihovega vratarja je premagal le Alvaro Moratta. Španski napadalec je v drugem delu vodstvo povišal, da pa ni ostal edini Juventusov strelec v ligi prvakov Paulo Dybala. Do konca so Madžari dosegli še dva gola, enega v svojo mrežo, drugega pa v pravo.

V prvi tekmi skupine H sta se v St. Peterburgu domači Zenit in rimski Lazio razšla z neodločenim izidom 1:1. Rusi so prišli v vodstvo v 23. minuti, ko se je med strelce vpisal Aleksandr Jerohin, v 82. minuti je izenačil Felipe Caicedo. V drugi tekmi skupine je nato Borussia Dortmund v gosteh premagala Brugge, reči je rešila že do 32. minute. Dva gola je prispeval Erling Braut Haaland, prvega na tekmi pa Thorgan Hazard.

V skupine E Je Chelsea v Londonu s 3:0 ugnal Rennes, z bele točke je bil dvakrat uspešen Timo Werner, tretji gol je prispeval Tammy Abraham. V isti skupini je Sevilla proti Krasnodarju na domačem igrišču že zaostajala z 0:2, toda Ivan Rakitić in Youssef En-Nesyr, ki je dosegel dva gola, sta poskrbela za preobrat.

Liga prvakov, izidi:
- skupina A: 
Lokomotiva Moskva - Atletico Madrid 1:1 (1:1) 
(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico). 

Salzburg - Bayern München 2:6 (1:2)

- skupina B: 
Šahtar Donjeck - Borussia Mönchengladbach 0:6 (0:4)

Real Madrid - Inter 3:2 (2:1)
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter).

- skupina C:
Porto - Olympique Marseille 3:0 (2:0)

Manchester City - Olympiakos 3:0 (1:0)

- skupina D:
Atalanta Bergamo - Liverpool 0:5 (0:2)
(Josip Iličić ni igral za Atalanto).

Midtjylland - Ajax 1:2 (1:2)

- skupina E:
Chelsea - Rennes 3:0 (2:0)

Sevilla - Krasnodar 3:2 (1:2)

- skupina F:
Zenit St. Petersburg - Lazio 1:1 (1:0)

Brugge - Borussia Dortmund 0:3 (0:3)

- skupina G:
Barcelona - Dinamo Kijev 2:1 (1:0)
(Benjamin Verbič je za Dinamo kijev igral od 71. minute).

Ferencvaros - Juventus 1:4 (0:1)
(Miha Blažič je za Ferenvaros igral vso tekmo).

- skupina H:
Istanbul Basaksehir - Manchester United 2:1 (2:1) 

Leipzig - PSG 2:1 (1:1)
(Kevin Kampl je za Leipzig igral od 90. minute).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
05. 11. 2020 13.09
Kdaj boste dojeli da Kampl nikoli več ne bo v slovenski reprezentanci.