Nogomet

Icardi in Neymar za prvo lovoriko Pochettina na klopi Parižanov

Marseille, 13. 01. 2021 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi trener francoskih serijskih prvakov iz Pariza Mauricio Pochettino je le nekaj dni po inavguraciji prišel do premierne lovorike. PSG je v finalu francoskega superpokala z 2:1 ugnal večne tekmece iz Marseilla. V prvem polčasu je gol dosegel Argentinec Mauro Icardi, v nadaljevanju pa je bil iz enajstmetrovke zanesljiv še Brazilec Neymar. Dmitri Payet je z zadetkom poskrbel za napeto končnico, a so Parižani ubranili minimalno prednost in se veselijo prve lovorike v sezoni.

Neymar, Mauro Icardi in Pablo Sarabia
Neymar, Mauro Icardi in Pablo Sarabia FOTO: AP

Paris Saint-Germain je osmo sezono zapored osvojil francoski superpokal. Parižani so povedli v 39. minuti, ko je Mauro Icardi najprej poskusil z glavo, nato pa odbitek, po obrambi vratarja, pospravil v prazno mrežo. Tudi pri drugem golu serijskih francoskih prvakov je imel močno prste vmes argentinski napadalec, ki je priigral enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Neymar (2:0). Brazilec je v igro vstopil sredi drugega polčasa. Gostje se niso predali in za napeto končnico finala na nevtralnem terenu v Lensu je z zadetkom poskrbel kapetan Marseilla Dmitri Payet. 

Francoski Superpokal, oziroma trofeja prvakov, je tako prvi naslov, ki ga je osvojil novopečeni trener Parižanov Argentinec Mauricio Pochettino. Na klopi PSG-ja je dvanajst dni.

Statistika tekme PSG - Marseille
Statistika tekme PSG - Marseille FOTO: Sofascore.com

Izid, francoski superpokal:
PSG - Marseille 2:1 (1:0)
Icardi 39. , Neymar 85./11m; Payet 85.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.