Nogomet

PSG uspel veliki met: Neymar do 2026?

Pariz, 03. 02. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po poročanju nekaterih svetovnih medijev bi lahko francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain vsak hip potrdil, da je z napadalcem Neymarjem podaljšal pogodbo do leta 2026.

Neymar (na fotografiji) proslavlja po zadetku v Lorientu, kjer je PSG nedavno presenetljivo izgubil z 2:3.
Neymar (na fotografiji) proslavlja po zadetku v Lorientu, kjer je PSG nedavno presenetljivo izgubil z 2:3. FOTO: AP
S tekmo med Barcelono in PSG se 16. februarja Liga prvakov vrača na Kanal A in VOYO, kjer boste lahko od 20.30 naprej vsak tekmovalni dan spremljali tudi studijski del z zanimivimi gosti.

Kot je denimo poročal ESPN, so večmesečna pogajanja za podaljšanje pogodbe med Paris Saint-Germainom in Neymarjem Jr. tik pred uspešnim zaključkom. Brazilskemu zvezdniku se v vrstah francoskih prvakov, ki jih je tako senzacionalno v še vedno najdražjem prestopu vseh časov leta 2017 okrepil po prestopu iz Barcelone za 222 milijonov evrov, pogodba sicer počasi izteka, junija pa bi mu ostalo le še eno leto.

Zdaj naj bi skupaj s svojim očetom Neymarjem starejšim pristal na ponujeno in podpisal novo pogodbo do leta 2026. Podaljšanje pogodbe z brazilskim rojakom je bila prioritetna naloga športnega direktorja Leonarda, ki se je pred začetkom minule sezone vrnil na svoje staro delovno mesto. 

Kaj bo z Mbappejem, Messijem ...?
"Želim ostati," je Neymar Jr. dejal tudi v nedeljskem pogovoru za francoske medije. Odnosi med Leonardom in družino brazilskega asa sicer niso bili vedno najboljši, a naj bi se v zadnjem letu izboljšali, kar je tehtnico morda nagnilo na "pravo" stran, dodaja ESPN. Zdaj se pozornost v Parizu obrača proti drugemu članu zvezdniškega napada, francoskemu napadalcu Kylianu Mbappeju, ki bo čez 18 mesecev prav tako postal prost igralec.

Francoski reprezentant naj se še ne bi odločil o naslednjem koraku v karieri, potem ko ga že zadnjih nekaj sezon povezujejo s prestopom v Real Madrid. Veliko bo verjetno povedal že poletni prestopni rok, ko bi se lahko Neymarju Jr. izpolnila nedavno izražena želja po združitvi moči z nekdanjim soigralcem iz Barcelone Lionelom Messijem. Argentincu se poleti izteče pogodba s Katalonci in vprašanje je, če bo na Parku princev dovolj prostora za kar tri nogometaše takšnega "kalibra", če bo do nove odmevne selitve na relaciji Barcelona-Pariz seveda prišlo. 

Pasica osmina finala Lige prvakov

Neymar Jr. bo v petek dopolnil 29 let in PSG naj bi dogovor tudi uradno potrdil že v naslednjih dneh, v vsakem primeru pa do prve tekme osmine finala Lige prvakov, ko se bo 16. februarja (prenos na Kanalu A in VOYO) francoski prvak pomeril ravno z Barcelono na Camp Nouu. Brazilec je v minuli sezoni s PSG prvič v zgodovini kluba in drugič v karieri zaigral v finalu lige prvakov, v francoski prestolnici pa je že osvojil tri državne in šest pokalnih naslovov. V minulem tednu je proslavil tudi okrogli jubilej, ko je zabil še 100. gol na gostovanju v Lorientu, kjer pa je bilo moštvo Mauricia Pochettina kljub "dvojčku" Brazilca na koncu presenetljivo poraženo (2:3) ter utrpelo prvi poraz pod  taktirko novega argentinskega trenerja.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
03. 02. 2021 10.00
+0
Ta veliki met, je od 35 uradnih tekem odigral 17 tekem, nekaj je bil poškodovan , nekaj je bil kaznovan, nekaj pa jih je izpustil ker je žuriral v Braziliji, čudna so pota današnjega nogometa.
BellaCiao
03. 02. 2021 08.32
+5
Barcelona ga ne more kupiti...Barci je sedaj nedosegljiv tudi Vomberger
Shrimpjee
03. 02. 2021 09.47
+1
Se mesija in ramosa da dobijo..Ramosu da C trak in gremo..Messi in Ney pa itk hočsta igrat skupi.
motorist_mb
03. 02. 2021 08.03
-1
Zdaj še pa Messija pa je liga prvakov osvojena!
morfo
03. 02. 2021 08.33
+5